تیم تحریریه
کسانی که در زمینه ارز دیجیتال فعالیت دارند، میدانند که برای انجام معامله با انواع ارزهای دیجیتال دو روش وجود دارد:
این دو راه برای انجام معاملات ارز دیجیتال، دارای تفاوتهایی با هم هستند. اما اکثر افراد فعال در این حوزه بر این تفاوتها به خوبی واقف نیستند. این مقاله جهت افزایش اطلاعات در مورد تفاوت صرافی ارز دیجیتال با بروکر است.
بروکر با معادل انگلیسی Broker همان کارگزار است. شخص و یا شرکتی است که نقش واسط میان دو طرف معامله ارز دیجیتال را بر عهده دارد. یعنی واسطه بین خریدار و فروشنده است.
لازم به ذکر است که بروکر یا کارگزار یا سادهتر بگوییم، واسطه در هر نوع بازار چه اقتصادی و چه غیراقتصادی وجود دارد. حتی در بازار هنر، بازار املاک و خلاصه هر جایی که دو طرف معامله شکل بگیرند، بروکر هم میتواند حضور داشته باشد.
اما تفاوت بروکر در معاملات اقتصادی با بروکر در سایر عرصهها در این است که در دنیای اقتصاد، کارگزار یک نهاد مالی غیربانکی است. این نهاد غیربانکی وظیفه دارد نرخ داراییها را در بازار به مشتریان اعلام کند.
کسب درآمد بروکرها در بازار ارز دیجیتال به این شکل است که: سفارشات معاملاتی مشتریان را از طریق فکس، تلفن یا اینترنت دریافت کرده و نسبت به اجرای خواستههای مشتری از محل سپرده آنها اقدام کرده و خرید یا فروش را به انجام میرساند. حق کمیسیون انجام این دستورات، محل درآمد بروکرها است.
هر بروکر دارای نرمافزار خاص خود است که به وسیله آن میتواند از قیمتها مطلع شود. معمولا یک بروکر مجموعهای از فعالیتهای ضروری میان فروشنده و خریدار را بنا به مسئولیت پیشین که فروشنده و خریدار به او محول کردهاند، به انجام میرساند. تا در نهایت بتواند در شرایط مناسب معامله مد نظر را انجام دهد.
در حوزه ارز دیجیتال، به کمک بروکر سرمایه و دارایی فرد توسط شبکهای معاملاتی، مورد خرید و فروش قرار میگیرد. این شبکه معاملاتی زیر عنوان بازار فرابورس با نام اختصاری OTC قرار میگیرد. فرایند گفتهشده برعکس چیزی است که در یک صرافی متمرکز اتفاق میافتد.
بروکرها خریداران و فروشندگانی که دارای حجم بالایی از ارز دیجیتال هستند را یافته و آنها را برای انجام معامله با هم جفت میکنند. انجام این پروسه توسط بروکرها در مقایسه با انجام آن در صرافیها بسیار آسانتر، سریعتر و انعطافپذیرتر است.
معنای لغوی صرافی یعنی جایی برای انجام امورات داد و ستد انواع پول. در مورد این که چرا صرافیها شکل گرفتهاند؟ در جواب باید گفت که مردم نیاز داشتند تا وزن و عیار مسکوکات آنها به شیوه صحیح مشخص شود، برای این هدف صرافیها به وجود آمدند.
از زمانی که انواع معاملات با ارزهای دیجیتال هم رایج شده است، صرافی ارز دیجیتال ارائهدهنده خدمات خرید و فروش آنها شده است.
قیمت ارزهای دیجیتال به نسبت میزان تقاضاها برای خرید یا فروش تعیین میشوند. چنانچه تقاضا برای خرید ارزی خاص افزایش پیدا کند، قیمت آن بالا میرود. برعکس اگر تقاضا برای خرید پایین باشد، قیمت آن ارز یا ارزها با کاهش مواجه میشود.
به طور معمول، صرافیها بابت انجام هر تراکنش، درصدی را تحت عنوان کارمزد برای خود برمیدارند. افراد سرمایهگذار در صرافیها ممکن است ارز دیجیتال خود را به ارز فیات تبدیل کنند و یا برعکس. حال ممکن است برخی دیگر صرفا ارزهای دیجیتال گوناگون را با هم مبادله کنند.
در راستای بحث گفتهشده، باید از مبادله بایننس Binance یاد کرد. بایننس از جمله صرافیهای مشهور و البته محبوب ارزهای رمزنگاریشده به شمار میرود. بایننس فعالیتهای مربوط به تجارت بیش از ۴۵ سکه دیجیتال ازجمله Bitcoin (BTC)، Ethereum (ETH)، Litecoin (LTC) و Binance Coin (BNB) را انجام میدهد.
باز کردن حساب در یک صرافی همانقدر راحت است که بخواهید در یک وبسایت حساب کاربری ایجاد کنید. شما باید یک ایمیل داشته باشید، سپس نام کاربری و رمز ایجاد شده را از طریق آن ایمیل تایید کنید.
بعد از این مرحله برای این که شما بتوانید در حساب کاربری خود فعالیت داشته باشد، مثلا از حساب خود برداشت کرده یا در آن سپردهگذاری کنید، حتما باید فرایند احراز هویت برای شما انجام گیرد.
برای احراز هویت هم نیاز به ارائه کارت شناسایی است که باید نسبت به آپلود آن اقدام نمایید. صرافیها پس از چند ساعت و گاها پس از چند روز به فرایند احراز هویت شما جواب میدهند. تنها صرافی که نیاز به احراز هویت ندارد، صرافی بایننس است.
ایجاد حساب کاربری در بروکر کار پیچیدهای نیست. اما داشتن حساب کاربری برای انجام فعالیتهای معاملاتی ضروری است. باید یک یا دو نسخه از مدارک اسکنشده مورد درخواست بروکر را ارائه دهید. از جمله باید اسکن کارت شناسایی و همینطور آدرس ایمیل خود را ارئه دهید.
پروسه احراز هویت در بروکر بسیار سریعتر از پروسه احراز هویت در صرافی است. نهایتا 30 دقیقه زمان جهت انجام این کار برای بروکر لازم است. پس از تایید حساب کاربری، شما میتوانید فعالیتهای معاملاتی خود را انجام دهید. گفتنی است که برخی بروکرها مانند برخی صرافیها نیاز به احراز هویت ندارند.
وارد شدن به بازار ارز دیجیتال یکی از کارهای پر از ریسک و نوسانپذیر است که هم میتواند باعث سود سرشار شود و هم میتواند ضرر و زیان زیادی را به بار آورد.
انتخاب پلتفرم برای انجام معاملات ارز دیجیتال هم یکی از جنبههای مهم در این عرصه است. بروکر و صرافی هر کدام میتوانند توسط مشتریان و سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال برای انجام معاملاتشان انتخاب شوند.
اکثر افراد جامعه اطلاع درستی از تفاوت عملکرد این دو ندارند و از این رو ما این مقاله را به بررسی تفاوت صرافی و بروکر اختصاص دادیم.
احتمال دارد در حین مطالعه این مقاله سوال یا سوالاتی ذهن شما را درگیر کنند. ما در ادامه به رایجترین سوالات پاسخ دادهایم.
فاکتورهای زیادی برای خوببودن یک صرافی وجود دارد. از جمله این که به صورت لحظهای قیمتهای واقعی را ارائه دهد. دارای دفتر و تلفن ثابت باشد. سریع بتواند فرایند احراز هویت را انجام دهد. دارای پشتیبانی خوب باشد و محدودیتی در انجام معاملات نداشته باشد. در ارزهای ارائهشده تنوع داشته باشد.
یک کارگزار یا بروکر باید دارای اعتبار بالایی باشد. همچنین برای ارائه خدمات به مشتریان از سیستم امنیت بالایی برخوردار باشد. این امکان وجود دارد که از طریق کامپیوتر و یا حتی از طریق تلفن همراه خود با کارگزار ارتباط برقرار کنید. کارگزار باید دارای شرایط برقراری این ارتباط باشد.
مدیران خودرو شب گذشته طی مراسیمی در دفتر مرکزی نمایندگی 777، رسما از نخستین سدان برند فونیکس رونمایی کرد. در مراسم شب گذشته که با حضور نمایندگان فروش این شرکت،…
گروه خودروسازی سایپا، طی انتشار بخشنامه ای، از شروع طرح فروش فوق العاده خودروهای کوییک معمولی و کوییک R، بدون انجام قرعه کشی خبر داد. متقاضيان شرکت دراین طرح می…
کرمان موتور صبح امروز طی مراسمی در هتل استقلال تهران و در حضور برخی رسانه ها، از محصول جدید خود با نام KMC j7 رونمایی کرد. جک j7 در واقع…
برخی شرکت های خارجی از جمله هیوندای، از امکان بازگشت به ایران در صورت رفع تحریم ها خبر داده اند. خروج خودروسازی ها از کشور از سال 97 و همراه…
پس از تاخیر چندساعته، مشکل فنی در بارگذاری نتایج دومین مرحله از فروش یکپارچه خودروها رفع و نتایج این دوره بر روی سایت سامانه قرار گرفت؛ شرکت کنندگان در این…
شرکت مدیران خودرو، فروش اعتباری محصولات خود را با اقساط 12 تا 36 ماهه، از روز شنبه یکم مردادماه 1401 آغاز کرده است. طبق اطلاعیه، این شرکت در نظر دارد…
خودرو را چند سال بعد تحویل خواهند داد
ری را چطوره؟
سلام بخدا فکری به حال تاخیری کوییک اس بکنید مردم بدبختن و منتظر
ماشین به درد نخور چینی که تو چینم کسی نمیخره
واقعا آدم میمونه که اینا ما مردم رو چی فرض کردن!! همین حالا اختلاف قیمت…
وب سایت خودرو با هدف اطلاع رسانی در حوزه خودرو در آذر 92 فعالیت خود را آغاز نموده است. سعی بر آن بوده که مرجعی برای اطلاعات و مشخصات فنی خودروهای داخل ایران باشیم و بتوانیم به صورت تخصصی مقایسه، قیمت، تست و بررسی خودروها را انجام بدهیم. همواره پذیرای انتقادات و پیشنهادات شما خواهیم بود.
تمامی حقوق محتوای منتشر شده در این سایت متعلق به car.ir است.
بازنشر محتوا بدون اشاره به منبع، غیرمجاز و حق car.ir برای پیگیری از طریق DMCA محفوظ است.
