یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
راهنمای خرید برای خودرو اولی‌ها

با آزاد شدن واردات خودرو، قیمت خودرو کاهش پیدا خواهد کرد؟ پاسخ به این سوال نیازمند مرور موادی از آیین‌نامه و مراجعه به نظر کارشناسان و صاحب‌نظران این مساله است.
عناوین این مطلب
روز پنجشنبه آیین‌نامه واردات خودرو منتشر شد. اکثر فعالان بازار خودرو نسبت به این خبر واکنش سردی نشان دادند. مهمترین محورهای این آیین‌نامه را می‌توان اینطور خلاصه کرد:
جلیل رشیدی، نماینده مردم مرودشت در مجلس چند ایراد از آیین‌نامه خودرو می‌گیرد. او معتقد است دو خودروساز کشور در تنظیم این آیین‌نامه نفوذ داشته‌اند. از نظر او مهمترین اشکالات آیین‌نامه این موارد است:
توییترنویسان حوزه صنعت خودرو به آزاد شدن واردات خودرو واکنش نشان دادند. بعد از آنکه دولت از نهایی‌شدن آیین‌نامه واردات خودرو خبر داد، فعالان شبکه‌های اجتماعی در واکنش به این خبر مطالبی نوشتند. فعال‌ترین توییت‌نویس خودرویی علی خسروانی است که در یک رشته توییت درباره این آیین‌نامه اظهار نظر کرده است. وی در این مورد نوشت:
این فعال بازار خودرو می‌پرسد که این ضوابط در عمل چه معنایی دارد؟ و سپس با بیانی طنز می‌نویسد:
یعنی من که چهارتا تعمیرگاه دارم، میرم میگم می‌خوام فلان ماشین رو بیارم. اوکی تو بورس بعد فروش سود بازرگانیش مشخص می‌شه و قطعات هم میارم، آموزش نیرو هم میدم. خوب حالا برم بشینم جلوی مدیر فروش کیا یا نیسان بگم به من مجوز بده برای ۱۰۰ تا ازون ماشین ارزون‌هات که وارد کنم به ایران!؟ تکنولوژی هم بده!؟ اصلا شما که این شرایط رو نوشتید می‌دونید مجوز گرفتن برای عرضه توسط شرکت‌های تولید خودرو چطوریه؟»
در همین رابطه، مهیار قریشی در توییت خود نوشت:
اما جلال‌ رشیدی کوچی، نماینده مجلس نیز که نظرات او در موضوع خودرو با واکنش‌های زیادی همراه است در توییتی ضعف آیین‌نامه واردات را متوجه گروهی دانست که آنها را «مونتاژکاران » نسبت می‌دهد و می‌نویسد: «متاسفانه وزارت صمت در آخرین لحظات و در راستای رضایتمندی مونتاژکاران، بند ۲ آیین‌نامه که تعریف واردات خودرو تا ۱۰هزار دلار را ۱۰درصد نظر گرفته بود با عبارت «ارزش گمرکی بر اساس ماده ۱۴ قانون امور گمرکی (سیف) محاسبه خواهد شد» جایگزین کرد.»
آگهی‌های انواع خودرو را در دیوار ببینید
بعد از انتشار آیین‌نامه واردات خودرو در روز پنجشنبه، بسیاری از متقاضیان خورد نسبت به آینده بازار خودرو مردد شدند. ذهن گروهی از مردم درگیر این پرسش شد که: با واردات خودرو ۲۰۶، سمند و پژو یا تندر ۹۰ ارزان خواهد شد یا گران؟
این بلاتکلیفی باعث نگرانی برخی از مالکان خودرو شده است. آنها نگران‌اند تا مبادا قیمت خودروهای آنها به صورت ناگهانی کاهش پیدا کند. در مقابل، کسانی که قصد دارند خودروهای داخلی بخرند امیدوارند با واردات خودرو، قیمت خودرو کاهشی شود و آنها بتوانند با همان سرمایه صاحب خودروی بهتری شوند.
با این حال علیرغم گذشت چندین روز از انتشار خبر آزادسازی واردات خودرو، تاثیر محسوسی در کاهش قیمت خودروهای داخلی به چشم نمی‌خورد و بازار مطابق همان نوسانات سابق بیشتر تحت‌تاثیر اخبار دیپلماتیک است. طبق شواهد چند روز گذشته به نظر نمی‌رسد واردات خودرو تاثیری چشم‌گیری در بازار خودروهای داخلی با قیمت متوسط داشته باشد.
همانطور که گفته شد در یک هفته گذشته بازار بیشتر تحت تاثیر متغیرهای همیشگی خود نظیر قیمت دلار و اخبار برجام بوده است. به همین دلیل علیرغم انتشار خبر واردات خودرو برخی محصولات نظیر ۲۰۶ صعودی شدند اما قیمت خودرویی مانند کوئیک شیبی کاهشی به خود گرفته است.
بنابراین می‌توان گفت هنوز به دلیل ابهامات آیین‌نامه و بلاتکلیفی متغیرهای مهمی چون نرخ ارز و احتمال حضور خودروسازان خارجی در پی رفع‌ تحریم‌ها، بازار خودرو مبهم است و نمی‌توان به یک اظهارنظر قطعی رسید.
سایر اخبار مرتبط با بازار خودرو:
***
 اخبار خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.
دو خودروی دیگر از فرآیند قرعه‌کشی خودرو
رقابت ایران برای ورود به بازار خودروی روسیه
جایگزین پراید، محصول مشترک سایپا و ایران خودرو
فروش نقدی و اقساطی پیکاپ فوتون؛ ویژه شهریور ۱۴۰۱
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.








پست‌های اخیر
دو خودروی دیگر از فرآیند قرعه‌کشی خودرو
معرفی ۷ هندزفری دور گردنی با شارژدهی بالا و حذف نویز
رقابت ایران برای ورود به بازار خودروی روسیه
گلکسی زد فولد ۴؛ یک گوشی لوکس از جنس شهاب‌سنگ و طلا
جایگزین پراید، محصول مشترک سایپا و ایران خودرو
محبوب‌ترین مقالات
زمان و شرایط ثبت نام ایران خودرو اردیبهشت ۱۴۰۱
شرایط واردات خودرو تغییر کرد
جدیدترین شرایط فروش و ثبت نام بهمن خودرو اردیبهشت ۱۴۰۱
شرایط وام مسکن همه بانک‌ها در سال ۱۴۰۰
علت جا نرفتن دنده ماشین یا بد جا رفتن آن چیست؟
سلام! به اکانت کاربری خود وارد شوید
بازیابی پسورد
پسورد شما به ایمیل شما ارسال خواهد شد
source

یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.

source

توسط chaarcharkh