مجله خودرو کارستان – آموزش تعمیرات و بررسی خودرو
فهرست مطالب
در استفاده از کولر خودرو باید چند نکته را رعایت کرد تا حداکثر کارایی سیستم تهویه حاصل شود.
سال‌ها پیش خانواده‌هایی که قصد سفر جاده‌ای را داشتند، ساعت‌های ابتدای صبح را انتخاب می‌کردند یا در حالت پایین بودن تمام شیشه‌ها به‌حرکت ادامه می‌دادند. برخلاف خودروهای امروز، ۴۰ سال پیش سیستم تهویه به‌صورت استاندارد در خودرو وجود نداشت و سیستم‌های مدرن در طول سال‌ها تحقیق توسعه یافته‌اند.

بسیاری از افراد نکته‌ی خاصی را در استفاده از سیستم تهویه مطبوع یا کولر خودرو درنظر نمی‌گیرند و هروقت که احساس نیاز باشد، کولر روشن می‌شود. متخصصان شرکت خودروسازی اسپانیایی سئات (SEAT) پس از بررسی‌های دقیق، ۵ عادت نامناسب در استفاده از سیستم تهویه‌ی خودرو را شناسایی کرده‌اند. بر اساس نتایج پژوهش متخصصان این شرکت، استفاده‌ی نادرست از سیستم تهویه خودرو می‌تواند با کاهش تأثیرپذیری آن، افزایش دمای کابین را به‌دنبال داشته و حتی در زمان عکس‌العمل راننده و کم‌آبی بدن هم نقش داشته باشد.
تفاوت دمایی ۱۰ درجه‌ی سلسیوس فضای داخلی خودرو  می‌تواند زمان عکس‌العمل انسان را تا ۲۰ درصد یا برابر حالتی که درصد الکل خون ۰.۵ درصد در دمای بالاتر از ۳۵ درجه سلسیوس است، کاهش دهد.
این روزها در بیشتر کشورهای جهان، دمای هوا بیشتر از ۳۰ درجه‌ی سلسیوس هم می‌رسد؛ رانندگانی که هرروز در جاده‌ها هستند یا مسافران جاده‌ای، هر دو در معرض خط کم‌آبی بدن قرار دارند. در چنین روزهای گرم تابستان، پس از پارک خودرو دمای داخلی آن به بیش از ۶۰ درجه‌ی سلسیوس هم خواهد رسید. شاید در این شرایط اولین اقدام هر فرد روشن کردن سیستم تهویه باشد اما باید بدانیم که با این‌کار، هوای گرم فضای داخلی را به‌گردش درمی‌آوریم.

انجل سوآرز، یکی از مهندسان سئات به این‌صورت رانندگان را راهنمایی می‌کند:
قبل از روشن کردن سیستم تهویه، به‌مدت یک دقیقه درها و پنجره‌ها را باز کنید تا دمای کابین به‌صورت طبیعی کاهش یابد. در سیستم تهویه، میزان سردی دما مدنظر نیست بلکه بیشتر جهت چرخش هوا در کابین مهم است. جهت دریچه‌های هوای سیستم تهویه باید به‌سمت بالا باشد نه به‌سمت صورت سرنشینان. در این شرایط، هوای در تمام کابین به‌گردش در می‌آید و تمام سرنشینان (جلو و عقب) سردی دما را احساس می‌کنند.
جهت دریچه‌های هوای کولر یکی از مهم‌ترین توصیه‌هایی است که باید همیشه بخاطر داشته باشیم. اگر سرنشینان ردیف عقب در هنگام روشن بودن سیستم تهویه از دمای بالا شکایت می‌کنند، حداقل کمی از مشکل به‌جهت تنظیم‌شده‌ی دریچه‎ها مربوط است. در ادامه به ۵ اشتباه رایج در هنگام استفاده از سیستم تهویه‌ی خودرو اشاره می‌کنیم.

تقریباً در سیستم تهویه‌ی بیشتر خودروها، دکمه‌ی حالت خودکار با نوشته‌ی «AUTO» تعبیه شده است. توصیه می‌شود برای بهره‌مندی از کابین خنک و درعین‌حال رهایی از بخار شیشه‌ها، حالت خودکار سیستم تهویه را فعال کنید. در تمام خودروها این حالت برای تنظیم بهترین شرایط طراحی شده است تا سرنشینان و راننده بدون دغدغه از سفر و سواری لذت ببرند. معمولاً استفاده از یک حالت سیستم تهویه و چرخش یک جهتی، بخار شیشه‌ها و کاهش دید را به‌دنبال دارد.
تنظیم جهت دریچه‌های هوا به‌خصوص در هنگام رانندگی به سمت خود هوای خنک لذت‌بخشی را به‌همراه دارد ولی با این‌کار از گردش هوای خنک در فضای داخلی خودرو جلوگیری می‌شود. بهترین حالت برای کاهش دمای کابین و استفاده‌ی تمام سرنشینان از کولر خودرو، تنظیم جهت دریچه‌های هوا به‌سمت بالا است. در این حالت گردش هوای خنک به‌طور کامل در کابین انجام می‌پذیرد.
آگاهی از کولر خودرو آموزش تعمیر کمپرسور کولر خودرو آموزش تعمیر کولر ام وی ام آموزش تعمیر کولر پژو 405 آموزش تنظیم دریچه کولر آموزش شارژ گاز کولر خودرو افتر کولر چیست اجزای تشکیل دهنده سیستم کولر علت باد سرد بخاری پژو پارس کولر باد گرم می زند علت باد گرم کولر پراید خنک نکردن کولر پژو 206 خنک نکردن کولر پژو پارس خنک نکردن کولر سمند دلایل خنک نکردن کولر ماشین علت خنک نکردن برلیانس علت خنک نکردن کولر پراید علت خنک نکردن کولر پژو
یکی از بزرگ‌ترین و رایج‌ترین اشتباهات در استفاده از سیستم تهویه، روشن کردن آن به‌محض ورود به خودرو است. در این روزها با پارک خودرو به‌فاصله‌ی چند دقیقه، دمای کابین بالا می‌رود و هر فردی پس از نشستن در این خودرو، در اولین اقدام به‌دنبال دکمه‌ی روشن کردن کولر می‌رود. باید توجه کرد که در این شرایط، کارایی سیستم تهویه به‌شدت پایین می‌آید و درحقیقت هوای گرمی که در هنگام پارک خودرو در کابین حبس شده بود، حالا با روشن شدن کولر در فضای داخلی گردش پیدا می‌کند. برای جلوگیری از این اتفاق، باید درها و پنجره‌ها را یک یا دو دقیقه باز کرد تا هوای کابین تعویض شود و سپس از سیستم تهویه استفاده کرد. اگر این‌کار انجام نشود، سرنشینان با کم‌آبی بدن و اثرات دیگری مشابه شرایط مصرف الکل مواجه خواهند شد.
مانند روغن موتور، تایرها و روغن ترمز، اجزای سیستم تهویه هم نیازمند رسیدگی منظم هستند. توصیه شده است که پس از ۱۶ هزار تا ۲۴ هزار کیلومتر کارکرد، فیلترهای کابین تعویض شوند؛ تعویض نکردن فیلترها کارایی سیستم تهویه را به‌طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.
با اینکه دما در فصل تابستان گرم است، اما گاهی اوقات صبح‌های این فصل دمای خنک‌تر و قابل تحمل‌تری دارد. معمولاً در این شرایط نیازی به‌روشن کردن سیستم تهویه احساس نمی‌شود اما بهتر است که درصورت پیش‌بینی یک روز گرم، کولر در حالت خودکار فعال شود. شاید اوایل صبح هوا مطبوع‌تر باشد اما به‌سرعت شرایط تغییر می‌کند و بخار شیشه‌ها در کابین پدیدار می‌شود.
باتری شاهین چند آمپره و چه مشخصاتی دارد؟
باتری مناسب تارا چیست و چه مشخصاتی دارد؟
علائم خرابی رله فن رادیاتور خودرو چیست؟
نشانه های خرابی سنسور دمای خنک‌کننده چیست؟
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
document.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “a5e877f837acbff71b74acc94b477f80” );document.getElementById(“b338828522”).setAttribute( “id”, “comment” );

مطالب پربازدید
تعویض 4 مایع حیاتی ماشین که باید جدی بگیرید
بهترین درجه ترموستات سمند ،پژو 405 پارس تیبا و پراید
چگونه پیماش واقعی خودرو را تشخیص دهیم ؟
راه های جلوگیری از سرقت باتری خودرو
مهمترین عوامل کاهش قدرت خودرو چیست ؟
عیب یابی و تعمیر
باتری شاهین چند آمپره و چه مشخصاتی دارد؟
باتری مناسب تارا چیست و چه مشخصاتی دارد؟
۵ اشتباه رایج هنگام استفاده از سیستم تهویه و کولر خودرو
علائم خرابی رله فن رادیاتور خودرو چیست؟
نشانه های خرابی سنسور دمای خنک‌کننده چیست؟
اخبار روز
باتری شاهین چند آمپره و چه مشخصاتی دارد؟
باتری مناسب تارا چیست و چه مشخصاتی دارد؟
منتظر واردات خودروهای برند معتبر نباشید
شرایط تعویض خودروهای فرسوده سال ۱۴۰۱
جزئیات فنی و قابلیت های شناور شهید سلیمانی
مشخصات فنی هوندا سیویک تایپ R جدید
نبود خودروهای چینی در نمایشگاه تحول صنعت خودرو
۵ اشتباه رایج هنگام استفاده از سیستم تهویه و کولر خودرو
علائم خرابی رله فن رادیاتور خودرو چیست؟
خودرو‌های فرسوده متهم اصلی مصرف بالای سوخت
900 دستگاه خودرو فاقد ثبت سفارش در گمرکات کشور
گرمای کُشنده خودرو، جان کودک را گرفت + تصاویر
آتش‌سوزی اتوبوس زائران اربعین در مرز مهران
طرز تهیه دسر موز و انبه، دسری خوشمزه
آموزش تصویری: طرز تهیه کشک خانگی
نشانه های خرابی سنسور دمای خنک‌کننده چیست؟
راهنمای کامل مراقبت از خودرو
نشانه های خرابی واشر منیفولد موتور چیست ؟
شاسی بلند جدید سی هاو X6 +قیمت و مشخصات
آیین نامه جدید واردات خودرو به مناطق آزاد
اعـدام عاملان شهادت 2 مأمور پلیس راه زاهدان
10 فرمان جدید بانکی ابراهیم رئیسی
زمان قرعه کشی جدید ایران خودرو و سایپا
نشانه های خرابی تسمه دینام و کولر چیست؟
دلایل خرابی ناگهانی بلندگو خودرو چیست؟
اخبار داغ
دنیا جهانبخت چهره پرحاشیه اینستاگرام کیست؟ + عکس و بیوگرافی
ماجرا‌های عجیب ازدواج‌ بازیگران ایرانی + تصاویر
13راه برای شناخت درست از خواستگار خود
هواپیماها چگونه پرواز کرده و کنترل می شوند؟
چند نوع سیستم تعلیق داریم ؟
خودرو
معرفی نسخه‌ای خاص از لامبورگینی اونتادور S
رونمایی از دنای جدید با نام دنا ELX توربو +قیمت ومشخصات
ارزانترین خودرو برقی هایما
غول آلمانی در تهران! +عکس مرسدس بنز (G63 AMG)
معرفی ۱۰ خودروی الکتریکی جذاب سال ۲۰۲۰ +قیمت و مشخصات
مسابقات
پیروزی قاطع تیم ملی والیبال ایران مقابل کانادا
زوج ۱۲۰۰ میلیارد تومانی فوتبال ایران!
نتایج و زمان مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی
چه کسی جای سباستین فتل را می گیرد؟
لوئیس همیلتون پردرآمدترین راننده دنیا
آشپزی
طرز تهیه آش گوجه اردبیلی
طرز تهیه ناگت مرغ خوشمزه
طرز تهیه بامیه پلو با مرغ
طرز تهیه جوجه کباب چوبی کنجدی + موادلازم
خشک کردن لیمو ترش تازه به بهترین روش

source

source

توسط chaarcharkh