به گزارش خبرگزاری تسنیم، در بسته خبری سینما به خبری از سینما حقیقت، اکران آنلاین مستند «روایت فرهت»، چند خبر از فیلم‌های کوتاه و فیلم مستندی به کارگردانی تینا میرکریمی پرداخته‌ایم که جزئیات این خبرها را در ادامه بخوانید:

مستندسازان 113 کشور متقاضی حضور در هفدهمین «سینماحقیقت»

در بخش بین‌الملل هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» امسال 1839 فیلم از 113 کشور متقاضی حضور بوده‌اند.

 با نزدیک شدن به زمان برگزاری هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت»، توجه به آمار و اخبار این رویداد سینمایی بیشتر شده است. در بخش بین‌الملل این دوره 1839 فیلم از 113 کشور متقاضی حضور بوده‌اند. در میان این آثار 70 درصد مستندها کوتاه است. مستندهای بلند 22/6 درصد و مستندهای نیمه بلند 6/8 درصد این آمار را تشکیل می‌دهند.

از میان فیلمسازان متقاضی حضور در این دوره، 811 فیلمساز زن و 1028 فیلمساز مرد حضور دارند.

هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» آذر 1402 با دبیری محمد حمیدی مقدم برگزار می‌شود.

روایتی از مهاجرین افغانستانی را ببینید

مستند «روایت فرهت» که روایتی از مهاجرین افغانستانی است، اکران آنلاین خود را آغاز کرد.

اکران آنلاین مستند «روایت فرهت» به نویسندگی وکارگردانی امیراطهر سهیلی و تهیه‌کنندگی مصطفی شوقی آغاز شد.

این مستند روایت متفاوتی از مهاجرین افغانستانی را به مخاطب ارائه داده و پرتره‌ دکتر احمد شاه فرهت پزشک افغانستانی متخصص اطفال که به دلیل زندگی پر فراز و نشیب خود، شهرت خاصی در ایران پیدا کرده را به تصویر کشیده است.

مستند «روایت فرهت» در شانزدهمین جشنواره سینماحقیقت رونمایی شد. این مستند تولید «خانه مستند» و محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج  است.

چند خبر از فیلم کوتاه

فیلم کوتاه «سرکوب» به کارگردانی علی بیگدلی و «چرخه نهم» به کارگردانی مجید درویش‌نژاد به مراحل فنی رسیدند.

فیلم کوتاه «خانه‌ای نزدیک خورشید» تولید مشترک آلمان و ایران، به کارگردانی مریم صمدی و رونی شاملییان و تهیه‌کنندگی مشترک رونی شاملییان، الهه گودرزی و مریم صمدی به بیست و دومین بخش مسابقه فیلم‌های معنوی جشنواره بین‌المللی داکا بنگلادش و بیست و هشتمین دوره جشنواره رباط مراکش راه پیدا کرد.

جشنواره داکا از معتبرترین جشنواره‌های آسیا است که از 20 تا 28 ژانویه برابر با 30 دی تا 8 بهمن 1402 در داکا پایتخت بنگلادش برگزار می‌شود و جشنواره رباط مراکش نیز از دهم تا هفدهم نوامبر برابر با 19 تا 26 آبان ماه برگزار می‌شود.

در خلاصه داستان «خانه‌ای نزدیک خورشید» آمده است: «در شهر کوبانی (روژآوا کردستان سوریه) مرد خیاط، خانه و خیاطی‌اش را بعد از حمله‌های داعش نمی‌خواهد ترک کند، او امیدوار است مشتری‌هایش برمی‌گردند و با کسانی که در اتاق در بسته است همیشه صحبت می‌کند، تا اینکه یک روز می‌خواهد غذای مخصوص برای کسانی که داخل اتاق هستند، درست کند و … .»

سایر عوامل این فیلم عبارتند از نویسنده و کارگردان: مریم صمدی، رونی شاملییان، تهیه‌کنندگان: رونی شاملییان، الهه گودرزی و مریم صمدی، مدیر فیلمبرداری: امیر علی ویسی، بازیگران: رونی شاملییان، رسول بانگین، بازیگر خردسال: کاملیا شاهین.

پایان مراحل فنی فیلم کوتاه «سرکوب»

همزمان با پایان مراحل فنی فیلم کوتاه «سرکوب» به نویسندگی و کارگردانی علی بیگدلی و تهیه‌کنندگی نوشین حقیقی و پیام مرادی، پخش بین‌المللی فیلم برای حضور در جشنواره‌ها آغاز شد.

پیام مرادی، هانیه سجاد و زهرا بخت باز در این اثر ایفای نقش کرده‌اند.

در خلاصه داستان فیلم کوتاه «سرکوب» آمده است: «دختری مبتلا به سندروم داون، بر خلاف خواسته خانواده‌اش از خانه خارج می‌شود و اتفاقاتی برایش رخ خواهد داد.»

از دیگر عوامل این اثر هنری می‌توان به تدوین‌گر و صداگذاری: یوسف بخشایش، مدیر فیلمبرداری: امید مهدوی، دستیار کارگردان و برنامه ریز: مریم صابر، چهره‌پرداز: مبین رشیدی، مدیرتولید: کیانا مرادی، طراح متن: شروین حیدری تبار، طراح لباس: فاطمه آرامش، طراح صحنه: اشکان مشرفی، دستیار صحنه: حمیدرضا شعبانی، مشاور کارگردان: محسن شفیعی، شروین حیدری تبار، دستیار اول فیلمبرداری: علیرضا سجادی، دستیار دوم فیلمبرداری: ایمان والاپور، پشتیبانی فنی: محسن اسدی، طراح پوستر: مهرداد احمدی، صدا بردار: مهران اهمدی، منشی صحنه: الهه خزائی، عکاس: آرزو انواریان، مدیر روابط عمومی: حامی حسینی، مشاور رسانه‌ای: سیدمحمدصادق سیادت، مدیر تدارکات: حمیدرضا شعبانی، تیزر: یوسف بخشایش اشاره کرد.

«چرخه نهم» به مرحله تدوین رسید

فیلم کوتاه «چرخه نهم» به نویسندگی، تهیه‌کنندگی و کارگردانی مجید درویش نژاد پس از 4 روز فیلم‌برداری در ارومیه و طی مراحل فنی به تدوین رسید.

در خلاصه داستان «چرخه نهم» آمده است: «دلوین در یک گاوداری مشغول به کار است. او برای نجات مادرش که بعد از ماجرایی در یک سیکل روانی افتاده است، تلاش می‌کند.»

مجید درویش‌نژاد پیش از این، فیلم کوتاه «سیبر» را کارگردانی کرده بود.

دیمن زندی، مهین کاظمی و سیامک دنیر، در فیلم کوتاه «چرخه نهم» به ایفای نقش پرداخته‌اند.

عوامل «چرخه نهم» عبارتند از نویسنده، تهیه‌کننده و کارگردان: مجید درویش نژاد، مشاور کارگردان: شهرام ولی‌پور، تدوین: هادی احمدی، دستیار اول کارگردان: داریوش دعاخوان، دستیار دوم کارگردان: عرفان سهیلی، منشی صحنه: گیتا فیضی، مدیر فیلم‌برداری: نوید زارع، دستیار اول فیلم‌بردار: سیروان خضری، دستیاران فیلم‌بردار: آرمان صیدی، مهرشاد بختیاری، صدابردار: نادر خالدی، مدیر تولید: سما ارمین طراح صحنه: سهیل جاسمی، طراح لباس: پیمان علوموانه، طراح گریم: شهرام ولی‌پور، برنامه‌ریز: سینا جاسمی، دستیار برنامه‌ریز: آنیتا علیزاده، دستیار تولید: مهین انجم، یسرا عزیزی، عکاس پشت‌صحنه: جوزف یوسفی، مدیر صحنه: رامین عطار و مشاور رسانه‌ای: علی کشاورز.

«خیال‌باز» آماده نمایش شد/ روایتی از خالق هنر سایه‌بازی با دست

فیلم مستند «خیال باز» به نویسندگی و کارگردانی تینا میرکریمی که به معرفی یکی از هنرمندان شناخته شده سایه بازی می پردازد پس از پشت سر گذاشتن مراحل فنی آماده نمایش شد.

«خیال‌باز» روایتی است از زندگی شخصی و هنری حسن طاهری‌زاده یکی از هنرمندان هنر نمایش. سایه بازی که به خیال‌باز نیز مشهور است. او نخستین هنرمند ایرانی است که روش هنر سایه بازی با انگشتان دست را خلق کرد و با تکیه بر هنر بداهه‌گویی و طنزپردازی ذاتی خود موفق شد در این زمینه بیشتر شناخته شود.

تینا میرکریمی نویسنده و کارگردان این اثر سال‌هاست به عنوان گوینده و گزارشگر رادیو مشغول به کار است. او از سال 1392 به عنوان پژوهشگر، فعالیت خود را در سینمای مستند آغاز کرد و از سال 1399 به فیلمسازی مستقل روی آورد. «از سروستان تا اقیانوس» نخستین فیلم مستند او با محوریت زندگی و تلاش‌های یکی از زنان دریانورد ایرانی بود و «خیال‌باز» دومین تجربه کارگردانی او است که آماده نمایش شده است.

رقابت «علت مرگ: نامعلوم» در جشنواره هوف آلمان

فیلم سینمایی «علت مرگ: نامعلوم» به نویسندگی و کارگردانی علی زرنگار در بخش اصلی پنجاه و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم هوف آلمان رقابت می‌کند.

این فستیوال تا 29 اکتبر مصادف با 7 آبان در حال برگزاری است.

این دومین حضور جهانی «علت مرگ: نامعلوم» به کارگردانی علی زرنگار و تهیه‌کنندگی مجید برزگر است که پیش از این در بخش استعداد جدید آسیایی بیست و پنجمین دوره جشنواره شانگهای چین به نمایش در آمد و جایزه بهترین فیلمبرداری به داوود ملک‌حسینی رسید که وی در اختتامیه این فستیوال الف جهانی جایزه بهترین فیلمبرداری را دریافت کرد.

این فیلم در چهار بخش بهترین فیلم (مجید برزگر)، بهترین کارگردانی (علی زرنگار)، بهترین بازیگر نقش اول مرد (علی‌محمد رادمنش) و بهترین فیلمبرداری (داوود ملک حسینی) بخش استعداد جدید آسیایی جشنواره نامزد شده بود.

علی زرنگار در کارنامه سینمایی خود نگارش فیلمنامه فیلم‌های «چهارشنبه 19 اردیبهشت»، «بدون تاریخ؛ بدون امضا» و «مغز استخوان» را دارد.

در خلاصه داستان «علت مرگ: نامعلوم» آمده است: «هشت مسافر پیش از طلوع آفتاب، شهداد را به مقصد کرمان ترک می‌کنند. میان راه اتفاقی آن‌ها را از رفتن بازمی‌دارد…»

بانیپال شومون، علی‌رضا ثانی‌فر، ندا جبراییلی، علی‌محمد رادمنش، زکیه بهبهانی، رضا عموزاد، سهیل باوی، سعید رضایی‌کیا و میلاد مرادی در این فیلم به ایفای نقش پرداخته‌اند.

انتهای پیام/

source

توسط chaarcharkh.ir