در گفتوگو با آنا مطرح شد؛
نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی گفت: در حوزه گمرک بخشنامههای هیجانی و لحظهای موجب آزار فعالان اقتصادی و کاهش راندمان فعالیتهای تجاری کشور بهویژه در بخش ترانزیت شده است.
مهران نجاتی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره مطالبات بخش ترانزیت و لجستیک به عنوان جزئی از فعالان بخش خصوصی از دولت جدید گفت: با توجه به اهمیت و گستردگی مشکلات در این حوزه باید با تجمیع نظر افراد این کمیسیون از دولت چهاردهم برای ساماندهی مشکلات استمداد شود.
نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ادامه داد: در همین راستا در هفته ابتدایی مرداد جلسه کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی برگزار شده و در این جلسه تمامی مواردی که باید در خصوص ساماندهی آنها در حوزه حمل و نقل و ترانزیت با دولت چهاردهم رایزنی شود به صورت مدون جمع بندی و تنظیم خواهد شد. همچنین این موارد با قید فوریت در اختیار دولت پزشکیان قرار خواهد گرفت.
نجاتی تصریح کرد: کیفیت حمل و نقل خارجی کشور به صورت مستقیم به مسائل بین المللی و شرایط سیاست خارجی کشور وابسته است و بدیهی است که با بهتر شدن روابط با کشورهای همسایه و افزایش تعامل با جهان خارج، کیفیت ترانزیت کشور نیز افزایش مییابد. شایان ذکر است که توسعه کیفیت ترانزیت بین المللی شرایط واردات کالا به کشور را تسهیل میکند و از این نظر بسیار حائز اهمیت است.
وی اظهار کرد: در حوزه حمل و نقل داخلی نیز شرایط کشور طی دورههای گذشته ریاست جمهوری چندان تغییری نکرده است و وضعیت به گونهای است که نیازهای داخلی مرتفع میشود.
آسیب بخشنامههای هیجانی به تجارت بین المللی
نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی گفت: در حوزه گمرک نیز بخشنامههای هیجانی و لحظهای موجب آزار فعالان اقتصادی از جمله تاجران و حتی رانندگان ترانزیت شده است. به عنوان مثال ناگاه شاهد هستیم که قیمت گوجه یا پیاز در کشور افزایش مییابد و واکنش ستاد تنظیم بازار به این اتفاق صدور بخشنامه ممنوعیت صارداتی در این کالاهاست.
وی ادامه داد: در این شرایط تاجرانی را داریم که خارج از کشور برای تأمین کالایی قرار داد بسته اند و یا حتی بار آنها برای ترخیص در گمرک است و با صدور این بخشنامه از اجرای تعهد خود باز میمانند. این نوع موارد علاوه بر ضرر و زیان و خسارت هنگفت برای تاجر، موجب بدنامی و از دست رفتن بازارهای خارجی نیز خواهد شد.
نجاتی تصریح کرد: راه حل این مشکل مدیریت صحیح ستاد تنظیم بازار است و در این بخش مدیریت دقیق تری برای تأمین کالای مورد نیاز بازار انجام گیرد.
source