گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو – مرضیه کوثری: پس از دور دوم چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهور، شاخص کل بورس سبزپوش شد و رشدی نزدیک به ۴۰ هزار واحد را تجربه کرد. تحلیلهایی که در آن مقطع زمانی ارائه شد، نشان میداد انتظارات مثبت فعالان بازار سرمایه از ورود پزشکیان به عرصه ریاست کشور، باعث رشد بورس شده است.
بطوریکه چشمانداز خوبی که فعالان بازار بورس با پیروزی پزشکیان داشتند، باعث شد ۱۶ تیرماه و در همان ساعات اولیه گشایش بازار بورس، بیش از ۴۰۰ نماد بازار در صف خرید قرار بگیرند. نکته جالب در آن زمان، در صف خرید قرار گرفتن صندوقهای اهرمی بود. صندوقهای اهرمی در شرایط رشد بازار، رشد بیشتری را تجربه میکنند و استقبال از آنها زمانی افزایش مییابد که چشمانداز مثبتی از بازار وجود داشته باشد و ظاهراً این دید مثبت با انتخاب مسعود پزشکیان، نمایان شده بود.
فعالان این حوزه روند خوبی که بورس به خود گرفته بود را ادامهدار میدانستند، اما مدتی نگذشت که این رشد صعودی، در فاصله زمانی کوتاه منفی شد. دلیل این موضوع این است که بازارهایی مانند بازار سرمایه، صرفا از انتظارات و فضای جامعه پیروی نمیکنند و بعد از مدتی کوتاه که به رشد رسیدند، دوباره روند نزولی در پیش میگیرند.
این موضوع در نمودار فوق نشان داده شده است. پس از اعلام موفقیت پزشکیان در انتخابات، بخاطر فضای ایجاد شده در بین فعالان بازار سرمایه، شاخص کل رشد نزدیک ۴۰ هزار واحدی داشت. اما دقیقا بعد از آن روز، روند نزولی بورس آغاز شد و باوجود اینکه برخی روزها رشد شاخص کل مثبت بود، اما تغییر کلی آن از دور دوم انتخابات تا به امروز منفی بوده است. بهطوری که حتی طی یک روز، شاخص کل ۳۰ هزار واحد کاهش یافت.
برای افزایش بازدهی و عملکرد شاخص کل بورس، صرفا انتخاب افراد نمیتواند موفقیتی را رقم بزند؛ موضوع مهمتر این است که افراد منتخب، سیاستهایی که باعث کارآمدی بازار سرمایه میشود را در پیش بگیرند. در همین راستا و باتوجه به اینکه شاخص کل روند نزولی به خود گرفته، نیاز است رئیس جمهور با فعالان بورس، طبق وعدهای که پیشتر داده بود، به گفتگو بنشیند.
source