به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایرنا، صفدر نیازی روز سهشنبه در گردهمایی سالانه اعضای هیات علمی و پژوهشگران بخشهای پژوهشی در سازمان تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کشور مستقر در کرج افزود: اکنون تنش آبی از مهمترین دغدغههای کشور است و از طرفی هر روز نیاز آبی در ایران بالا میرود که در این خصوص باید بهرهوری افزایش پیدا کند.
وی بیان کرد: با آبیاری هوشمند زمان و مدت آبیاری مشخص میشود که با این فناوری بخشی از مشکلات کشور در حوزهی آبیاری مرتفع خواهد شد.
نیازی خاطرنشان کرد: بخشی از محصولات کشور در خاکهایی کشت میشود که دارای عملکرد بالایی نیست که در این بخش نیاز به اقدامات کارشناسانه است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که در الگوی کشت نشان داده میشود کجا و به چه میزان و با چه عملکردی باید کشت شود که بالاترین عملکرد را داشته باشیم، گفت: در قانون کشت که سال ۹۸ ابلاغ شده است، مقرر شد دولت ظرف پنج سال نقشههای مطالعات خاکشناسی کشور را تهیه کند.
وی در خصوص چاهها به عنوان منابع آبی کشور گفت: در بخشی از چاهها از موتورهای هوشمند به هزینه خود کشاورز استفاده میشود مانند خراسان رضوی که بالای ۹۰ درصد به این موتورهای شمارشگر متصل شده است که قابل تحسین بوده، اما منابع آبی ما فقط چاهها نیستند.
source