در گفتوگو با آنامطرح شد؛
یک تحلیلگر بازار سرمایه گفت: امروز بازار سرمایه در حال ایفای وظایف خود به نحوه مناسب و علمی است، اما اگر قیمت گذاری دستوری کاهش یابد و نرخ ارز را دولت کنترل نکند و اجازه دهد که اقتصاد آزاد بر شرکتهای بورسی جاری شود نقش تامین مالی بازار افزایش می آید.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، برنامهریزی برای جذب انواع سرمایهگذاران و فعالان بازار با سطوح مختلف ریسکپذیری، نگاه حمایتی دولت به بازارسرمایه، نرخ ارز و سایراقدامات دیگر در بحث توسعه بازار سرمایه سهم و نقش اساسی دارد به گونهای که ابعاد توسعه در بازارهای مالی مانند بازار سرمایه، افزایش تعداد ابزارهایی است که به عمقبخشی بازار کمک و زمینه درآمدزایی بیشتر را برای سرمایهگذاران حاضر در این بازار ایجاد میکند.
امروز بازارسرمایه به عنوان یکی از مهمترین بازارهای مالی سازمانیافته است که برای حفظ، تقویت و توسعه آن نیازمند برنامه ریزی و هدفگذاری های بلندمدت و کوتاه مدت است.در همین رابطه احمد اشتیاقی در گفتوگو با آنا در رابطه با روند بازار سرمایه گفت: با توجه به نگاه مثبت هیئت دولت به بازار بورس باعث می شود رویکرد این بازار تغییر و روندی صعودی به همراه داشته باشد، چراکه بازارهای جدید، فرصتهای نوینی را برای توسعه محصولات، خدمات و برندهایی که سرمایه گذار به دنبال ارائه اهداف سرمایهای خود میباشد، فراهم میکند. اما ورود به این عرصههای نامحدود مالی، بدون استراتژی مشخص و سازوکار علمی و کارآمد میتواند به چالشی دشوار تبدیل شود.
این تحلیلگر و کارشناس بازار سرمایه در رابطه با ابزارهای توسعه بازار سرمایه بیان کرد: مولفه های زیادی موجب تاثیرگذاری مستقیم و غیرمستقیم بر رشد این بازار می شود یکی از این ابزارها، دلار نیمایی ست، که این ارز پتانسیل رسیدن به ۵۵ هزار تومانی شدن را دارد و همین روند صعودی موجب صعود این بازار می شود.
تاثیرشرایط سیاسی کشوربه جریان صعودی بازار بورس
اشتیاقی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور و نرخ سودها در این بازار، گفت: در دو هفته اخیر نرخ سود این شرکت ها خصوصا نرخ اسناد خزانه روندی کاهشی داشته است به طوری که نرخ بازدهی سالانه خزانه از ۳۳ درصد به ۳۰ درصد کاهش یافته است. شرایط سیاسی کشور نیز تاثیری در جریان صعودی بازار بورس گذاشته است به طوری که با کاهش تنشهای میان ایران و اسرائیل، از ناآرامیهای این بازار کاسته و روند صعود شاخص در روزهای گذشته نمایان شده است.
اشتیاقی اظهار کرد: به غیر از مولفه های مطرح شده، دلایل بنیادی نیز در روند صعودی بازار نقش اساسی برجا میگذارد، چرا که در اصلاحاتی که اخیر در بازار بورس اتفاق افتاده باعث شده شاخص اصلی ارزیابی قیمت، درتابلوها در سطح ارزندهای قرار بگیرد به طوری که سهامهای که شاخص اصلیشان تیپای است در محور ۴ تا ۵ واحد قرار گرفته که نشان دهنده ارزنده بودن این سهام است.
وی ادامه داد: با توجه به فضای موجود، می توان به سود آوری شرکتها از ناحیه رشد و دلار نیمایی و همچنین برطرف کردن قیمت گذاری امیدوار بود.
خودرو در بورس
تحلیلگر بورس با اشاره به افزایش قیمت خودرو به بهانه زیان مطرح شده خودروسازان، افزود: اگر مجموعه خودروسازان فروش خود را در بورس کالا عرضه کنند از زیانهای های پیش رو جلوگیری و حتی منجر به سود دهی بیشتر می شود.در رابطه با نرخ سود که اوراق گواهی سپرده ۳۰ درصدی که بهمن سال قبل منتشر شد مجددا با ۲۵ درصد تمدید میشود و باتوجه به این اخبار باید امیدوار بود که فضای بهتری در بازار ایجاد شود.
کارشناس بورس تصریح کرد: گفته شده که بازار سرمایه در تامین مالی فقط ۷ درصد سهم داشته است که این سهم رقمی مناسبی است چرا که به دلیل بی اعتمادی مردم نسبت به بازار سرمایه، سرمایه گذاری چندانی در این بازار سرازیر نشد که با اعتماد سازی مجددا سرمایه به بازار برمیگردد، اما زمانی که اعتمادی وجود نداشته باشد سرمایه به سمت بانکهای کشور میرود و کشوری بانک محور می شویم.
اشتیاقی افزود: امسال اوراق دولت بالغ بر ۴۰۰ هزار میلیارد تومان فقط از طریق انتشار اوراق بدهی تامین مالی شده است که این انتشار از راه بورس جذب می شود.
بورس مجموعهی کشور را تامین مالی می کند
این تحلیلگر بازار سرمایه در پایان بیان کرد: در نتیجه بازار سرمایه در حال ایفای وظایف خود به نحوه مناسب و علمی است، اما اگر قیمت گذاری دستوری کاهش یابد و نرخ ارز را دولت کنترل نکند و اجازه دهد که اقتصاد آزاد بر شرکتهای بورسی جاری شود نقش تامین مالی بازار افزایش می آید.
source