امید محمدی؛ بازار: در هفته جاری، دولت آیین‌ نامه اجرایی واردات خودروهای کارکرده برقی و هیبریدی را ابلاغ کرد. این آیین‌ نامه که اواخر آبان‌ ماه سال جاری به تصویب هیئت دولت رسید، باعث افزایش قیمت برخی خودروهای برقی در بازار شده است.

عدم وجود زیرساخت‌ های لازم از جمله مراکز خدمات پس از فروش، قوانین بیمه‌ ای مناسب، مشوق‌ های خرید و ایستگاه‌ های شارژ، عرضه این خودروها را با چالش‌ هایی همراه کرده است. این در حالی است که شتاب دولت سیزدهم در واردات این محصولات، به عدم استقبال مشتریان منجر شده است. انتظار می‌ رود دولت چهاردهم با سیاست‌ های متناسب با زیرساخت‌ ها، شرایط را برای توسعه این بازار فراهم کند. در ادامه، رسانه «بازار» به بررسی تغییرات قیمت چند خودروی برقی در بازار پس از ابلاغ آیین‌ نامه اجرایی واردات خودروهای کارکرده می پردازد؛

 تاثیر آیین‌ نامه واردات خودروهای برقی کارکرده بر قیمت‌ ها در بازار| کدام خودروها گران شدند؟

کی‌ ام‌ سی جی ۷ پیش از ابلاغ این آیین‌ نامه محصول مذکور با قیمت ۱ میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان در بازار معامله می‌ شد. اما پس از اعلام خبر واردات خودروهای برقی کارکرده به کشور، قیمت آن به ۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان افزایش یافت

جی ۷ برقی ۱۰ میلیون گران شد

کی‌ ام‌ سی جی ۷ برقی یکی از خودروهای برقی بازار داخل است که به سرعت تحت تاثیر آیین‌ نامه قرار گرفت، پیش از ابلاغ این آیین‌ نامه محصول مذکور با قیمت ۱ میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان در بازار معامله می‌ شد. اما پس از اعلام خبر واردات خودروهای برقی کارکرده به کشور، قیمت آن به ۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان افزایش یافت. رشد ۱۰ میلیونی این خودرو نشان‌ دهنده احتمال افزایش بیشتر قیمت آن در آینده است.

 تاثیر آیین‌ نامه واردات خودروهای برقی کارکرده بر قیمت‌ ها در بازار| کدام خودروها گران شدند؟

اسکای ول ای تی ۵ ابتدای ماه جاری در بازار ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بود، اکنون به ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان رسیده است

رشد ۵۰ میلیونی اسکای ول ای تی ۵

اسکای ول ای تی ۵ را می توان نخستین خودرو برقی بازار ایران معرفی کرد، این محصول اس یو وی با یک باتری ۱۵۰کیلوواتی قصد نفوذ عمیق در بازار کشور را داشت. قیمت این خودرو که ابتدای ماه جاری در بازار ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بود، اکنون به ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان رسیده است. رشد ۵۰ میلیون تومانی این خودرو در بازار به دلیل افزایش تقاضا برای خرید نیست، بلکه عده ای سودجو قصد منفعت طلبی از ابلاغ آیین نامه واردات خودروهای برقی کارکرده را دارند.

 تاثیر آیین‌ نامه واردات خودروهای برقی کارکرده بر قیمت‌ ها در بازار| کدام خودروها گران شدند؟

فولکس واگن آی دی ۴ پیش از ابلاغ آیین‌ نامه واردات خودروهای کارکرده برقی ان محصول با قیمت ۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان معامله می شد، اما اکنون قیمت آن به ۴ میلیارد تومان افزایش یافته است

فولکس‌واگن آی‌دی ۴ گران‌تر از همیشه

فولکس واگن آی دی ۴ یک کراس اوور تمام برقی است که توسط گروه ماموت به بازار کشور عرضه شده، پیش از ابلاغ آیین‌ نامه واردات خودروهای کارکرده برقی ان محصول با قیمت ۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان معامله می شد، اما اکنون قیمت آن به ۴ میلیارد تومان افزایش یافته است. روند صعودی قیمت این خودرو احتمال ادامه گرانی آن را در روزهای آتی را تقویت می‌ کند.

 تاثیر آیین‌ نامه واردات خودروهای برقی کارکرده بر قیمت‌ ها در بازار| کدام خودروها گران شدند؟

آئودی کیو ۵ ای-ترون به‌ عنوان لوکس‌ ترین کراس‌اوور برقی کشور شناخته می‌ شود. این خودرو از ۱۳ آبان‌ ماه تاکنون با قیمت ۷ میلیارد تومان عرضه شده و تحت تاثیر آیین‌ نامه اخیر قرار نگرفته است

آئودی کیو ۵ ای-ترون گران نشد

آئودی کیو ۵ ای-ترون به‌ عنوان لوکس‌ ترین کراس‌اوور برقی کشور شناخته می‌ شود. این خودرو از ۱۳ آبان‌ ماه تاکنون با قیمت ۷ میلیارد تومان عرضه شده و تحت تاثیر آیین‌ نامه اخیر قرار نگرفته است. علت این ثبات قیمت را نیز می توان نرخ بسیار بالای آن و عدم استقبال بازار از چنین محصولاتی معرفی کرد.

 تاثیر آیین‌ نامه واردات خودروهای برقی کارکرده بر قیمت‌ ها در بازار| کدام خودروها گران شدند؟

هوندا ای‌ ان‌ اس۱، کراس‌ اوور جذاب ژاپنی بازار حدود یک ماه است که در قیمت ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان باقی مانده است

هوندا ای‌ ان‌ اس۱ بدون تغییر قیمت
هوندا ای‌ ان‌ اس۱، کراس‌ اوور جذاب ژاپنی بازار حدود یک ماه است که در قیمت ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان باقی مانده است. این ثبات قیمت نشان‌ دهنده عدم استقبال مشتریان از خودروهای برقی حتی در شرایط واردات خودروهای کارکرده، است.

 تاثیر آیین‌ نامه واردات خودروهای برقی کارکرده بر قیمت‌ ها در بازار| کدام خودروها گران شدند؟

لونا جی‌ آر ای، سدان تمام برقی ایران‌خودرو از ۲۸ آبان‌ ماه تاکنون با قیمت ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان معامله می شود

نگاهی به لونا جی‌ آر ای
لونا جی‌ آر ای، سدان تمام برقی ایران‌خودرو از ۲۸ آبان‌ ماه تاکنون با قیمت ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان معامله می شود. عدم افزایش قیمت این محصول نشان‌ دهنده تقاضای پایین آن در بازار داخلی است.

خودروهای وارداتی؛ در دسترس یا رویا؟

بخش زیادی از خودروهای مذکور به‌ صورت وارداتی به کشور وارد شدند. اما علیرغم شوآف وزارت صمت و شرکت های خودرویی فعال در این عرصه، این خودروها به‌جز نمونه‌ های معدودی نظیر محصولات کرمان‌ موتور که به ناوگان تاکسیرانی پیوستند، در سطح شهر دیده نمی‌ شوند.

سیاست‌های اشتباه وزارت صمت در دو دهه گذشته، خودروهای برقی را که ابزار مهمی برای کاهش آلودگی هوا هستند، به کالایی سرمایه‌ ای تبدیل کرده است. ضروری است که وزارت صمت دولت چهاردهم، با بازنگری در طرح واردات خودروهای کارکرده، سیاست‌ های خود را اصلاح کند تا این خودروها به ابزار حمل‌ و نقل عمومی و کاهش آلودگی هوا تبدیل شوند، نه اینکه بازار خودرو کشور را به گورستانی برای خودروهای فرسوده برقی سایر کشورها تبدیل کنند.

source

توسط chaarcharkh.ir