در یازدهمین همایش بانکداری نوین تاکیدشد؛
همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت با حضور مسئولین ارشد نظام مالی – پولی کشور برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، امروز دوشنبه (۵آذر) یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت برگزار شد.در این همایش،محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به فرصت توجه به ضعفها و قوتها در نظام بانکداری نوین، گفت: نظام بانکی ایران از نقاط ضعفها و قوتهایی برخوردار است. شبکه شتاب یکی از قویترین زیرساختهای منطقه است.
وی گفت: ریال دیجیتال توسط جوانان ایرانی طراحی و آماده اجراست که به زودی پس از طرح اجرای آزمایشی ، این اقدام در سراسر کشور عملیاتی می شود.
توسعه هوش مصنوعی در نظام بانکداری کشور
فرزین گفت : سهم بخش خصوصی در توسعه هوش مصنوعی در نظام بانکداری یکی از برنامههای اصلی است و راه طولانی برای توسعه این صنعت وجود دارد.
فرزین در خصوص تعاملات بین المللی بانکی گفت: به دلیل تحریمها با چالش زیادی مواجه است، اما اقدامات خوبی برای کاهش این مشکلات داشته ایم. با توجه به سیاست کاهش وابستگی به دلار، تلاش شده در مدیریت تحریم با کشورهایی مانند پاکستان و هندوستان به جای سوئیفت یه پیام رسان با اعضای اتحادیه برقرار شده است. عملیات روابط بانکی با کشورها در حال گسترش است.
رئیس بانک مرکزی ادامه داد: بریکس یکی دیگر از اقدامات برای افزایش روابط بانکی و پولی است. با حوزه بریکس و استراتژی آن با افزایش سهم ارزهای مشترک است که ما هم در این زمینه به دنبال تسویه با ارز بریکس هستیم.
وی تصریح کرد: موضوع دیگر اینکه بریکس با طراحی یک پلتفرم تسویه با ارزهای محلی به دنبال تجمیع و تسهیل انجام داده و ماهم در این راستا و همکاری با این جریان در حال گسترش مبادلات پولی و بانکی با کشورهای عضو یریکس هستیم.
تبادلات مالی ایران و روسیه
به گفته رئیس بانک مرکزی؛ امکان استفاده گردشگران روسی از پایانههای فروشگاهی و بهره مندی مسافران ایرانی در روسیه برای استفاده از پوزهای فروشگاهی است که بزودی راه اندازی میشود.
وی تاکید کرد: پیمان پولی با روسها از دیگر اقداماتی است که در حال گسترش لست.
فرزین با اشاره به اینکه ریال دیجیتال از تحولات مهم نظام بانکی است، گفت: بانک مرکزی به موقع به این حوزه ورود کرده است وتا امروز ۲۳ کشور در حال تحقیقات و به مرحله آزمایشی قرار گرفته اند.بانکهای ملت و ملی در ایران در حال اجرای ریال دیجیتال است.
این مقام ارشد پولی و بانکی گفت: امروز رمزپولها در جهان در حال گسترش است. قاعده گذاری در این صنعت کار سختی است. مقررات در این حوزه طراحی شده، اما هنوز مقررات منسجم به نهایی نرسیده است.
وی تصریح کرد: قانون جدید بانک مرکزی مقررات روز مولها را اشاره و باید درطراحی و تنظیم و ابلاغ شود.
به گفته فرزین؛ آیا رمزپولها جایگزین پول رایج کشور میشود؟ باید در این خصوص و سایر موارد بانک مرکزی به آن توجه و برنامه و قانون در این صنعت تهیه شود.
ضرورت اجرای سیاست های احتیاطی در استفاده از رمزارزها
رئیس بانک مرکزی گفت: سیاستهای احتیاطی باید با توجه به پرخطر بودن رمرزارزها طراحی شود. چراکه سوالات زیادی برای استفاده از این رمرزارزها و نحوه چگونگی به کار گیری در حال حاصر ۲۱۸ کارگزار در کشورفعال است که وتراکنش ماهانه آن به ۵همت رسیده است و این میتواند در ثبات مالی کشور تاثیرگذار است. از این رو برای تثبیت چنین تراکنشهایی باید قوانین و مقرراتی طراحی و ابلاغ شود که بدون تداخل با سایر حوزه ها، مالیات، پولشویی و سایر موارد به پول اصلی کشور آسیب وارد نکند.
وی گفت: مدت هاست که در راستای تجمیع و دخالت دستگاههای مختلف در تنظیم مقررات این صنعت برنامه ریزیهایی شده است که برای ثبات مالی کشور طراحی و اجرایی شود.
به گفته فرزین؛ بانکداری باز از دیگر حوزههایی است که به دنبال چارچوب مناسبی برای ارتباط بانکها ایجاد شود.روشهای نوین را تنوع سازی و در پرداختها برنامه ریزی شود.
وی گفت: ارتقای سطح امنیت در نظام بانکی از دیگر محورهای اصلی بانک مرکزی است. با توجه به حملات سایبری به نظام بانکی کشور موضوع مجوز امضای الکترونیکی است که به صورت غیرحضوری و قانونمند در حال اجراست.
رئیس بانک مرکزی گفت : هوش مصنوعی از دیگر اقدامات بانک مرکزی در راستای توسعه این صنعت در نظام بانکداری است. همه پیشرفتها در حوزه نظارت و مقابله با پولشویی با به کارگیری از صنعت هوش مصنوعی قابل اجراست.
source