به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس علیآبادی وزیر نیرو در آیین رونمایی از تابلوی معاملات بازار گواهی صرفهجویی انرژی برق با اشاره به اهمیت افزایش راندمان در حوزه انرژی گفت: راندمان همواره کوچکتر از یک است و همه مهندسان جهان در تلاش هستند این عدد را به یک نزدیک کنند. این در صورتی است که هیچ فرآیند ایدهآلی وجود ندارد و ما هرگز به این عدد نخواهیم رسید.
وی افزود: هماکنون در سیستمهای حرارتی پیشرفته دنیا در سیکل ترکیبی به راندمان حدود ۶۳ درصد دست یافتهایم. البته این امر در مقیاس تجاری حدود ۶۰ درصد است. بر این اساس باید راندمان تولید نیروگاهی کشور نیز ارتقا یابد.
علیآبادی با اشاره به ارزان بودن قیمت برق در کشوراظهار کرد: هم اکنون واردات کولر گازی A پلاس آزاد شده است اما با درنظر گرفتن قیمت پایین برق شاید تمایلی در افراد برای تهیه این کولر با مصرف انرژی پایین وجود نداشته باشد. بر این اساس باید در اقتصاد و بازار برق تجدیدنظر کرد.
وزیر نیرو در ادامه در رابطه با ناترازی انرژی در کشور گفت: وضعیت ناترازی سوخت بسیار جدی است. این در حالی است که نیروگاهها به جهت فنی آماده تولید برق هستند. در همین راستا روز گذشته ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی را به دلیل نگرانی از تامین سوخت نیروگاهی از مدار تولید خارج کردیم.
وی ضمن درخواست از مردم برای همکاری در مدیریت مصرف انرژی اظهار کرد: شدت انرژی در ایران در مقایسه با سایر کشورها بسیار بالا است؛ به طوری که کشور در صدر جدول شدت انرژی در جهان قرار دارد. شدت انرژی به معنای مقدار انرژی مصرف شده به ازای هر واحد تولید ناخالص داخلی (GDP) است.
وزیر نیرو در ادامه درباره راندمان نیروگاههای داخلی اظهار کرد: راندمان متوسط ما حدود ۴۰ درصد است و ۶۰ درصد دیگر انرژی را تلف میکنیم. قوانین جدید و قدیم از فرآیندهای تعریف شده در وزارت نیرو و گواهی صرفهجویی انرژی برق حمایت میکند و هیچگونه مانعی از این جهت وجود ندارد.
source