به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، مطهری با اشاره به اینکه هر محصولی اعم از خوراکی یا غیرخوراکی برای تولید قطعا باید نمونهبرداری شود یعنی برای اینکه یک شرکت عملا محصولش تولید شود، قطعا نمونهبرداری درفرآیند تولید آن، صورت میگیرد.
وی مراحل فرآیند نمونهبرداری را بدین صورت شرح داد و گفت: شرکتی که قصد تولید محصولی را دارد باید ابتدا مدیر کنترل کیفیت و یکسری الزامات داشته باشد، از نمونه آزمون گرفته شده و بعد به صورت ناشناس و مخفیانه نمونه به صورت آزمایشی به آزمایشگاه فرستاده شود.
مدیرکل استاندارد ادامه داد: در صورت تایید نمونه، قطعا نمونه پروانه ۱۰رقمی استاندارد میگیرد و این پروانه هر ۴سال یک بار دوباره همه مراحل آزمایش را طی میکند. مطهری به بحث استاندارد لاستیک اشاره کرد و افزود: تمام لاستیکهای خودروهای سواری، سنگین و غیره مشمول دریافت پروانه استاندارد اجباری است و کسی نمیتواند بدون پروانه استاندارد دست به تولید بزند مگر اینکه به صورت غیرمجاز اقدام به تولید کند که جرم محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه تولید لاستیک بدون داشتن پروانه استاندارد و طی مراحل آن، جرم است، گفت: البته برخی لاستیکها مانند لاستیک فرغون مشمول استاندارد اجباری نیست ولی بقیه لاستیکها حتما مشمول استاندارد اجباری هستند.
مدیرکل استاندارد استان یزد درخصوص شنیدهها، در زمینه استفاده از مواد دستچندم برای تولید لاستیک خودرو نیز گفت: این مورد صحیح نیست و تمام واحدهای تولیدی تحت نظارت است ولی اینکه کیفیت دارد یا ندارد ممکن است مواد اولیه تولید لاستیک متغیر باشد یا از نشان تجاری در تولید لاستیک استفاده میکردند که حالا به دلیل تحریم یا وضعیت دلاری یا مسائل مالی باید جایگزینی برای این مواد اولیه داشته باشند.
مطهری به مردم اطمینان داد حتما اداره استاندارد محصول نهایی را کنترل میکند و محصول نباید از حداقلهای کیفیت، پایینتر باشد، درغیر این صورت پروانه استاندارد به آن محصول داده نمیشود و حتی اگر پروانه داشته باشد، پرانه تولید آن محصول در صورت تایید نبودن باطل یا تعلیق میشود تا زمانی که محصول کیفیتهای لازم را پیداکند و اصلاح شود.
مدیرکل استاندارد استان یزد با تاکید بر اینکه ممکن است مواد اولیه تولید لاستیک مشمول استاندارد اجباری نباشد، اما لاستیک بهعنوان محصول نهایی مشمول استاندارد اجباری است و باید از حداقلهای کیفیت برخوردار باشد.
source