امید محمدی؛ بازار: صبح امروز در محل همایش های بین المللی صدا و سیما نخستین گردهمایی قطعه سازان زنجیره تامین کرمان موتور با حضور قطعه سازان بزرگ، سید جواد حسینی کیا نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، دبیر انجمن خودروسازان، مدیران ارشد کرمان موتور و اصحاب رسانه برگزار شد. کرمان موتور با ایجاد بستر همکاری با قطعه سازان مسیر داخلی سازی قطعات محصولاتش را دنبال می کند، سیاستی که می تواند منجربه تقویت صنعت خودرو و کاهش وابستگی توام با کاهش ارزبری شود، در ادامه بخشی از این همایش را از نظر خواهید گذراند؛

خیز کرمان موتور برای افزایش داخلی سازی و تنوع تولید ملی| کادک برنامه تیرینگ تدوین می کند

فیروزی؛ کرمان موتور برنامه تولید و عرضه ۱۲ مدل جدید خودرو را برای سال ۱۴۰۷ در دستور کار دارد

خیز کرمانی ها برای تولید ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو

سامان فیروزی، مدیرعامل کرمان موتور به عنوان سخنران نخست این همایش با اشاره به سابقه ۳۰ ساله کرمان موتور در مونتاژ خودرو و عدم دیدگاه مثبت به این مساله در جامعه، گفت: باتوجه به تجربیات چند سال گذشته در زمینه مونتاژ خودرو و تاثیر تغییرات سیاسی در این مساله، این سیاست را کنار گذاشته و به سمت طراحی و تولید خودرو حرکت کردیم. از همین رو امروز با قطعه سازان عهدی می بندم که تا سال ۱۴۰۷ با اثبات خودروسازی مطابق انتظارات افکار عمومی از صنعت خودرو محصولات جدید روانه بازار خواهیم کرد.

مدیرعامل کرمان موتور با بیان اینکه سال گذشته ۷۲ هزار دستگاه خودرو تولید و عرضه بازار کردیم، اظهار داشت: برنامه ریزی تولید ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو برای سال جاری انجام دادیم، به دلیل مشکلات عدیده این صنعت این تیراژ تا پایان سال به ۹۰ هزار دستگاه خواهد رسید. کرمان موتور بدون نیاز به سرمایه گذاری جدید، ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال را دارد. از همین رو به کمک قطعه سازان زنجیره تامین برنامه تولید ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو تا سال ۱۴۰۷ را در دستور کار داریم.

فیروزی تصریح کرد: هدف گذاری برای داخلی سازی ۸۰ درصدی ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۱۴۰۷ انجام شده است، از این تیراژ حدود ۳۰ درصد را محصولات هیبریدی و ۱۰ درصد را خودروهای برقی تشکیل می دهند. کرمان موتور برنامه تولید و عرضه ۱۲ مدل جدید خودرو را برای سال ۱۴۰۷ در دستور کار دارد. این محصولات براساس پلتفرم های این خودروساز یعنی اس پی۱، کا پی۱ و کا پی۲ تولید خواهند شد. همچنین خط تولید گیربکس سی وی تی در حال بهره برداری است و همزمان با این موضوع نخستین خط تولید موتور تی جی دی آی نیز در حال نصب و راه اندازی است.

خیز کرمان موتور برای افزایش داخلی سازی و تنوع تولید ملی| کادک برنامه تیرینگ تدوین می کند

مدیرعامل کرمان موتور با اشاره به اینکه نیازمند زنجیره تامین تاب آور، چابک و بهره ور با ائتلاف سراسری و مدل جدید تعاملات اقتصادی هستیم، بیان کرد: در راستای تحقق اهداف کرمان موتور سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیون دلاری در تحقیق و توسعه طی چهار سال آینده انجام خواهد شد. این سرمایه گذاری و ائتلاف با قطعه سازان می تواند سبب کاهش زمان عرضه و قیمت رقابتی شود.

وی افزود: با این برنامه ریزی سهم کرمان موتور در برنامه هفتم توسعه در تولید ناخالص داخلی به ۱.۳۲ درصد می رسد، میزان اشتغالزایی این واحد نیز از ۱۱ هزار نفر به ۲۰ هزار نفر ارتقا خواهد یافت.

فیروزی در خصوص محصولات آینده کرمان موتور توضیح داد: نخستین محصول شاسی بلند ملی این شرکت براساس پلتفرم کا پی۲ تولید و با نام پروژه ای کا پی۲۱ تا شهریور ۱۴۰۵ تولید آزمایشی سپس به مرحله تجاری سازی خواهد رسید. همچنین دومین خودرو ملی این سازنده براساس پلتفرم ایگل و در کلاس هاچ بک تا پایان زمستان سال ۱۴۰۳ تولید آزمایشی خواهد شد.

خیز کرمان موتور برای افزایش داخلی سازی و تنوع تولید ملی| کادک برنامه تیرینگ تدوین می کند

بهرامی؛ در سال آینده برنامه «تیرینگ(دسته بندی قطعه سازان)» را برای زنجیره تامین تعریف و تدوین کنیم

تامین ۲ هزار قطعه از تولیدکنندگان داخلی

دومین سخنران این همایش علی بهرامی، مدیرعامل کادک(شرکت طراحی و مهندسی قطعات کرمان خودرو) بود که با اشاره به همکاری کرمان موتور با قطعه سازان، گفت: از زنجیره تامین داخل کشور ۲ هزار شماره فنی قطعه تهیه می شود که در این راستا برای هر قطعه فقط با یک تامین کننده در حال همکاری هستیم. هرچند ممکن است گاهی به واسطه ظرفیت و محدودیت ها ممکن است دنبال منابع دیگر برویم.

مدیرعامل کادک با اشاره به تفاوت قیمت برخی از قطعات در داخل و خارج بیان کرد: در مقایسه با چین قطعات را ۴۰ تا ۴۵ درصد گران تر از تامین کنندگان داخلی تهیه می کنیم، از همین رو باید در برخی از شرکت های قطعه سازی ادبیات قیمت تمام شده و رقابتی کردن نرخ پیاده شود.

بهرامی با اشاره به اینکه از ۱۴۳ قطعه ساز در ۱۷ استان قطعات مورد نیاز را تامین می کنیم، اظهار داشت: ۲۰ هزار میلیارد تومان با این قطعه سازان قرارداد تامین داریم، تاکنون هیچ قرارداد حقوقی و قضایی نداشتیم، همواره در تلاش بودیم موارد را با مذاکره پیش ببریم.

مدیرعامل کادک با بیان اینکه در تامین قطعات ضعف تکنولوژی داریم و برخی از قطعه سازان طی سالیان گذشته تغییر فناوری نداشتند، توضیح داد: در صنعت خودرو اگر می خواهیم حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید براساس دانش روز پیش برویم. گاهی در تامین قطعات کمبودهای ظرفیت مشاهده می شود که به روش های تولید منوط است، برای تحقق تیراژ تولید مورد نیاز خودروساز باید این ظرفیت ها بازنگری شود. از همین رو سعی داریم در سال آینده برنامه «تیرینگ(دسته بندی قطعه سازان)» را برای زنجیره تامین تعریف و تدوین کنیم.

وی افزود: رسال کادک تغییر دیدگاه جامعه نسبت به خودرو با تولید و عرضه محصولات مناسب به بازار است، از همین رو باید زنجیره تامین بیشترین توجه را به هوش مصنوعی، مدیریت ریسک، محیط زیست، منابع انسانی و مزیت رقابتی که شاخص های مهم زنجیره تامین در سال ۲۰۲۵ است، داشته باشند.

source

توسط chaarcharkh.ir