به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد اله‌داد در خصوص شناسایی استخراج‌کنندگان رمزارز، اظهار داشت: مزارع غیر مجاز هم از طریق داده‌کاوی مصرف برق مشترکان و نیز گزارش‌های مردمی و همکارانمان، شناسایی می‌شوند.

مجری طرح جمع‌آوری رمزارز‌های غیرمجاز توانیر تصریح کرد: هر ماینر حدود ۳.۵ کیلووات ساعت برق مصرف می‌کند؛ بنابراین مزرعه‌ای با ۸ دستگاه ماینر غیرمجاز، در ماه حدود ۲۰ هزار کیلووات ساعت برق مصرف می‌کند. این در حالی است که الگوی مصرف ما در این فصل از سال ۲۰۰ کیلووات ساعت است. یعنی در یک مزرعه خانگی غیر مجاز با ۸ دستگاه ماینر معادل مصرف ۱۰۰ خانوار برق مصرف می‌شود.

وی با اشاره به کشف اخیر یک مزرعه براساس گزارش یکی از مشترکان که از نوسان برق در منطقه شکایت داشت، تاکید کرد: افت ولتاژ، نوسان برق و آسیب دیدن وسایل برقی مشترکین یکی از پیامد‌ها و شواهد فعالیت غیرمجاز رمزارز‌ها است.

اله داد با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها، استخراج رمزارز به علت مصرف زیاد انرژی ممنوع است، گفت: در ایران، اما روش‌های مجاز و قانونی استخراج رمزارز هم وجود دارد و اخیرا نیز دستورالعملی برای تامین برق مراکز استخراج رمزدارایی از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر صادر شده است.

وی در پایان تصریح کرد: در کنار پرداخت مادی به گزارش دهندگان و حمایت از مزارع مجاز، جریمه‌های مالی و حتی برچیدن دائم انشعاب نیز برای متخلفان در نظر گرفته شده است.

معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر در پایان از کسانی که منزل، باغ، ویلا، کارگاه، دامداری و… خود را اجاره می‌دهند، خواست بر کاربری آن مکان نظارت کنند تا استخراج غیرمجاز رمزارز صورت نگیرد، چون برابر قانون مسئولیت با صاحب انشعاب است.

source

توسط chaarcharkh.ir