معاون وزیر نفت از افزایش ۱۰۰ هزار بشکه ای تولید نفت طی ۴ ماه گذشته و همچنین شکسته شدن رکورد تولید گاز طبیعی خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ حمید بورد، معاون وزیر نفت در آیین افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان، گفت: در ۴ ماه گذشته حدود ۱۰۰ هزار بشکه به تولید نفت افزوده شده است و تا پایان سال حدود ۲۵۰ هزار بشکه با سرمایه ۳ میلیارد دلاری به تولید نفت افزوده میشود. همچنین با سرمایه گزاری ۱ میلیارد دلاری حدود ۱۵ دستگاه از دکلها و تجهیزات حفاری نوسازی میشود.
وی با اشاره به ناترازیها گفت: پس از تحویل کار به دولت چهاردهم ما رکورد تولید گاز با ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر معکب تولید شکستهایم. همچنین دو حلقه چاه در میدان «دی » حفر شده و تولید از میدان گازی «دی »آغاز شده است. همچنین چاه سوم نیز تا روزهای آینده شروع به کار خواهد کرد.
بورد تاکید کرد: مشکلات پیمانکاران محلی بزودی حل خواهد شد. همچنین قرارداد توسعه میدان آزادگان با قراردادی ۱۰ میلیارد دلاری شروع به کار کرده و میدانهای اروندان و جزیره مینو نیز به زودی شروع به کار میکنند. با این اوصاف میتوان گفت که بازاری ۲۰ میلیارد دلاری در مناطق نفت خیر جنوب شروع به کار کرده است و امیدواریم هر ساله ۳ الی ۴ میلیارد دلار بتوانیم بر این بازار بیافزاییم.
وی ادامه داد: از شرکتهای دانش بنیان برای ساخت قطعات جدید مانند فلنج، توربین و … دعوت میکنیم و طرفیت همکاری برای تمام شرکتها وجود دارد. در همین نمایشگاه بیش از ۲.۵ همت قرارداد در حوزه ساخت تجهیزات جدید در دستور کار است. شایان ذکر است که سه کارخانه جدید ساخت لولههای غیر فلزی نیز به زودی در استان خوزستان افتتاح خواهد شد.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: از این پس جز در اهواز و تهران نمایشگاه نفت نخواهیم داشت و تلاش میکنیم که دفاتر سازندگان به استان خوزستان منتقل و تمام نیازهای نفت در این استان تامین شود.
خوزستان نباید هزینه های تولید نفت را پرداخت نماید
محمد رضا موالی زاده استاندار خوزستان در آیین افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدای صنعت نفت گفت: ما از سال ۱۲۸۷ که اولین چاه نفت در مسجد سلیمان افتتاح شد شاهد مشارکت استان خوزستان در توسعه این صنعت را شاهد بودیم. استان خوزستان در همین راستا توانسته است ماموریت های ملی خود را مانند تولید نفت ، گندم ، فولاد و پتروشیمی به درستی انجام دهد و خدمت به کشور را وظیفه خود میداند .
وی ادامه داد: یک چشم خوزستان به تولید ملی و توجه دیگر به توسعه منافع محلی است. خوزستان درگیر مشکلاتی است و بایستی برای کاهش آن تلاش کنیم . مشکلات زیست محیطی مانند آلودگی آب و خاک و همچنین اشتغال و سامان دهی حاشیه نشینان از وظایف ما است. ما در قبال مردمی که در این استان زندگی میکنند مسئولیم و باید بر انجام صحیح مسئولیت های اجتماعی توجه داشته باشیم.
موالی زاده ادامه داد: مسئولیت های اجتماعی شرکت های نفتی بایستی قاعده مند شود و در آستانه سفر رئیس جمهور به استان خوزستان بایستی تصمیماتی در این خصوص گرفته شود . در همین راستا نیاز است که شرکت ها علاوه بر بکارگیری نیروی بومی، حساب بانکی شرکت ها و همچنین پرونده های مالیاتی و تامین نیازهای شرکت ها نیز به استان خوزستان منتقل شو تا این استان از منافع آن بهره مند شوند . بکار گیری نیروی بومی باید در مرکز توجه قرار گیرد. باید توجه داشت که مجموعه اقوام خوزستانی و جوانان و بانوان باید در مرکز توجه قرار گیرند و این خواسته مردم خوزستان است.
وی تاکید کرد: خوزستان در بحث تامین انرژی کشور پتانسیل بسیار بالایی دارد و امیدواریم که رشد و شکوفایی این استان روز افزون شود و بتوانیم محرومیت را از چهره این استان بزداییم .
به همکاری با نخبگان بومی و دانش بنیان ها اعتماد کنیم
مصطفی مطورزاده رییس مجممع نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی در این آیین گفت: خوزستان پایتخت افتخارات کشور است و از اینکه میزبان صنعتگران نخبه کشور هستیم به خود میبالیم. خوزستان به واسطه وجود نفت تابلویی از توسعه صنعت و اقتصاد است. نهضت ملی شدن نفت اولین حرکت عظیم مردم ایران برای توسعه عدل و استقرار عدم وابستگی در کشور بود.
وی ادامه داد: خوزستان نباید به تنهایی هزینه تولید نفت را به دوش بکشد. محیط زیست و زیر ساختهای استان به دلیل استخراج نفت به شدت تحت فشار است و مسئولیتهای اجتماعی باید در مناطق نفت خیر متمرکز شود. مسئولیت اجتماعی به صورت کامل باید به شرکتهای مستقر در استان سپرده شود. لازم است که کارون غرب از محل مسئولیتهای اجتماعی احیا شود.
مطورزاده تصریح کرد: در میان اعضای اوپک تنها ایران توانسته است که با همت متخصصان خود نسبت به بومی سازی صنایع اقدام نماید و ایرانیان به این موضوع میبالند. حفظ تولید نفت در ایران شرایط تحریمی و کمبودها کم از جهاد در جنگ ندارد و این مایه مباهات هر کسی است که قلبش برای ایران میتپد. بایستی به شرکتهای دانش بنیان و مراکز دانشگاهی و پژوهشگاهی بومی اعتماد شود و به انان مجال کار دهیم.
source