مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب؛
مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: دست یابی به ظرفیت ۵ میلیون بشکه در روز در کشور اصلا دور از دسترس نیست و با گسترش فناوریها و سرمایه گذاری میتوانیم به این هدف دست پیدا کنیم؛ هرچند که با توجه به رویکردی که نسبت به سوختهای فسیلی وجود دارد شاید دیر شده باشد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ ابراهیم پیرامون مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در نشست خبری پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت گفت: صنعت نفت فعالیتها و پیگیریهای پر حجمی را برای نگهداشت و افزایش تولید را طلب میکند، اما همچنان با وجود آسیب تحریم ها، در پنج شرکت بهره برداری توانستهایم در بحث افزایش تولید نفت رکود خوبی را ثبت کرده و موفق به جمع آوری گازهای مشعل نیز شویم. اقدامات ترمیمی و راه اندازی برخی پروژهها موجب شد که حجم تولیدی که با کار ۲ الی ۳ ساله محقق میشد را با همت متخصصان توانستهایم طی مدت کوتاهی بدست آوریم. این اقدامات در شرایط سخت اقتصادی کشور موجب افزایش درامدهای نفتی شده و امیدواریم که کمکی در جهت تامین منافع کشور و ملت باشد. نمایشگاه تخصصی تجهیزات صنعت نفت با حضور دانش بنیان از حدود ۱۵ استان کشور برگزار شده است و از این حیث شور و پتانسیل بسیار خوبی را به همراه دارد.
وی ادامه داد: در این شرایط دست به سوی تمامی شرکتهای دانش بنیان دراز کرده و از تمامی متخصصان کشور برای توسعه صنعت نفت درخواست کمک میکنیم. شایان ذکر است که در بحث رفع محرومیتها در مناطق نفت خیز، اگر بتوانیم در بحثهای مختلف رفاه و مسئولیتهای اجتماعی کاری مثمر ثمر انجام دهیم دریغ نخواهیم کرد؛ چرا که رفع محرومیت از مناطق نفت خیز کمکی به توسعه روز افزون صنعت نفت و گاز خواهد بود. به همین جهت بحث توسعه راههای استانی در قالب پروژههایی در حال پیگیری است و برای تامین اعتبار تمام این اقدامات از محل بودجههای مناطق نفت خیز استفاده میشود و پیگیری ادای این مسئولیتهای اجتماعی از محل دفتر عمران وزارت نفت انجام میشود.
پیرامون تصریح کرد: در راستای توسعه تولید باید تاکید کرد هر نوع تفکری در راستای خیرخواهی است و نقطه نظرات مختلف در سازمان موجب افزایش قدرت خواهد شد، اما باید توجه داشت که ما در بحثهای فنی باید به نظر مشترک برسیم. مناطق نفت خیز تاکنون ستون تولید در کشور را به دست گرفته و هم اکنون افتخار میکنیم که بیش از ۷۵ درصد از نفت کشور در مناطق نفت خیز جنوب تولید میشود.
مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اظهار کرد: حدود ۶ یا ۷ درصد از میزان تولید نفت در مناطق نفت خیز جنوب به تزریق گاز برای فشار افزایی وابسته است و اگر این مورد انجام نشود از این میزان تولید بی بهره خواهیم ماند به همین جهت بدیهی است که برای حفظ روند تولید به جای سوزاندن آن گاز ها بایستی مجددا از ان برای فشار افزایی استفاده کنیم.
در نیمه دوم عمر مخازن نفت و گاز نیستیم!
پیرامون تصریح کرد: تفکر اینکه ما به نیمه دوم عمر مخازن خود رسیدهایم نادرست است ؛ چرا که این تصور با توجه به مطالعات اولیه ما صورت گرفته است و هم اکنون با بررسی های مجدد و توسعه تکنولوژی ها شرایط تولید نفت و گاز متفاوت شده است. بخصوص در لایههای بنگستانی ما همچنان ظرفیتهای دست نخورده زیادی را در اختیار داریم. دست یابی به ظرفیت ۵ میلیون بشکه در روز در کشور اصلا دور از دسترس نیست و با گسترش فناوریها و سرمایه گذاری میتوانیم به این هدف دست پیدا کنیم؛ هرچند که با توجه به رویکردی که نسبت به سوختهای فسیلی وجود دارد شاید دیر شده باشد.
مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در خصوص جمع آوری گازهای فلر اظهار کرد: از سال ۱۳۹۸ پروژههای خیلی خوبی با همت پتروشیمیها برای جمع اوری گاز های فلر انجام شد و با تکمیل این پروژه ها حدود ۷۵۰ میلیون فوت مکعب در روز از این طریق جمع اوری خواهد شد. دو پروژه بزرگ جمع اوری گازهای مشعل نیز تا پایان سال ۱۴۰۵ تا ۹۰ درصد تکمیل خواهد شد و دیگر گازهای مشعل پراکنده و کوچک را به واسطه شرکتهای دانش بنیان جمع اوری و مورد استفاده قرار خواهیم. شایان ذکر است که با تکمیل طرحهای گاز مشعل به موفقیتهای بسیار خوبی از حیث جلوگیری از هدر رفت گازهای مشعل خواهیم رسید. به واسطه تعمیرات انجام گرفته تاکنون ۲۰۰ میلیون فوت مکعب از گازهای مشعل جمع اوری شده است و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
پیرامون ادامه داد:هم اکنون ۶۹ تا ۷۰ میلیون فوت مکعب گاز سبک توسط مناطق نفت خیز به شرکت توزیع گاز تحویل میشود که حدود ۳۰ درصد بیشتر از تعهدات است؛ باید توجه داشت که تعهد مناطق نفت خیز جنوب برای تحویل گاز حدود ۵۴ میلیون فوت مکعب بوده است و شیب تولید همچنان افزایشی است. باید توجه داشت که گاهی نیز به دلیل فرسوده بودن تجهیزات دچار نوساناتی در تولید هستیم، اما تمام تلاش متخصصان برای توسعه تولید و حفظ منافع و رفاه در کشور است.
مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: میدان رگ سفید از میادین بزرگی است که حدود ۱۸۰ هزار بشکه نفت تولید میکند. متاسفانه حدود ۲۰۰ میلیون فوت مکعب گاز همراه در رگ سفید ۱ به دلیل مشکلاتی سوزانده میشود. با توجه به همین نکته ۳ پروژه برای جمع اوری حدود ۱۲۰ میلیون فوت مکعب از گازهای این میدان جمع آوری میشود. همچنین طرح ۲۸ مخزن بزرگترین طرح افزایش و نگهداشت تولید شرکت ملی نفت است که این طرح فارع از مشکلات تونایی ایجاد جهش عظیمی در تولید نفت و گاز دارد؛ به همین جهت ۴.۴ میلیارد دلار برای توسعه این طرح بودجه تعیین شد. این طرح امکان دسترسی به میدانی که تاکنون پس از سالها بلااستفاده مانده بودند را فراهم میکرد، اما متاسفانه با وجود به مرحله اجرا رسیدن توسعه ۲۵ مخزن این طرح به دلیل بروز مشکلات اقتصادی موجب خاتمه و ناتمام ماندن تعدادی از پروژههای طرح شد. لازم به ذکر است که تعداد ۳ پروژه از این طرح نیز به مرحله بهره برداری رسید. شایان ذکر است که اجرای این طرح با بازطراحی مجددا پیگیری خواهد شد.
وی در خصوص ناترازیهای گازی گفت: یکی از منابع تامین گاز مناطق نفت خیز جنوب است و همانطور که اشاره شد که گازهای همراه و گازهای مستقیمی که از حوزه منابع جنوب تامین میشود حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد گاز مورد نیاز کشور را تشکیل میدهد. باید توجه داشت که تولید گاز در کشور حدود ۶ درصد افزایش یافته است و موضوع کاهش تولید گاز طبیعی صحت ندارد؛ بنابراین باید توجه داشت که ناترازیهای انرژی ناشی از کاهش تولید گاز طبیعی نیست و میتوان گفت که برای بحث ناترازیها میتوان به بررسی موضوعات مدیریت مصرف پرداخت.
source