رئیس موسسه تحقیقات آب کشور با بیان اینکه توزیع جغرافیایی بارشها در کشور مناسب نیست، گفت: میزان بارندگیها در حوضههای آبریز بزرگی، چون کرخه، کارون بزرگ، جراحی و زهره از ۵۰ تا ۵۵ درصد کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری آنا از وزارت نیرو، محمدرضا کاویانپور اظهار داشت: بر اساس آمار و گزارشها از ابتدای سال جاری تا ۲۷ دی، میزان بارشها در سراسر کشور ۴۵ درصد کاهش را ثبت کرده است.
وی یادآور شد: در حالی که باید در پاییز ۲۵ درصد بارشهای سالانه شود، یک ماه از زمستان نیز سپری شده، اما بارشها در کشور مناسب نبوده است.
کاویانپور اطرنشان کرد: چنین شرایطی با وجود نزدیک شدن به فصول کشت و فعالیت کشاورزان، مدیریت منابع آب را ضروری میکند.
رئیس موسسه تحقیقات آب ادامه داد: میزان بارندگیها در حوضههای آبریز بزرگی، چون کرخه، کارون بزرگ، جراحی و زهره از ۵۰ تا ۵۵ درصد کاهش یافته است؛ این امر بیانگر این مساله است که توزیع جغرافیایی بارشها در کشور مناسب نیست.
کاویانپور درباره فعالیت سامانه بارشی اخیر در کشور گفت: این سامانه بارشی که از روز جمعه هفته گذشته فعال شده، با بارش برف در هشت استان کشور همراه بوده است، اما نکته مهم این است این بارشها به لحاظ کمیت قابل اعتنا نیست. به طور کلی بارشها فراگیر و مناسب نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: گستره سامانه و کمیت بارشها دو مقوله کاملا متفاوت است؛ بر اساس شاخص کمی، میزان بارشها در مقایسه با بلندمدت فاصله زیادی دارد.
رئیس موسسه تحقیقات آب ضمن ابراز نگرانی از منفی بودن وضعیت بارندگیها در سراسر کشور، ادامه داد: در چنین شرایطی با مدیریت منابع و مصارف آب، بایدمنابع آبی صرف تولید و اشتغال کشور شود.
کاویان پور با اشاره به پرشدگی ۴۴ درصدی مخازن سدهای کشور، افزود: میزان پرشدگی سدهای کشور در مقایسه با متوسط تاریخی تفاوت چندانی ندارد و این به دلیل مدیریت کارآمد و مناسب درخصوص میزان خروجی از سدهای کشور است در غیر این صورت اکنون در کشور با چالش بزرگی روبهرو میشدیم.
وی خاطرنشان کرد: انتظار است شاهد ورود و فعالیت سامانه بارشی جدید در کشور باشیم که بیشتر به صورت باران ظاهر خواهد شد.
source