به گزارش خبرآنلاین، افرادی که بیشتر در جادهها و بزرگراهها تردد میکنند به خوبی با خستگیهای ناشی از حفظ سرعت بالا در این مسیرها آشنا هستند. بدون وجود کروز کنترل راننده باید چندین ساعت پای خود را روی پدال گاز نگه دارد که این امر برای عضلات پا و دیگر عضلات بدنه کاری خسته کننده خواهد بود. با وجود تکنولوژی موردبحث دیگر نیازی نیست رانندگان خود را خسته کنند. کروز کنترل تا زمانی که راننده پدال ترمز را فشار نداده باشد سرعت مدنظر راننده را ثابت نگه میدارد.
به نقل از پدال، از آنجایی که کروز کنترل نیاز به استفاده از پدال گاز را حذف میکند بنابراین برخی افراد معتقدند باعث صرفهجویی در مصرف سوخت نیز میشود. بنا به گفته شرکت کیا کره جنوبی، کروز کنترل میتواند بین ۷ تا ۱۴ درصد از مصرف سوخت خودرو بکاهد. همچنین یکی از مطالعات صورت گرفته توسط منابع طبیعی کانادا نشان میدهد مصرف سوخت خودرو زمانی که رانندگان با سرعت متغیر حرکت میکنند ۲۰ درصد بیشتر از زمانی خواهد بود که کروز کنترل فعال است. البته از آنجایی که همه جادهها ترافیک و شرایط یکسانی ندارند بنابراین کروز کنترل همیشه هم کاربردی نیست و به همین خاطر است که دکمه فیزیکی روشن و خاموش کردن آن روی فرمان یا داشبورد خودرو تعبیه میشود.
کروز کنترل در بزرگراههای چند بانده و عریض که حداقل ترافیک وجود دارد بهترین عملکرد خود را خواهد داشت. سیستمهای الکترونیکی در چنین شرایطی بهتر از پای انسان باعث حفظ سرعت ثابت خودرو و جلوگیری از افزایش و کاهش سرعت ناگهانی میشوند. تغییرات کوچک در شتاب و سرعت خودرو نیازمند صرف انرژی بیشتر است که نهایتاً افزایش مصرف سوخت را در پی دارد. در یک سربالایی و یا سرپایینی مستقیم با شیب کم، کروز کنترل به پایداری مصرف سوخت خودرو کمک میکند. اما زمانی که مسیر جاده دارای شیبهای تند و یا پیچهای زیاد باشد کروز کنترل خیلی کاربردی نخواهد بود. در چنین شرایطی بهتر است کروز کنترل را خاموش کرده و خودتان سرعت را تنظیم کنید. بد نیست بدانید کاهش سرعت خودرو بدون استفاده از ترمزهای سنگین و همچنین استفاده ملایم از پدال گاز میتواند به کاهش هرچه بیشتر مصرف سوخت کمک کند. جالب اینکه این داستان درباره خودروهای برقی متفاوت است. ترمز احیا شونده به این خودروها اجازه میدهد بخش زیادی از انرژی صرف شده برای عبور از سربالاییها را ذخیره کنند.
با اینکه کروز کنترل را میتوان ابزاری ارزشمند برای کاهش مصرف سوخت دانست اما استفاده ایمن از این تکنولوژی اهمیت بالایی دارد. باید گفت کروز کنترل هرگز نباید در شرایط آب و هوایی خطرناک همچون بارش باران و یا مسیر برفی و یخی فعال شود. در سطوح لغزنده حتی کمترین شتاب گیری میتواند به از دست رفتن کشش و پایداری خودرو منجر شود. در این شرایط، ترمز ناگهانی برای غیرفعال کردن کروز کنترل نیز عواقب سنگینی خواهد داشت. در سالهای اخیر نسخه پیشرفتهتری از کروز کنترل با پسوند تطبیقی تولید شده که دارای تکنولوژی بالاتر و قطعاتی همچون سنسور و رادار است که بهصورت خودکار سرعت خودرو را با خودروی جلویی تنظیم میکند. این سیستم هم روی مصرف سوخت تأثیر مثبت داشته و هم از تصادفات پیشگیری میکند.
در کل باید گفت کروز کنترل جدای از اینکه روی کاهش مصرف سوخت خودرو مؤثر است باعث کاهش استهلاک قوای محرکه نیز میشود چراکه از شتاب گیریهای غیرضروری جلوگیری میکند. البته استفاده از این سیستم همواره باید با رعایت نکات ایمنی باشد و حفظ جان سرنشینان و دیگر کاربران جاده بر صرفهجویی در مصرف سوخت اولویت داشته باشد. در جایی که ترافیک زیادی وجود دارد و یا جاده پر پیچ و خم بوده و بارش برف و باران را شاهد هستید، هرگز از کروز کنترل استفاده نکنید.
۵۸۵۸
source