گزارش آنا از نشست تخصصی اندیشکده راهبردی رسانه ها و فضای مجازی ؛
![بررسی ابعاد اقتصادی جنگ رسانه ای رژیم صهیونیستی آیمک محقق نخواهد شد](/files/fa/news/1403/11/17/756095_878.jpg)
نشست تخصصی اندیشکده راهبردی رسانه ها و فضای مجازی باعنوان بررسی راهبردی عملیات رسانه ای در کریدور ترانزیتی آیمک برگزار شده و در این نشست به بررسی ابعاد اقتصادی این پروژه صهیونیستی پرداخته شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ حمید رضا حسینی دانا دبیر همایش در جریان نشست تخصصی اندیشکده راهبردی رسانه ها و فضای مجازی باعنوان بررسی راهبردی عملیات رسانه ای در کریدور ترانزیتی آیمک گفت: برخی فعل ها جوی را پدید اورده که است که همگان تصور کنند باید برای رشد و توسعه همراه رژیم صهیونیستی باشند و مسیر توسعه از محل رژیم صهیونیستی میگذرد و در این خصوص پروژه های اقتصادی نیز تعریف شده است و همچنین کشور های منطقه ای و فرا منطقه ای به دلیل ترس از منافع خود پا به تله می گذارند.
در خصوص پروژه کریدور آیمک یکی از محققان گفت: رسانه های فرانسوی نقشی بزرگ در ایجاد زمینه لازم برای اجرای موفق این کریدور داشته اند؛ می توان گفت که این رسانه ها با تیتر هایی از قبیل “مسیرهای جدید به هند که توسط درگیری های خاورمیانه تهدید می شود” و “چینی ها همه جا هستند” نسبت به زمینه و سازی و پشتیبانی از پروژه آیمک اقدام می کنند.
وی تصریح کرد: برای اقناع افکار عمومی این رسانه ها برای فرهنگ سازی، بیان چالش ها و فضاسازی و القای رویکرد های فرانسوی در خاورمیانه تلاش میکنند و از این طریق سعی دارند که فرانسه را معمار پروژه آیمک نشان دهند و نقشه راهی برای نجات و صلح در خاورمیانه ارائه دهند.
مانلی آشتیانی نیز در ادامه جلسه در خصوص نقش رسانه های لبنان در موضوع پروژه آیمک گفت: رسانه های این کشور به دلیل موقعیت لبنان و نقش این کشور می توانند نقش پر رنگی را در این خصوص داشته باشند . در همین راستا المنار که به نوعی بازوی رسانه ای حزب الله به نظر می رسد به موضوعات نظامی این کریدور می پردازد . النهار نیز به فرصت ها و چالش های آیمک پرداخته و سعی در بیان بعد اقتصادی آن دارد . المیادین نیز به مقایسه این پروژه با دیگر پروژه پرداخته و سعی داشته است که مخاطبان خود را با بعد جهانی این پروژه آشنا سازد.
وی ادامه داد: اطلاعات شفافی در خصوص مسائل مالی پروژه آیمک وجود نداشته و به همین دلیل رسانه ها نتوانسته اند با دقت به این موضوع بپردازند . در کل می توان گفت رسانه های لبنان با ترکیبی از نگرش مخالف و موافق به بررسی این پروژه پرداخته و نقش موثری در خصوص بررسی ابعاد این پروژه داشته اند.
در ادامه دبیر همایش گفت: انگلستان در ابتدای شروع این پروژه عنوان کرد که قصد برقراری کریدورهایی با کشور های مستعمره خود دارد به همین جهت قصد بررسی رسانه های این کشور ها رو در جهت زمینه سازی برای پروژه آیمک را داریم .
آیمک محقق نخواهد شد
در همین خصوص روحانی دیگر محقق حاضر در نشست تصریح کرد: اساس ژئوپلتیک رژیم صهیونیستی ناپایدار و نا امن است و از این خصوص امکان اتکای اقتصادی بر این رژیم وجود ندارد؛ چرا که منطق اقتصادی با بحران ضدیت دارد؛ بنابراین می توان گفت که عبور یک کریدور اقتصادی از منطقه تحت کنترل رژیم صهیونیستی غیر ممکن است.
وی تصریح کرد: تدوین آرمان گرایی هایی اقتصادی رژیم صهیونیستی به دلیل همین تنش هایی که با آن درگیر است، عملا ممکن نیست چرا که چنین بستر اقتصادی هر روز درگیر تنشی عظیم خواهد شد و در جایی که هرج و مرج وجود دارد اقتصاد رونق نخواهد گرفت. در همین راستا می توان گفت که آیمک هاب اقتصادی منطقه نخواهد شد.
حسینی نیز در ادامه سخنان روحانی تصریح کرد: مطابق فرمایش رهبر معظم انقلاب نیز پیروزی برای رژیم صهیونیستی جز بر روی کاغذ نخواهد داشت.
ماندانا حسینی نژاد نیر در بررسی رسانه های اتحادیه اروپا در خصوص کریدور آیمک گفت: آشفتگی در اقتصاد اتحادیه اروپا هم اکنون مشهود است و بدیهی است که برای هزینه در کریدور آیمک نیاز به اقناع مخاطبانش را دارد . در همین راستا ۲۰۶ خبر یورو نیوز بررسی شد که رویکرد کشور آلمان در خصوص بنابر رویکرد های جدی در حمایت از رژیم صهیونیستی است و این رسانه ها عنوان کرده اند که حمایت از پروژه آیمک موجب افزایش امنیت اتحادیه اروپا خواهد شد.
وی ادامه داد: نقد هایی داخلی در انتقاد از جنایت های رژیم صهیونیستی نیز در این رسانه ها بیان می شود. در رسانه های سوئد نیز علی رغم انتقاد های شدید علیه جنایات رژیم صهیونیستی به مزایای این کریدور پرداخته شده بود. در رسانه های ایتالیایی نیز رژیم صهیونیستی با چهره ای مثبت نمایش داده می شود . رسانه های انگلیس نیز موضع متنوع و متناقضی داشتند. دانمارکی ها در رسانه های خود به نکات مثبت ایجاد کریدور آیمک پرداخته اند و اسپانیایی ها نیز در پی پیوستن به کریدور ایمک هستند و تلاش دارند که منافع خود را در پروژه بیابند.
این محقق تاکید کرد: رسانه های تمام ۱۰ کشور اتحادیه اروپا در برجسته سازی منافع اقتصادی و امنیتی این کریدور دارند و یورو نیوز نیز با بررسی دیگر کریدور ها سعی بر بیان ضرورت راه اندازی پروژه آیمک دارند و سعی میکنند که ترکیه را به عنوان گذر گاهی امن در منطقع عنوان کنند.
طاهره توحیدی دیگر محقق نشست تاکید کرد: نقش رسانه ایران در بررسی این کریدور بیانگر این موضوع است که این رسانه ها به بررسی تهدیدات امنیتی، چالش های اقتصادی و تهدیدهای ژئوپلتیکی می پردازند. به همین جهت در بررسی ۲۸ رسانه راهبرد هایی از جمله برجسته سازی تهدیدها، نقد بازیگران منطقه ای وجود دارد. رسانه های اصلاح طلب در این خصوص به تحلیل های اقتصادی پرداخته اند و نظر داشته اند که با دیپلماسی فعال می توان به مقابله با اثرات راه اندازی آیمک پرداختند.
وی ادامه داد: با توجه به فعالیت رسانه های غربی در سفید سازی ایمک می تواند باعث شود که مخالفت ایران با این پروژه می تواند باعث تقویت ائتلاف های حامی پروژه شود.
دبیر نشست تاکید کرد: به نظر می رسد که رسانه های مختلف و موافق سعی بر متقاعد کردن هند برای همکاری با این کریدور دارند و تلاش می کنند که چین را دور از مبحث کنند؛ اما باید توجه داشت که هند و چین دو کشور همسایه هستند که ِهر دو نیز عضو پیمان های بزرگ منطقه ای مانند شانگهای و بریکس هستند.
سلطانی محققی که بر روی رسانه های کشور قطر تحقیق کرده بود گفت: رسانه های این کشور سیاست های متناقضی در قبال مسائل مختلف دارند؛ اما می توان گفت که قطری ها همواره تلاش بر حمایت از حماس و محور مقاومت دارند و با پیشبرد روابط همزمان با ایران و آمریکا سعی در حفظ جایگاه خود به عنوان میانجی دارند. الجزیره در این رابطه با بررسی جزئیات طرح آیمک سعی در توضیح جامع ایمک داشته است و دیگر برنامه ها نیز با همین رویکرد و بررسی های میدانی و حضور کارشناسان به بررسی پروژه آیمک پرداختند . با توجه به موصوع امنیت گاز برخورد های اولیه با ایمک مثبت بود اما پس از این دوره رویکرد رسانه های قطری نسبت به این موضوع تعدیل شده اما همچنان به نه قاطع نرسیده است.
source