در گفتوگو با آنا مطرح شد؛
عضو هیئت مدیره کانون زنان بازرگان تهران،گفت: افغانستانیها گاها با خرید باغ از صاحبان ایرانی سعی بر تولید محصولات در ایران میکنند و سهل تر از گذشته محصولات کشاورزی تولید شده را به افغانستان ارسال میکنند. در حال حاضر بخشی از بازار صادرات محصولات کشاورزی افغانستان تحت نفوذ افغانهای مقیم ایران است و حتی مراحل ثبت شرکت برای اتباع افغانستانی تسهیل یافته است.
فاطمه خسروی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، با اشاره به موقعیتها و فرصتهایی که در اختیار برخی سرمایهگذاران افغانستانی در ایران قرار گرفته است، گفت: با توجه به اینکه کشور افغانستان به منابع آبی فراوان دسترسی دارد، در حوزه کشاورزی و دامپروری به خوبی عمل میکند، اما خواستار محصولات بیشتر از کشورهای مختلف است که این موضوع قاعدتا باید برای بازرگانان ایرانی فرصتی بسیار خوبی محسوب شود.
نایب رئیس اسبق کمیسیون کشاورزی اتاق ایران-گرجستان با بیان اینکه هنوز برخی چالشها در مسیر رایزنی تجار ایرانی قرار دارد، گفت: موضوع صادرات بخشی از محصولات ایرانی به دست افغانستانیهای ساکن ایران اتفاق میافتد به طوری که محصولات کشاورزی از جمله خرما، پسته و زعفران را پس از خریداری از کشاورز و تولید کننده ایرانی، مستقیما به کشور خود یعنی افغانستان میبرند و بازرگانان ایرانی هیچ سهمی در این صادرات ندارند که جای تاسف است.
خسروی ادامه داد: افغانستانیها گاها با خرید باغ از صاحبان ایرانی سعی بر تولید محصولات در ایران میکنند و سهل تر از گذشته محصولات کشاورزی تولید شده را به افغانستان ارسال میکنند. در حال حاضر بخشی از بازار صادرات محصولات کشاورزی افغانستان تحت تسلط افغانستانیهای مقیم ایران است و حتی مراحل ثبت شرکت برای اتباع افغانستانی تسهیل یافته است.
وی در ادامه بیانکرد: باید تصمیمات و سیاستهای جدید برای این اتفاق گرفته شود تا بازرگانان ایرانی نیز بتوانند صادرات به افغانستان داشته باشند.
مرغوبیت محصولات ایرانی در منطقه
نایب رئیس اسبق کمیسیون کشاورزی اتاق ایران-گرجستان تاکید کرد: تقاضای محصولات کشاورزی ایران در بازارهای سطح منطقه از جمله روسیه، افغانستان و عراق با توجه به افزایش مرغوبیت، بالارفته است، اما تامین چنین ظرفیتی از سوی صادرکنندگان و بازرگانان ایرانی به دلیل عدم حمایت مالی و مشکلات حمل و نقل بسیار سخت شده است و اغلب محصولات کشاورزی مانند سیب، سبزی خشک آن هم با حجم بالا بازار را یکی پس از دیگری از دست می دهند.
وی گفت: صادرکنندگان و تجار ایرانی در حال رایزنی بین اتاق ایران و گرجستان هستند که محصولات کشاورزی ایران به این کشور صادر شود.همچنین با عملکرد دولت چهاردهم می توان روزنهای از امید در تحول اقتصاد کشور دید.
ممنوعیت حضور تریلی ایرانی به خاک عراق
خسروی با اشارهای به ممنوعیت ورود تریلیهای حامل محموله ایرانی به کشور عراق، گفت: در مرز اجازه ورود به تریلیهای حامل محصولات ایرانی داده نمی شود و مجبور به انتقال بار از تریلی ایرانی به تریلیهای عراقی میشوند. این اقدام از سوی دولت عراق به منظور رونق اقتصاد حمل و نقل در عراق است.
چالشهای بخش صنعت
عضو هیئت مدیره کانون زنان بازرگان تهران،در رابطه با ضرورت توسعه صنایع و چالش های این بخش، گفت: در حال حاضر به دلیل عدم حمایت از صنایع، توسعه و گسترش در صنعت اتفاق نمیافتد و در سوی دیگر بانکها با اعطای وام با بهره ۲۵ درصد سعی بر حمایت از صنعت را دارند. آیا با شرایط اقتصادی کشور صنایع توانایی پرداخت ۲۵ درصد بهره بانکی را دارند؟ این موضوع به تنهایی دلیلی برای ایجاد تورم در کشور و کاهش تولید و صادرات میشود.
نایب رئیس اسبق کمیسیون کشاورزی اتاق ایران-گرجستان ادامه داد: زمانی که حمایت کافی از صنعت کشور نشود، سبب ورشکستگی و تعطیلی بخش های مهم تولیدی میشود چرا که صنایع توانایی پرداخت بهره بانکی و عهدهدار تورم قیمتهای مواد اولیه نیستند .
خسروی در اشاره به ناعدالتی در بخش مالیات بیان کرد: واحدهای صنعتی با شروع فعالیت خود با چالشها و مشکلات زیادی رو به رو میشوند که مانع پیشرفت و در نهایت با شکست مواجه میشوند؛ علاوه بر عدم حمایت دولت، حوزه مالیات بیش از هر بخش دیگر بر واحدهای صنفی با بلوکه کردن حساب بانکی و ممنوع الخروج کردن صاحبان صنایع سعی بر تحمیل فشار زیاد به صنایع میشوند که موجب آسیب غیرقابل جبران نیز میشود.
عضو هیئت مدیره کانون زنان بازرگان تهران، در ادامه اشاره کرد که تا زمانی که صنعت و کشاورزی کشور رونق نیابد شاهد کاهش نرخ تورم و دلارنخواهیم بود.
source