به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا نوری امروز (پنجشنبه) در سی و هفتمین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها اظهار کرد: کیوی سال گذشته تحریم بود، اما امسال همان کیوی صادر می‌شود. آنقدر صادر می‌شود که متاسفانه در داخل قیمت آن ۱۵۰ درصد رشد پیدا کرده است؛ در گذشته هیچ صادراتی نداشتیم و حالا گام مثبتی برداشتیم. محصول به محصول سیاست‌گذاری کردیم که صادرات را افزایش دهیم. قبل از این‌که خارجی‌ها بگویند در داخل می‌گفتند پسته تحریم است در حالی که چنین مساله‌ای وجود نداشت. حالا صادرات پسته نسبت به سال گذشته بیشتر شد.

نوری ادامه داد: ما سیاست پایدار را ایجاد کردیم که همه زعفران کاران خودشان محصولشان را به قیمت بفروشند. آیا این سیاست‌ها اشتباه است؟ سیاست‌ها در چند ماه گذشته در جهت حمایت از تولید بوده است. در سال‌های گذشته انواع میوه‌ها خراب می‌شد، اما کسی امسال گفت محصولات روی دست ما مانده است؟ ما از نقد‌های شما راهکار‌های خوبی درآوردیم. نگاه اولمان به تولید کننده و حمایت از تولید است. امسال مطالبات تمام سه سال گذشته را پرداخت کردیم و برای اولین بار مطالبات همه گندم کاران، سویا کاران و چایکاران را پرداخت کردیم.

وی با بیان این‌که تولید باید برای کشاورز اقتصادی باشد، گفت: البته این مساله می‌توانست بازار را دچار مشکل کند. در این کار هم سیاست گذاری شد که مدیریت شود تا سفره مردم مراقبت شود. اگر جایی دیدیم دست دامدار دامی مانده است، بلافاصله اقدام به خرید کردیم؛ هر جا قیمت متعادل شد دیگر خرید را قطع کردیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به قیمت مواد غذایی گفت: تغییرات قیمت گوشت قرمز نسبت به سال گذشته ۱.۴ ± درصد است؛ قیمت دام زنده را بالا بردیم و سود واسطه‌ها را کم کردیم. نوسانات قیمت مرغ ۳ ± درصد بوده است. این مساله همیشه در کشور مشکل بوده، اما امروز نظم دارد و با روال ثابت و تحت کنترل کارش پیش می‌برد. اگر قیمت سیب زمینی بالا رفته به دلیل عدم همکاری واسطه‌ها بود و نباید این کار را می‌کردند؛ برای سودجویی بیشتر این کار را کردند. اولین ابزار مهم برای این کار این بود که مرز را می‌بستم و اعلام می‌کردم خروج سیب زمینی ممنوع است تا قیمت‌ها پایین بیاید، اما قانون منع کردند.

وی ادامه داد: با این حال خداراشکر اخیرا سران قوا به ستاد تنظیم بازار اجازه دادند تا بتوانیم کنترل کنیم. قیمت جهانی کره و روغن در بازار جهانی به شدت افزایش پیدا کرد و ما هم نمی‌توانستیم مانع از صادراتش شویم. البته تشکل‌ها در این خصوص همکاری خوبی داشتیم؛ در مورد سیب زمینی هم همکاری‌هایی در حال صورت گرفتن است که قیمت آن کاهش پیدا کند به تعادل برسد. ما نمی‌خواهیم قیمت گذاری کنیم و با اعلام عددی در بازار بهم ریختگی ایجاد کنیم. البته وزارت جهاد کشاورزی تا مرحله عمده فروشی مسئول است. ما هم انتقاد داریم؛ تعقیب کردیم که مغازه دار سیب را در میدان تره‌بار ۳۶ هزار تومان و پرتغال را ۳۰ هزار تومان خریده است، اما یکی را ۷۵ هزار تومان و دیگر را ۷۰ هزار تومان فروخته است. این انصاف است؟ کشاورز یک سال زحمت می‌کشید، اما ۳۰ درصد هم سود نمی‌کند، اما مغازه دار با این روند ۱۲۰ درصد سود می‌کند.

وی درباره امنیت غذایی مردم عنوان کرد: مهم‌ترین وجه امنیت غذایی است؛ در غزه هم دیدیم هیچ سلاحی جوابگوی دشمن نباید و آخر سر به سلاح غذا روی آوردند. خداراشکر نتوانستند آن را عملی کنند. فقر و نداشتن غذا شوخی بردار نیست و بدترین سلاح است؛ ما هم به آن توجه داریم. درست است وضعیت آب و خاک خوب نیست، اما در دولت چهاردهم شعارمان توجه به کار‌های کارشناسی و صداقت با مردم است.

source

توسط chaarcharkh.ir