به گزارش خبرگزاری آنا، حسن عباس زاده در جمع خبرنگاران افزود: به صورت کلی دو نوع مشعل داریم؛ مشعلهای گاز همراه نفت که بیشتر در منطقه خوزستان، منطقه غرب و شرق کارون و منطقه دهلران و مناطق نفتی قرار دارند و مشعلهای واقع در منطقه عسلویه که از منابع گازی هستند.
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: قراردادهای متعددی بر روی هر دو نوع مشعل توسط پتروشیمیها منعقد شده و پیگیری میشود.
عباس زاده گفت: مشعلهایی که در میادین نفتی در منطقه خوزستان، ایلام، کهگیلویه و گچساران واقع شدهاند، در حال نهایی شدن هستند.سه گروه پتروشیمی در این زمینه ورود کرده و به انجام سرمایه گذاری پرداختهاند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی یکی از این پتروشیمیها را هلدینگ خلیج فارس معرفی کرد که از طریق شرکت بیدبلندخلیج فارس اقدام کرده است و ادامه داد: جمع سرمایهگذاری انجام شده در چهار استان ۱.۱ میلیارد دلار بوده است.
عباس زاده افزود: مشعلهای پراکنده توسط این شرکت جمع آوری شده و با کمک شبکه خطوط انتقال به پالایشگاهی در بیدبلند بهبهان منتقل میشود.
وی این پروژه را بزرگترین پروژه جمع آوری گازهای فلر دانست و خاطرنشان کرد: امسال و تا پایان سال ۱۴ مشعل فلرسوز جمع آوری میشود. این طرح جمع آوری ۵۵ مشعل فلر را هدف گذاری کرده است.
عباس زاده ادامه داد: سال گذشته همچنین Ngl ۳۳۰۰ یا پالایشگاه هویزه در هلدینگ خلیج فارس به بهره برداری رسید که بخشی از مشعلهای سمت غرب کارون را اجرایی میکند.
وی افزود: Ngl ۱۱۰۰ در منطقه دهلران واقع شده که در گروه سرمایه گذاری اهداف صندوق بازنشستگی نفت انجام شده و به انتها رسیده است و اکنون در حال اتصال خطوط گاز به آن هستند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ابراز امیدواری کرد: این طرح بزرگ هم تا پایان سال به بهره برداری برسد که فلرهای سمت دهلران و ایلام را کلا جمع آوری خواهد کرد.
عباس زاده خاطرنشان کرد: ۵۵ طرح بیدبلند نهایی شود در مجموع ۱۷ میلیون متر مکعب گاز از این مشعلها جمع آوری خواهد شد.
خاموشی فلرهای گازی در عسلویه
وی گفت: در منطقه عسلویه هم که فلرهای گازی سالها در حال سوختن هستند، توسط شرکت ملی گاز ایران به بخش خصوصی واگذار شده است که پروژههای آن در حال پیشرفت است و در آینده شاهد خاموشی آنها خواهیم بود.
معاون وزیر نفت ادامه داد: این اقدامات توسط مهندسان داخلی انجام شده است و نیاز به تجهیزاتی مانند کمپرسور و لاین دارد که در حال تامین است.
عباس زاده در باره قطع گاز برخی صنایع پتروشیمی، افزود: عمده اینها شرکتهای متانولی و دریافت کنندگان خوراک گاز هستند که چندین ماه است به دلیل مصرف زیاد گاز در بخش خانگی برای آنها محدودیت اعمال شده است. هفتههای آینده این شرکتها با دریافت خوراک به مسیر تولید بازگردند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: شرکتهای دریافت کننده خوراک مایع با محدودیت روبهرو نشدهاند و ۱۵ پتروشیمی دریافت کننده خوارک گاز هستند.
source