وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اختصاص ۳۰ همت اعتبار برای اجرای برنامه پزشکی خانواده در مرحله اول اجرای این طرح در سال جاری خبر داد.

به گزارش تجارت نیوز، محمدرضا ظفرقندی روز پنجشنبه در حاشیه اولین اجلاس روسای دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در سال ۱۴۰۴ که با حضور رئیس جمهور در تالار شهید سلیمانی وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: امروز کارگاه‌های آموزشی و عملیاتی برنامه پزشک خانواده با ۶ عنوان و عضویت روسای دانشگاه‌ها برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: اجرای کشوری برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع، الزام قانون برنامه هفتم پیشرفت است و این برنامه به ساختار سلامت جامعه نظم خواهد بخشید. در کارگاه‌های پیش‌بینی شده نیز عملیات اجرایی برنامه که مرحله به مرحله از مناطق روستایی انجام می‌شود تا تامین مالی برنامه در سطح کشور، مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

وزیر بهداشت اضافه کرد: مباحث و تصمیمات مقدماتی اجرای برنامه پزشک خانواده تاکنون صدها ساعت جلسه کارشناسی و حداقل ۱۰ ساعت جلسه با رئیس جمهور برگزار شده است و نتایج حاصل از آن جلسات، امروز در کارگاه‌های تخصصی روسای دانشگاه ها مطرح و بررسی خواهد شد.

ظفرقندی با اشاره به ریاست رئیس جمهور بر ستاد ملی برنامه پزشک خانواده، گفت: رئیس ستاد اجرایی برنامه، وزیر بهداشت و اجرا نیز توسط وزارت بهداشت خواهد بود ولی چون برنامه پزشک خانواده یک برنامه ملی است، طبعا باید تمام استان ها در ستادهای اجرایی که تشکیل می دهند با برنامه، همکاری لازم را داشته باشند.

وی خواستار همکاری رسانه ها به ویژه رسانه ملی برای ایجاد تغییر رفتار در برنامه های سلامتی با اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع شد و گفت: باید مردم را با مسیری که در برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع طی کنند آشنا و آنها را نسبت به مشوق های مالی این برنامه که کاهش زیاد هزینه ها و افزایش عدالت در دریافت خدمات سلامت خواهد بود، آگاه کنیم.

وزیر بهداشت با اشاره به این که بودجه سال ۱۴۰۴ برای اجرای این برنامه حدود ۳۰ همت است، افزود: در هیچ جای دنیا تمام کشور در یک مرحله زیر بار اجرای برنامه نمی‌رود و باید تمام مناطق کشور را از لحاظ سیستم، نیروی انسانی و فرآیند ارجاع مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم تا به تدریج برنامه در کل کشور اجرایی شود.

ظفرقندی در پاسخ به پرسشی درباره تاریخ اجرای برنامه پزشکی خانواده نیز گفت: برنامه پزشکی خانواده در کشور شروع شده و امروز روسای دانشگاه ها در خصوص نحوه بهتر عملیاتی کردن برنامه و شناسایی چالش‌ها تبادل نظر خواهند کرد.

وی با بیان این که سعی وزارت بهداشت این است که برنامه در اولین فرصت در سطح کل کشور اجرایی شود، تصریح کرد: حضور امروز رئیس جمهور با پیشینه خوبی که در اجرای برنامه پزشک خانواده در دوره وزارت خود دارند؛ در اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور، اهمیت اجرای برنامه را می‌رساند که امیدواریم با جلساتی که در خدمت شان بودیم بتوانیم برنامه را به نحو مطلوب عملیاتی کنیم.

منبع: ایرنا

source

توسط chaarcharkh.ir