به گزارش صنعت ماشین،

 سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در سیصد و هجدهمین جلسه شورای شهر تهران از تصویب لایحه‌ای درباره هزینه شارژ خودرو‌های برقی در ایستگاه‌های شارژ خبر داد و گفت: این موضوع یک پدیده نو است که برای اولین بار در کشور مطرح می‌شود. به همین دلیل، شورا با دقت و بررسی کارشناسی بالا به آن پرداخت و از کارشناسان رسمی دادگستری نیز برای برآورد دقیق هزینه‌ها استفاده کرد.

وی در ادامه توضیح داد: بر اساس آنچه شورای اقتصاد اعلام کرده و وزارت نیرو ابلاغ کرده است، تعرفه برق ایستگاه‌های شارژ خودرو‌های برقی برابر با تعرفه سایر مصارف خواهد بود. این تعرفه از طبقات مختلفی مانند چاه‌های آب کشاورزی تا مصارف تجاری متغیر است و نرخ ایستگاه‌های شارژ بر اساس آن محاسبه خواهد شد.

تشکری هاشمی گفت: در حال حاضر چند ایستگاه شارژ در تهران فعال هستند که برخی متعلق به شهرداری و برخی دیگر متعلق به سایر نهاد‌ها هستند، اما تاکنون نرخ مشخصی نداشتند. با این مصوبه، برای بخش خصوصی که در آینده قصد راه‌اندازی ایستگاه شارژ را دارند، نرخ‌های مشخصی تعیین شده است. بر اساس برآورد ما، هزینه هر کیلووات‌ساعت شارژ برای تاکسی‌ها 500 تومان و برای خودرو‌های شخصی حدود 950 تومان خواهد بود و به عنوان مثال می‌توان گفت یک تاکسی برای یک ساعت شارژ باید مبلغ 5 هزار تومان بپردازد.

وی تصریح کرد: این مبلغ شامل هزینه تجهیزات، استهلاک، عوامل انسانی، نرم‌افزار، سخت‌افزار و سایر ملزومات ارائه خدمات شارژ است که به نرخ برق اضافه می‌شود، نرخ برق نیز طبق مصوبات وزارت نیرو شناور بوده و در ماه‌ها و ساعات مختلف تغییر می‌کند، بنابراین، دستگاه‌های شارژ به‌صورت هوشمند این محاسبات را انجام داده و هزینه دقیق را دریافت خواهند کرد.

تشکری هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: این مصوبه به‌محض تأیید فرمانداری تهران، قابلیت اجرا خواهد داشت و مبنای عمل در شهر تهران قرار خواهد گرفت خوشبختانه امروز شورای اسلامی شهر تهران به اتفاق آرا به این لایحه رأی مثبت داد.

افزایش کرایه ناوگان حمل‌ونقل عمومی از فردا

تشکری هاشمی، گفت: از فردا، اول اردیبهشت 1404، نرخ‌های جدید بخش حمل‌ونقل عمومی شهر تهران وارد مرحله اجرا خواهد شد.

وی گفت: بر اساس مصوبه شورا، مقرر شد در فروردین‌ماه سال جاری افزایش نرخ‌ها اعمال نشود و این موضوع از ابتدای اردیبهشت‌ماه اجرایی شود.

تشکری هاشمی در تشریح جزئیات نرخ‌های جدید، اظهار کرد: در بخش مترو، برای افرادی که از کارت بلیت شخصی‌سازی‌شده استفاده می‌کنند، افزایش قیمت‌ها 15 درصد و برای کسانی که کارت بلیت معمولی دارند، 25 درصد خواهد بود.

وی ادامه داد: در اتوبوسرانی نیز برای کاربران خطوط اتوبوس تندرو، افزایش 25 درصدی در نظر گرفته شده است و برای خطوط عادی که خارج از شبکه اتوبوس تندرو هستند، نرخ کرایه‌ها 36.8 درصد افزایش خواهد یافت.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورا درباره نرخ کرایه‌های تاکسی گفت: با توجه به اینکه تاکسی‌ها متعلق به خود شهروندان تهرانی هستند و در بخش خصوصی قرار می‌گیرند، نرخ‌ها براساس نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی و مبنای وزارت کشور، با افزایش 36.8 درصدی مواجه خواهد بود.

وی همچنین با تأکید بر حمایت از اقشار خاص عنوان کرد: برای همه گروه‌های حمایتی در مترو و شبکه اتوبوسرانی، تخفیف‌های ویژه‌ای در نظر گرفته شده است به‌طور مثال، معلولین عزیز، مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره)، افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی، سالمندان، دانش‌آموزان و دانشجویان از تخفیف‌هایی بین 50 تا 100 درصد برخوردار خواهند بود. همچنین هفت روز نخست مهرماه برای دانش‌آموزان و دانشجویان، استفاده از سرویس‌های مترو و اتوبوسرانی کاملاً رایگان خواهد بود.

تشکری هاشمی در ادامه گفت: در سال جاری، مصوبه‌ای در بخش تاکسیرانی با رویکرد عدالت‌محور به تصویب رسید، بر اساس این مصوبه، تاکسی‌ها باید برخط شوند تا بتوان تاکسی‌های فعال و غیرفعال را به‌طور دقیق رصد کرد. این موضوع از وظایف سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران است و شورای شهر نیز بر آن تأکید کرده است.

وی خاطرنشان کرد: تاکسی‌های برخط بسته به شرایط ترافیکی، مجاز به اعمال نرخ متغیر هستند. به این معنا که در ساعات خلوت و در زمان‌هایی که سفر‌ها سریع‌تر انجام می‌شود، نرخ کرایه‌ها تا منفی 50 درصد کاهش می‌یابد و در ساعات اوج ترافیک، تا مثبت 50 درصد افزایش پیدا می‌کند. این تصمیم با هدف افزایش جذابیت برای رانندگان تاکسی در ساعات پرترافیک اتخاذ شده است.

source

توسط chaarcharkh.ir