وزیر جهاد کشاورزی با تشریح دستاوردهای حضور ایران در پانزدهمین اجلاس وزاری کشاورزی بریکس گفت: همه پیشنهادهای ایران مورد تایید اعضای نشست بریکس قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار گروه تجارت خارجی خبرگزاری صدا و سیما ، وزیر جهاد کشاورزی در نشست خبری بررسی دستاوردهای حضور ایران در پانزدهمین اجلاس وزرای کشاورزی بریکس گفت: پانزدهمین نشست کشاورزی کشورهای عضو بریکس با حضور هیئت بلندپایه جمهوری اسلامی ایران برگزار شد و در این اجلاس، ایران با ارائه پیشنهادات موثر و سازنده، حضوری فعال و تاثیرگذار داشت.
غلامرضا نوری قزلجه در ادامه افزود: تمامی پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران در نشستهای کارشناسی مورد تایید اعضا قرار گرفت و در بیانیه نهایی اجلاس نیز گنجانده شد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: از جمله پیشنهادات مطرحشد ایران میتوان به تشکیل زیرکارگروه شیلات، ایجاد اتحادیه موسسات تحقیقات کشاورزی، و تشکیل اتحادیه تولیدکنندگان واکسن اشاره کرد.
غلامرضا نوری قزلجه گفت: همچنین توسعه همکاریهای مالی، سرمایهگذاری و مبادلات تجاری میان اعضای بریکس از دیگر محورهای مورد پیگیری هیئت ایرانی بود.
وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: در حاشیه این اجلاس، دیدارهای دوجانبهای میان هیئت جمهوری اسلامی ایران و وزرای کشاورزی کشورهای برزیل و هند برگزار شد و بر توسعه صادرات محصولات ایرانی از جمله خاویار، انار، سیب، کیوی و خشکبار به برزیل تأکید و مقرر شد موانع صادراتی برطرف و پروتکلهای لازم تدوین شود.
غلامرضا نوری قزلجه گفت: در حوزه واردات، جمهوری اسلامی ایران با برنامهریزیهای در دست انجام، کشور در مسیر خودکفایی در زمینه تولید گوشت قرار دارد و در آینده نزدیک واردات این محصول کاهش خواهد یافت با این حال، با توجه به ظرفیتهای ایجادشده، ایران میتواند از زیرساختهای موجود در برزیل برای صادرات گوشت حلال به کشورهای اسلامی منطقه بهرهبرداری کند.
وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: همچنین، ایران در تلاش است تا با استفاده از توانمندیهای داخلی در حوزه مرغداری و دامداری، صادرات محصولات دامی و طیور به کشورهای منطقه را افزایش دهد و به همین منظور استمرار واردات نهادههای دامی مانند ذرت، سویا و روغن نیز در دستور کار قرار دارد.
غلامرضا نوری قزلجه اظهار داشت: بازدید از بندر سانتوس، بزرگترین بندر آمریکای جنوبی، از دیگر برنامههای این سفر بود و با توجه به اینکه حدود ۷ درصد از ظرفیت سالانه ۱۸۰ میلیون تنی این بندر مربوط به مبادلات با ایران است، مقامات بندر سانتوس نیز بر آمادگی خود برای همکاری با شرکتهای ایرانی جهت ایجاد ترمینال اختصاصی و سرمایهگذاری در این بندر تأکید کردند.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین گفت: دیدار با فعالان اقتصادی ایرانی مقیم برزیل و نیز شرکتهای بینالمللی فعال در حوزه کشاورزی از جمله برنامههای جانبی این سفر بود که زمینهساز گسترش تعاملات اقتصادی و تجاری در آینده خواهد بود.
source