افزایش نگرانی‌ها نسبت به کاهش تقاضا در پی جنگ تجاری جهانی و همچنین احتمال افزایش عرضه در بازار جهانی باعث کاهش قیمت نفت در روز چهارشنبه شد. آمار‌ها نشان می‌دهد که قیمت نفت بیشترین افت قیمت از نوامبر ۲۰۲۱ تاکنون را تجربه کرده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، افزایش نگرانی‌ها نسبت به کاهش تقاضا در پی جنگ تجاری جهانی و همچنین احتمال افزایش عرضه در بازار جهانی باعث کاهش قیمت نفت در روز چهارشنبه شد. آمار‌ها نشان می‌دهد که قیمت نفت بیشترین افت قیمت از نوامبر ۲۰۲۱ تاکنون را تجربه کرده است.

 

 قیمت هر بشکه نفت خام برنت با ۷۲ سنت معادل ۱.۱۲ درصد کاهش، به ۶۳ دلار و ۵۳ سنت رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۷۰ سنت معادل ۱.۱۶ درصد کاهش، به ۵۹ دلار و ۷۱ سنت در هر بشکه سقوط کرد.

 

قیمت نفت برنت و نفت خام آمریکا در ماه جاری به ترتیب با ۱۵ و ۱۶ درصد کاهش مواجه شده‌اند که این بیشترین میزان کاهش از سه سال پیش تاکنون به شمار می‌رود.

 

افزایش تنش‌های تجاری میان آمریکا و چین، به خصوص پس از اعلام تعرفه‌های جدید از سوی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده در دوم آوریل بر تمام واردات، به شدت بر بازار نفت سایه انداخته است. واکنش متقابل پکن به این اقدام و اعمال تعرفه‌های تازه بر واردات از آمریکا نیز بر شدت این بحران افزوده و قیمت نفت را به پایین‌ترین سطح چهار سال گذشته رسانده است.

 

در همین حال، گزارش کارخانه‌ای روز چهارشنبه نشان داد که فعالیت صنعتی چین در ماه آوریل با بیشترین سرعت در ۱۶ ماه گذشته کاهش یافته است. در ایالات متحده نیز داده‌های روز سه‌شنبه حاکی از آن است که شاخص اعتماد مصرف‌کننده در ماه آوریل به پایین‌ترین سطح خود در پنج سال اخیر رسیده که دلیل اصلی آن نگرانی‌های شدید نسبت به تأثیرات تعرفه‌ها عنوان شده است.

 

اخیراً نشانه‌هایی از کاهش تنش‌های تجاری به چشم می‌خورد، از جمله آنها امضای دو دستور اجرایی توسط ترامپ برای کاهش اثر تعرفه‌های خودرو است. اما تحلیل‌گران معتقدند روند نزولی قیمت‌ها ادامه دار خواهد بود که دلیل آن تمایل آمریکا به حفظ قیمت‌های پایین نفت به‌منظور مهار تورم است.

 

از سوی دیگر، نگرانی‌ها از افزایش عرضه نفت نیز به تضعیف قیمت‌ها دامن زده است. منابع آگاه اعلام کرده‌اند که اعضای اوپک پلاس در نظر دارند برای دومین ماه پیاپی در ماه ژوئن تولید خود را افزایش دهند. نشست بعدی این گروه قرار است در تاریخ ۵ مه برگزار شود.

 

قیمت نفت سبد اوپک در حال حاضر با ۲ دلار و ده سنت کاهش معادل ۲.۹۹ درصد به ۶۸ دلار و ۱۶ سنت در هر بشکه رسیده است.

 

همچنین طبق داده‌های مؤسسه امریکن پترولیوم، ذخایر نفت خام ایالات متحده در هفته گذشته با افزایش ۳.۸ میلیون بشکه‌ای روبه‌رو بوده که این موضوع نیز بر روند نزولی قیمت‌ها تأثیرگذار بوده است.

source

توسط chaarcharkh.ir