۴ هزار دستگاه کامیون کشنده خریداری‌ شده توسط رانندگان ایرانی با ارز صادراتی، در انبارهای ترکیه بلاتکلیف مانده و در معرض مصادره است؛ عدم ثبت سفارش و تعطیلی سامانه واردات، این خودروها را گرفتار کرده و نهادهای مسئول تاکنون پاسخ روشنی نداده‌اند. از سوی دیگر نمایندگان مجلس خواستار تسریع در تعیین‌ تکلیف این کامیون‌ها برای حفظ معیشت رانندگان شده‌اند.

مهدی قلی زاد، مدیر نوسازی ناوگان سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور می‌گوید بحث ثبت سفارش و واردات کامیون های کشنده به وزارت صمت مربوط است و ارتباطی به سازمان راهداری ندارد و اگر مراحل اداری و ثبت سفارش از طریق وزارت صمت انجام شده باشد، مجاز به واردات هستند، اگر نه براساس ضوابط وزارت صمت باید عمل کنند.

قلی‌زاد درخصوص پیگیری های سازمان راهداری می‌گوید پیگیری این موضوع انجام شده است و دستگاه های نظارتی ورود کردند. به گفته قلی‌زاد و براساس جلساتی که در وزارت صمت برگزار شده، مصوبه هایی از طریق این وزارتخانه در حال اجرا است.

قرار شده کسانی که تاریخ ثبت سفارش آنها منقضی شده و مربوط به سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ است، به ازای اینکه هر کدام متعلق به کدام راننده است که دارای کارت هوشمند است، یک بار دیگر مجوز ویرایش بدهند و بتوانند واردات را براین اساس انجام دهند و کسانی که فاقد تاریخ ثبت سفارش در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ باشند، از طریق آیین نامه اجرایی بند (پ) ماده (۵۹) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت که برای سال ۱۴۰۴ اجرایی می شود، می توانند مراحل ثبت سفارش را انجام و کامیون های کشنده را وارد کنند.

source

توسط chaarcharkh.ir