معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تاکنون ۲ میلیون و ۱۱۲ هزار و ۶۴ مجوز مشاغل خانگی صادر شده است و ۹۴۱ هزار نفر نیز طی ۱۴ سال گذشته از تسهیلات اشتغال در این بخش استفاده کرده‌اند.

به گزارش تجارت نیوز، سید مالک حسینی روز دوشنبه در نخستین رویداد ملی مشاغل خانگی که با حضور «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «زهرا بهروز آذر» معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور، نمایندگان مجلس و مسئولین شهرداری تهران در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد، افزود: این پایان کار نیست، زیرا به‌وضوح دیده می‌شود که مشاغل خانگی هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده‌اند.

این مقام مسئول با بیان اینکه مشاغل خانگی سهم قابل توجهی در اقتصاد خانوار دارند، ادامه‌داد: این افراد، در واقع پیشتازان واقعی در اقتصاد خانواده هستند و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وظیفه دارد که از فعالیت‌های آنان حمایت کند.

وی با اشاره به اهمیت این گونه مشاغل، آنها را ستون اساسی اقتصاد خانواده توصیف کرد.

حسینی با ذکر تجربه شخصی خود از زندگی در جنوب ایران و آشنایی با مشاغل سنتی و خانگی، اظهار داشت: من در خانواده‌ای بزرگ شدم که تولید از داخل خانه شروع می‌شد. مادرم با نخل وسایل کاربردی تولید می‌کرد و در آن زمان چیزی به نام مشاغل خانگی به شکل امروزی وجود نداشت. اما امروز از آن فضا به یک دنیای مدرن رسیده‌ایم که افراد در خانه برنامه‌نویسی می‌کنند، محتوای دیجیتال می‌سازند و درآمدی بیشتر از بسیاری از مشاغل رسمی دارند.

وی افزود: مشاغل خانگی دیگر به چند وسیله مثل یک چرخ‌خیاطی محدود نمی‌شود، بلکه امروزه تبدیل به بخش مؤثری از اقتصاد شده‌اند. به جرات می‌توان گفت بیش از ۲۵ درصد بازار کار ما، به‌طور رسمی و غیررسمی، به این مشاغل اختصاص دارد اما هنوز نقش این بخش در اقتصاد کشور به‌درستی دیده نشده است.

معاون وزیر کار با ابراز تعهد به حمایت از مشاغل خانگی، اعلام کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همه تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا این مظلومیت برطرف شود و مشاغل خانگی جایگاه واقعی و سهم شایسته خود را به‌عنوان بازیگری اصلی در بازار کار به دست آورند.

علی بابایی کارنامی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در این رویداد به نقش بی‌بدیل مشاغل خانگی در تقویت اقتصاد خانواده و ارتقای جایگاه اجتماعی زنان و خانواده پرداخت و افزود: مشاغل خانگی به عنوان یکی از ارکان اساسی اقتصاد خانواده، نیازمند توجه ویژه دولت و مجلس است. در این زمینه دولت‌های مختلف اقدامات قابل توجهی انجام داده‌اند؛ اما هنوز ضعف‌هایی در سیاست‌گذاری و اجرا وجود دارد که قصد داریم آنها را با همکاری دولت برطرف کنیم.

وی با اشاره به پتانسیل بالای این مشاغل در ایجاد ارزش افزوده و نقش زنان در این حوزه، بر تداوم اصلاحات قانونی و حمایت عملیاتی از فعالان مشاغل خانگی تاکید کرد و افزود: این نوع کسب‌وکارها برای بسیاری از خانواده‌ها نه‌تنها راهی برای تامین معاش، بلکه الگویی موفق برای تحقق استقلال اقتصادی است. این همان غنای فرهنگی ایران بزرگ است که باید بار دیگر به آن توجه کنیم.

این نماینده مجلس گفت: بخش بزرگی از فعالان مشاغل خانگی، زنان هستند که در این حوزه نه‌ تنها تولید اقتصادی دارند، بلکه ارزش‌های اجتماعی، فرهنگی و خانوادگی بزرگی را نیز ایجاد می‌کنند. زنان و خانواده‌ها توانسته‌اند با بهره‌گیری از قابلیت‌های خود، مدل‌های اقتصادی موفقی را طراحی کنند که باید از آنها الگوبرداری کرد. بسیاری از مشاغل خانگی مثال‌زدنی هستند و می‌توانند در اقتصاد ملی، به‌ویژه در مناطقی مانند سیستان‌وبلوچستان که ظرفیت‌های بالایی دارند، الگو قرار گیرند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به نقش مجلس در حمایت از مشاغل خانگی، تاکید کرد: در کمیسیون اجتماعی مجلس با همکاری دولت و سایر نهادها در تلاشیم زمینه‌های قانونی و اجرایی لازم برای تقویت این بخش فراهم شود. اقدامات صورت‌گرفته از جمله طرح‌های حمایتی مالی، کاهش مالیات‌ها، و تسهیل دسترسی به بازار فروش برای فعالان مشاغل خانگی تاکنون اثرات مثبتی داشته است. اما نیاز است با برنامه‌ریزی بیشتر، حمایت‌ها گسترش یابد.

وی ادامه داد: ما به این باور رسیده‌ایم که اقتصاد خانواده محور و مشاغل خانگی ۲ واژه کلیدی هستند که نه تنها می‌توانند نقاط ضعف اقتصادی را جبران کنند، بلکه زمینه‌ساز ایجاد شغلی پایدار و کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور هستند. برنامه هفتم توسعه نیز بخشی از تمرکز خود را به این حوزه اختصاص داده است تا مسیر حمایت از فعالان مشاغل خانگی هموارتر شود.

بابایی با تاکید بر اهمیت نقش زنان و خانواده‌ها در اقتصاد کشور اعلام کرد: ما نه تنها به فکر حمایت عملیاتی هستیم، بلکه باور داریم که این رویدادهای ملی می‌توانند زمینه‌ساز افق‌های جدیدی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی در کشور شوند. از مجلس و دولت انتظار می‌رود تا تمام ظرفیت‌ها را برای شکوفایی این بخش از اقتصاد به کار گیرند.

نخستین رویدادملی مشاغل خانگی ایران با هدف آماده سازی عرصه برای هم افزایی در زمینه سیاستگذاری، توانمندسازی و حمایت از مشاغل خانگی ایرانی با محور «از خانه برای ایران» و از برگزیدگان حوزه مشاغل خانگی برگزار شده است؛ بازدید از تولیدهای این مشاغل و بررسی سیاست گذاری های کلی مشاغل خانگی از اهداف این رویداد است.

منبع: ایرنا

source

توسط chaarcharkh.ir