نیسان | NISSAN سال ۲۰۲۴ بدترین سال مالی در نزدیک به دو دهه گذشته را تجربه کرده است. این خودروساز ژاپنی امروز گزارش نهایی سال مالی ۲۰۲۴ خود (منتهی به ۳۱ مارس ۲۰۲۵) را بصورت رسمی منتشر کرد و همانطور که انتظار می‌رفت، اوضاع حسابی خراب است.

طبق این گزارش مالی، سود عملیاتی نیسان در سال مالی ۲۰۲۴ اُفت ۸۷.۷ درصدی به واسطه آنچه که مدیر مالی ارشد این خودروساز ژاپنی، تیراژ تولید پایین‌تر، فشار قیمت‌گذاری و افزایش هزینه ها اعلام کرده، داشته که در این بین، افزایش هزینه ها تاثیرگذاری بیشتری نسبت به دیگر موارد در اُفت شدید سود عملیاتی نیسان ایفا کرده. برای مثال، ۴۵۰ میلیون دلار صرف هزینه های نوسازی ساختار شده.

خروجی این اُفت شدید سود عملیاتی، ضرر خالص ۴.۵ میلیارد دلاری برای نیسان در سال مالی ۲۰۲۴ بوده است.
با وجود اُفت شدید سود عملیاتی و ضرر خالص هنگفت، نیسان از نظر فروش اوضاع آنچنان بدی هم نداشته و سال ۲۰۲۴، تنها ۲.۸ درصد در سطح جهانی، فروش کمتر را تجربه کرده.

برای مثال، اگرچه فروش خودروهای نیسان در چین، ۱۲.۲ درصد اُفت را تجربه کرده اما در آمریکا، برعکس، رُشد فروش ۳.۳ درصدی داشته. گزارش ها هم حاکی از آن هستند که درآمد نیسان کمتر از نیم درصد نسبت به سال مالی ۲۰۲۳ کاهش یافته. اما مشکل این است که نیسان غرق در هزینه های سرسام‌آور است.

ایوان اسپینوسا، مدیرعامل نیسان، گزارش نهایی سال مالی ۲۰۲۴ را یک هشدار جدی برای این خودروساز ژاپنی اعلام کرده و می‌گوید هزینه های ثابت نیسان بالاتر از آن چیزی است که درآمد فعلی بتواند از پس آن برآید.

همه اینها باعث شده تا نیسان سال مالی ۲۰۲۵ را سال تغییر و سال گذار برای خود در نظر بگیرد. فروش خود را نیز قرار است به میزان نامعلومی کاهش دهد. در این بین، افزایش تعرفه های واردات خودرو و قطعات خودرو به آمریکا نیز روی فعالیت های جهانی نیسان تاثیر غیرقابل انکار خواهد گذاشت، تا آنجا که نیسان ضرر این تعرفه ها بر فعالیت های خود را تا ۳ میلیارد دلار تخمین زده.

البته با تمام اینها، نیسان هنوز به پایان نرسیده. این خودروساز ژاپنی ۲۳ میلیارد دلار نقدینگی در اختیار دارد و در کنار آن، ۱۴.۲ میلیارد دلار هم اعتبار دارد. برای کنترل این دارایی و تزریق بهینه آن در فعالیت ها، نیسان در گام اول تصمیم گرفته هزینه های عملیاتی را کاهش دهد و در همین راستا، ۱۰ هزار نفر تعدیل نیروی دیگر نیز خواهد داشت تا روی هم رفته، عدد تعدیل نیروی نیسان به حدود ۲ هزار نفر برسد.

هفت کارخانه تولیدی نیسان نیز قرار است به تدریج و تا سال ۲۰۲۷ تعطیل شوند تا مجموع کارخانه های فعال این خودروساز ژاپنی در سطح جهانی به ۱۰ کاهش یابد.

در کنار اینها، نیسان قصد دارد فرآیند های تولید خود را نیز یکپارچه کند تا بهره‌وری را نزدیک به ۱۰۰ درصد نگه دارد. برای توسعه محصولات جدید، این شرکت هزینه‌های مهندسی را ۲۰ درصد کاهش می‌دهد و تصمیم دارد به کاهش ۷۰ درصدی در پیچیدگی محصول و پروسه تولید آن دست یابد. زمان توسعه محصول جدید نیز به ۳۰ ماه کاهش خواهد یافت.

اگر همه چیز خوب پیش برود، این اقدامات هزینه‌ها را ۳.۴ میلیارد دلار کاهش خواهد داد.

اولین نفر امتیاز دهید

source

توسط chaarcharkh.ir