
از ابتدای سال جاری تا ۲۳ اردیبهشت ماه بانک مرکزی مبلغ ۶ میلیارد و ۵۸۶ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی و خدمات تامین کرده است. در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۱ میلیارد و ۷۸۸ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۴ میلیارد و ۵۹۳ میلیون دلار و برای خدمات ۲۰۵ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا ، در شرایطی که بازار ارز در سال جاری با نوساناتی محسوس همراه بوده و نرخهای مبادلهای در تالارهای ارزی رشد قابلتوجهی را تجربه کردهاند، نقش بانک مرکزی در تأمین ارز مورد نیاز واردات بیش از پیش پررنگ شده است. از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا بیستوسوم اردیبهشتماه، بانک مرکزی با تخصیص بیش از ۶.۵ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی، دارو، خدمات و نیازهای صنعتی، کوشیده است تعادل نسبی در بازار ارز و تأمین مایحتاج کشور را حفظ کند. این عملکرد در کنار ثبت معاملات روزانه در بازار ارز تجاری، تصویری از پویایی و تحرک این بازار ارائه میدهد که تحلیل دقیق آن، برای درک سیاستهای ارزی و تأثیر آن بر جریان تجارت خارجی، ضرورتی انکارناپذیر است.
بر اساس گزارش بانک مرکزی، حجم معاملات روزانه بازار ارز تجاری در روز پنج شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ معادل ۹۶.۹ میلیون دلار و حجم کل معاملات در بازار ارز تجاری تا همین بازه زمانی ۳ میلیارد و ۹۱۰ میلیون دلار بوده است.
بر اساس این گزارش از ابتدای سال جاری تا ۲۳ اردیبهشت ماه بانک مرکزی مبلغ ۶ میلیارد و ۵۸۶ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی و خدمات تامین کرده است. در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۱ میلیارد و ۷۸۸ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۴ میلیارد و ۵۹۳ میلیون دلار و برای خدمات ۲۰۵ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
بر اساس این گزارش، بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی ۱ میلیارد و ۴۸۱ میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۳۰۷ میلیون دلار ارز تامین کرده است و در مجموع طی مدت مذکور ۱ میلیارد و ۷۸۸ میلیون میلیون دلار برای کالاهای اساسی و کشاورزی و دارو و تجهیزات پزشکی را با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان و با هدف حمایت از مصرف کنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر تأمین شد.
بر این اساس از ابتدای سال جاری تا ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ میزان کل تامین ارز صنایع مبلغ ۴ میلیارد و ۵۹۳ میلیون دلار بوده است که میزان ارز تأمینی برای گروههای «صنایع حمل و نقل و خودرو» ۱ میلیارد و ۹۵ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» ۷۷۸ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» ۴۹۹ میلیون دلار، «صنایع شیمیایی و پلیمری» ۴۹۱ میلیون دلار، «صنایع معدنی» ۲۳۲ میلیون دلار، «منسوجات و پوشاک» ۱۰۵ میلیون دلار و «سایر صنایع» ۱ میلیارد و ۳۹۳ میلیون دلار تا پایان روز ۲۳ اردیبهشت ماه سال جاری بوده است.
گفتنی است، نرخ بازار ارز تجاری در روز شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در تالار حواله ارز مبادله دلار با نرخ ۶۹ هزار و ۷۳۵ تومان، مبادله یورو با نرخ ۷۷ هزار و ۶۹۳ تومان، مبادله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۹۸۸ تومان بود. همچنین در تالار اسکناس ارز، دلار با نرخ ۷۱ هزار و ۶۸۸، یورو با نرخ ۷۹ هزار و ۸۶۸ تومان و درهم با نرخ ۱۹ هزار و ۵۲۰ تومان مورد مبادله قرار گرفت.
به گزارش آنا، بانک مرکزی از ابتدای سال تا ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ بیش از ۶.۵ میلیارد دلار ارز برای واردات تأمین کرده که بخش عمده آن به کالاهای اساسی، دارو و صنایع اختصاص یافته است در حالی که حجم معاملات بازار ارز تجاری حدود ۳.۹ میلیارد دلار بوده این آمار نشان میدهد بانک مرکزی همچنان نقش اصلی در تأمین ارز کشور دارد. با وجود تخصیص ارز ترجیحی برای کالاهای ضروری نرخهای بالای ارز در بازار همچنان چالشزا باقی مانده است.
source