در گفتگو با آنا مطرح شد

رئیس هیات مدیره فدراسیون طیور اظهارکرد: بر خلاف گمانه زنی ها، انفجار اخیر در بندر شهید رجایی تأثیر قابلتوجهی بر روند تأمین کالاهای اساسی کشور نخواهد داشت. به عبارتی، با توجه به حجم بالای ذخایر موجود در بنادر اصلی مانند بندر امام خمینی و همچنین برنامهریزیهای صورتگرفته برای واردات و توزیع این اقلام، نگرانی جدی درباره ایجاد کمبود یا اخلال در بازار کالاهای اساسی وجود ندارد و دولت سرنوشت کالاها در بندر رجایی را شفاف سازی کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، هنوز موضوع انفجار در بندر شهید رجایی به عنوان یک بحران جدی مطرح است به طوری که برخی گمانه زنی ها به دلیل عدم اطلاع رسانی کامل و شفاف از سوی دولتمردان، در خصوص تبعات این انفجار سنگین و تاثیر آن بر روی قیمت کالاهای اساسی مطرح است. در روز شنبه، ۶ اردیبهشت سال جاری انفجار مهیبی در اسکله شهید رجایی اتفاق افتاده گرچه این حادثه خسارتهای جانی و مالی را بر جا گذاشت. بندر شهید رجایی همواره یکی از مهمترین و استراتژیترین بندرهای موجود در کشور است که با توجه به زیر ساختهای مناسب، انبارهای بزرگ، اسکلههای متعدد، تجهیزات تخلیه و بارگیری مدرن نقش اساسی در زنجیره تامین صادرات و واردات کالاهای اساسی را در کشور دارد.
بندر شهید رجایی به دلیل زیر ساختهای نسبتا مناسب از ظرفیت ۱۰۰ تن برای صادرات و واردات کالاها برخوردار است که بر این اساس تا پایان دی ماه سال گذشته بیش از ۷۰ تن انواع کالاهای نفتی و غیر نفتی در این بندر بارگیری و تخلیه شد، که از این میزان ۴۶ میلیون تن به کالاهای غیر نفتی اختصاص داشت. سال گذشته حدودا ۳۶ میلیون تن کالا از این بندر به کشورهای دیگر صادر و ۲ میلیون تن کالای اساسی وارد بندر شهید رجایی شد که عمده واردات فراوردههای نفتی به بندر، مصالح ساختمانی و معدنی، کالاهای فلزی است و در این راستا کالاهای تخصصیتر در بنادر دیگر تخلیه و بارگیری میشود.
انفجار در بندر شهید رجایی تاثیر منفی گستردهای بر اقتصاد کشور نمیگذارد
آیا براستی انفجار در مهمترین بندر کشورچقدر بر اقتصاد و به ویژه معیشت اصلی مردم اثرگذار است؟ بر اساس اعلام گمرک، این اتفاق تلخ، تاثیرات منفی گستردهای بر اقتصاد کشور نمیگذارد چرا که پس از این انفجار عوامل مرتبط شرایط به وجود آمده را تحت کنترل خود گرفتند همچنین این اتفاق ناگوار میتوان تلنگری برای توسعه این بندر وسیع باشد.
در همین رابطه داوود رنگی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتوگو با خبرنگار آنا گفت: بیشتر کالاهای اساسی، حجیم و پرمصرف کشور از جمله ذرت، گندم، روغن و سایر اقلام مشابه عمدتاً در بندر امام خمینی تخلیه میشوند. بندر شهید رجایی در مقایسه با بندر امام، سهم کمتری در تخلیه این نوع کالاها دارد. در حال حاضر هنوز هم اطلاعات دقیقی از میزان و نوع کالاهای اساسی که در محوطه وقوع انفجار در بندر شهید رجایی نگهداری میشده، در دسترس نیست؛ پس بهتر است دولت برای کاهش نگرانی مردم و فعالان اقتصادی، از سرنوشت کالاها در اسرع وقت شفاف سازی کند.
ضرورت رفع ابهام از میزان خسارت های وارد شده به بندر رجایی
وی ادامه داد: این انفجار تأثیر قابلتوجهی بر روند تأمین کالاهای اساسی کشور نخواهد داشت. به عبارتی، با توجه به حجم بالای ذخایر موجود در بنادر اصلی مانند بندر امام خمینی و همچنین برنامهریزیهای صورتگرفته برای واردات و توزیع این اقلام، نگرانی جدی درباره ایجاد کمبود یا اخلال در بازار کالاهای اساسی وجود ندارد، اما اطلاع رسانی دقیق و کامل از وضعیت تخریب و میزان خسارات می تواند ابهام ها در این خصوص را کاهش دهد.
رئیس هیات مدیره فدراسیون طیور اظهار داشت: بنابراین، این حادثه نه تنها موجب تغییر معنادار در قیمت این محصولات نخواهد شد، بلکه افزایش قیمتی نیز که ناشی از کمبود احتمالی باشد، در پی نخواهد داشت. در مجموع، تأثیر این حادثه بر تأمین کالاهای اساسی کشور کمرنگ ارزیابی میشود و جای نگرانی جدی در این زمینه نیست.
source