رئیس سازمان تات: باید برای بهره وری آب سرمایه گذاری کنیم

معاون وزیر جهاد کشاورزی، با تأکید بر نقش کلیدی بهره‌وری آب در امنیت غذایی، خواستار سیاست‌گذاری، سرمایه‌گذاری و آموزش هدفمند برای بهبود مصرف آب در بخش کشاورزی شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، همایش ملی افزایش بهره وری  آب کشاورزی، سرمایه گذاری و مشارکت مردم به میزبانی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) برگزار شد. این نشست با حضور گل‌محمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تات و همچنین رئیس کمیته بهره‌وری وزارت جهاد کشاورزی، به‌منظور بررسی راهکار‌های بهینه‌سازی مصرف آب در بخش کشاورزی و افزایش بهره‌وری این منبع حیاتی برگزار شد.

 گل‌محمدی در ابتدای سخنان خود با آرزوی سلامتی و توفیق برای مسئولان اجرایی کشور به‌ویژه دست‌اندرکاران سازمان ملی بهره‌وری ایران، ضمن تبریک روز ملی بهره‌وری (اول خرداد)، بر لزوم استفاده حداکثری از نظرات تخصصی کارشناسان تأکید کرد.

وی بهره‌وری را استفاده بهینه از منابع، امکانات و حتی چالش‌ها برای تبدیل آنها به فرصت دانست و اظهار داشت: «در بخش کشاورزی، بهره‌وری آب به‌معنای میزان تولید محصول یا ارزش اقتصادی حاصل از هر مترمکعب آب مصرفی است. برای افزایش بهره‌وری، عوامل فنی همچون روش‌های آبیاری، بهره‌برداری صحیح، انتقال آب و کاهش تلفات در کنار عوامل مدیریتی مانند الگوی کشت، سیاست‌گذاری قیمتی، آموزش و فرهنگ‌سازی نقش کلیدی ایفا می‌کنند.»

رئیس سازمان تات با اشاره به پیشینه تشکیل سازمان ملی بهره‌وری ایران از دوران وزارت صنایع سابق تا ساختار فعلی آن زیرمجموعه سازمان اداری و استخدامی کشور، به نقش کلیدی این سازمان در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی اشاره کرد و افزود: براساس قانون ملی بهره‌وری مصوب سال ۱۳۸۹، سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی و همچنین برنامه هفتم توسعه، وزارت جهاد کشاورزی مکلف به اقدامات مؤثر در ارتقای بهره‌وری است، به‌گونه‌ای که ۵۰ درصد رشد اقتصادی پیش‌بینی‌شده در این برنامه متکی بر بهره‌وری تعیین شده است.

گل‌محمدی همچنین از هماهنگی انجام‌شده با ریاست محترم سازمان ملی بهره‌وری ایران برای برگزاری نشست‌های تخصصی در هفته بهره‌وری خبر داد و اظهار داشت: با توجه به سهم عمده آب مصرفی کشور در بخش کشاورزی، مسئولیت بررسی و تدوین سیاست‌های بهره‌وری آب به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی واگذار شده است.

وی در پایان، بر ضرورت سرمایه‌گذاری در توسعه روش‌های نوین آبیاری، ترویج راهکار‌های علمی، جلب مشارکت مردمی و اهمیت نقش آموزش و ترویج در این زمینه تأکید کرد و از متخصصان و صاحب‌نظران دعوت کرد تا پیشنهادات خود را برای ارتقای بهره‌وری آب در بخش کشاورزی ارائه دهند.

source

توسط chaarcharkh.ir