عضو اتاق اصناف کشاورزی گفت: برآوردها حاکی از آن است که امسال تولید برنج با احتساب دوباره کشت به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن برسد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، قاسم پیشه ور عضو اجلاس اتاق اصناف کشاورزی گفت: واردات برنج با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان انجام میشود، درحالیکه در داخل با ارز آزاد آزاد تولید صورت میگیرد. ضمن آنکه هزینههای کارگری، بیمه و نهاده نسبت به سال قبل افزایش داشته که براین اساس نباید انتظار داشت کشاورز در عرصه تولید زیان کند. در حال حاضر یارانه به کشاورزان خارجی داده میشود، درحالیکه کشاورزان داخل بنگاه اقتصادی هستند که نباید متحمل زیان شوند، در غیراین صورت به سراغ کشت دیگر محصولات میروند.
پیشه ور با تاکید بر خرید حمایتی برنج از سوی دولت بیان کرد: با توجه به قیمت تمام شده بالای محصول، دولت برنج تولید داخل را باید با نرخ مناسب از کشاورزان خریداری و به مصرف کننده یارانه دهد و همواره این یارانه نباید از جیب کشاورز پرداخت شود. قیمت اراضی استانهای شمالی بالاست و زمین بایر نیست که در آن تولید صورت بگیرد، همچنین هزینه بانک نشا، کارگری و تراکتور تا ۳۰۰ درصد رشد داشته است که پرداخت یارانه به تولید یا مصرف منجر به اقتصادی شدن تولید میشود.
وی با بیان اینکه پتانسیل خودکفایی برنج در کشور وجود دارد، گفت: برآوردها حاکی از آن است که امسال تولید برنج با احتساب دوباره کشت به حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن تا ۳ میلیون تن برسد که در صورت واردات بی رویه، کشاورز کشت را رها خواهد کرد. در حال حاضر کود کشاورزان بصورت جیره بندی خریداری میکنند که براین اساس دولت باید حمایتهایی از تولیدکننده داشته باشد تا تولید مستمر ادامه یابد. در سنوات قبل به رغم آنکه ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزارتن برنج با ذخایر استراتژیک نیاز داشتیم، اما بالای یک میلیون تن برنج وارد شد، درحالیکه به بهانه تنظیم بازار نباید برنج خارجی وارد کرد.
source