
در اغلب کشورها، اتاقهای فکر و اندیشکدهها مسؤولیت تدوین راهکارهای سیاستی مشخص را برعهده دارند و راهکارهای مذکور محصول سالها مطالعه و کار مستمر است. انتظار میرفت بسیاری از این دوستان گرامی که سابقه مسؤولیت در دانشگاهها و دستگاههای اجرایی را دارند، در زمان مسؤولیت خود، بنایی را پایهگذاری کنند که بتواند به طور مستمر برای رفع چالشهای اقتصادی کشور راهکارهای تخصصی، قابل اجرا و مبتنی بر شناخت مساله، ارائه نماید.
«حمید آذرمند» پژوهشگر اقتصاد در واکنش به بیانیهای که اخیرا از طرف ۱۸۰ اقتصاددان و استاد محترم دانشگاه منتشر شد، نوشت: اغلب امضاکنندگان را از نزدیک میشناسم و برخی، از دوستان نزدیک من هستند.فارغ از محتوای متن، که در جای خود قابل تحلیل و تامل و بهره برداری است، نحوه طرح موضوع محل نقد جدی است.
اصولا بکار بردن گزارههایی از جنس تغییر رویکرد نظام حکمرانی، اصلاح سیاستهای ارزی، تجاری و مالی، شایستهسالاری و …، عبارتهایی کلی و تفسیرپذیر و فاقد دلالتهای سیاستی و راهکارهای مشخص اجرایی است.مطمئنا هیچ مقام مسئولی برای خواندن چنین بیانیهای وقت نخواهد گذاشت.بسیاری از این گزارهها اگر در نشستهای تخصصی بین امضاکنندگان به بحث گذاشته شود، یقینا به اجماع و جمعبندی مشخص نخواهد رسید.
در اغلب کشورها، اتاقهای فکر و اندیشکدهها مسئولیت تدوین راهکارهای سیاستی مشخص را برعهده دارند و راهکارهای مذکور محصول سالها مطالعه و کار مستمر است.بسیاری از این دوستان گرامی، سابقه مسئولیت در دانشگاهها و دستگاههای اجرایی دارند. انتظار میرفت در زمان مسئولیت خود، بنایی پایهگذاری کنند که بتواند به طور مستمر برای رفع چالشهای اقتصادی کشور راهکارهای تخصصی، قابل اجرا و مبتنی بر شناخت مسئله، ارائه نماید.
صدور بیانیه و اتمام حجت کردن با سیاستگذار، اگر چه میتواند گامی در جهت رفع تکلیف و سبک شدن بار مسئولیت خبرگان جامعه باشد ولی مشکلی از جامعه حل نخواهد کرد.کشور به مطالعات هدفمند، عمیق، مستمر و مبتنی بر شناخت مسئله نیاز دارد.اگر چنین مطالعاتی در دست باشد، مخاطب خود را خواهد یافت.
source