در گفتوگو با آنا تاکید شد

رئیس هیئت مدیره کانون سراسری جایگاهداران کشور، ادعای آلودگی بنزین خودرو رئیس جمهور به آب را با توجه به آزمایش ها و بازرسی از جایگاه، کاملاً رد کرد و اعلام کرد که جایگاههای سوخت کشور در شرایط مالی دشواری به سر میبرند و نیازمند توجه و حمایت جدی مسئولان هستند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ روزهای گذشته اخباری مبنی خاموش شدن ماشین حامل رئیس جمهور کشور در پی سوختگیری با بنزین آلوده به آب منتشر شده است. این اخبار تاکید دارند که خودروی رئیس جمهور و همراهان وی حدود ۲ الی ۳ هفته پیش در جریان سوخت گیری از یک جایگاه بنزینی ناخالص و آلوده به آب دریافت کردهاند که در همین رابطه هر ۳ خودرو دچار خرابی و خاموشی شدهاند.
اما حقیقت ماجرا چیست؟ همایون صالحی رئیس هیئت مدیره کانون سراسری جایگاهداران کشور در گفتوگو با خبرنگار آنا ضمن رد ادعای آلودگی بنزین خودرو رئیس جمهور به آب، به تشریح وضعیت کنونی جایگاههای سوخت کشور پرداخت.
صالحی در ابتدا به تکذیب کامل ادعای قاطی شدن آب با بنزین اختصاصی رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: من در هیچ مرجع رسمی اطلاعیه یا بیانیهای در این خصوص ندیدم و این موضوع صرفاً در فضای مجازی و رسانهها مطرح شده است. جایگاهی که گفته شده مورد بازرسی ریاست جمهوری قرار گرفته، همچنین بلافاصله پس از انتشار مطلب و پیش از آن بارها توسط شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی مورد آزمایش قرار گرفته و هیچگونه آلودگی در آن یافت نشده است. تاکید میشود که هیچ آلودگی یا خطایی در دستگاههای این جایگاه نبوده است.
وی افزود: کانون سراسری جایگاهداران نیز اطلاعیه رسمی در این خصوص صادر کرده و خود ما نیز از این ادعاها بسیار متعجب هستیم. این اتهامات کاملاً کذب است و جایگاه مربوطه همچنان فعال و سالم میباشد.
وضعیت جایگاههای سوخت در سراسر کشور
رئیس کانون سراسری جایگاهداران با بیان اینکه در کشور حدود ۷۰۰۰ واحد عرضه سوخت وجود دارد، توضیح داد: از این تعداد حدود ۲۵۰۰ جایگاه مربوط به بخش سیانجی و مایع (گاز طبیعی فشرده و مایع) است و بیش از ۴۶۷۰۰ جایگاه برای عرضه بنزین و نفت و گاز مایع فعال هستند.
وی ادامه داد: با وجود این، جایگاهداران با مشکلات مالی جدی روبهرو هستند. سال گذشته قرار بود افزایش کارمزد ۴۰ درصدی برای بخش مایع و ۷۰ درصدی برای بخش سیانجی اعمال شود، اما تا امروز که نزدیک به ۵ ماه از سال گذشته، هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده و ابلاغ رسمی به ما نشده است.
صالحی تاکید کرد: تورم و افزایش روزافزون هزینهها موجب شده که درآمد جایگاهداران به هیچ وجه با هزینهها تناسب نداشته باشد و بسیاری از جایگاههای کوچک به خصوص در شهرستانها در وضعیت مالی بحرانی به سر میبرند و برای گذران امور مجبور به استفاده از وام و قرض هستند.
وی با ابراز نگرانی از تشدید مشکلات، گفت: بارها و با مستندات کامل مشکلات مالی جایگاهداران را به مسئولان از جمله معاون وزیر و بازرس ویژه ریاست جمهوری اعلام کردهایم، اما هنوز توجه لازم صورت نگرفته است. بیم آن میرود که ادامه این شرایط منجر به شکلگیری بحران اجتماعی در این صنف شود.
صالحی تشریح کرد: طرح جایگاههای حمایتی یا ترمیمی وجود دارد که برای جایگاههایی که ماهانه کمتر از ۲۰۰ هزار لیتر فروش دارند، کارمزد حمایتی در نظر گرفته شده است یعنی آنها هر میزانی که فروش داشته باشند کارمزد ۲۰۰ هزار لیتر را دریافت میکنند.
وی، اما افزود: این میزان کارمزد حمایتی (حدود ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان) به هیچ وجه جوابگوی هزینههای اداره جایگاه حتی در مناطق دورافتاده نیست، زیرا حداقل حقوق و بیمه ۶ کارگر به تنهایی هزینهای بیشتر از این رقم دارد.
وضعیت جایگاههای قدیمی و نیاز به نوسازی
صالحی درباره وضعیت جایگاههای قدیمی گفت: بسیاری از جایگاهها نیازمند تعمیرات و نوسازی هستند ولی در شرایط فعلی و با مشکلات مالی موجود، رسیدگی به این موضوع برای جایگاهداران دشوار است.
صالحی ضمن ابراز امیدواری نسبت به بهبود شرایط جایگاهداران و رفع مشکلات، از همکاری و انعکاس صحیح اخبار درخواست نمود و با اشاره به دشواریهای موجود در صنف خود، تاکید کرد که توجه مسئولان به وضعیت جایگاهداران امری ضروری است.
source