
در حالی که سدهای تهران در بدترین وضعیت ۶۰ سال اخیر به سر میبرند و پنجمین سال خشکسالی متوالی سایه سنگینتری بر پایتخت افکنده، مسئولان از احتمال «روز صفر» و اتمام ذخایر آبی سدها هشدار میدهند. آیا پایتختنشینان باید منتظر جیرهبندی آب باشند؟
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محسن اردکانی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب تهران در برنامه تلویزیونی، با تاکید بر اینکه وضعیت منابع آبی تهران به مرحله هشدار رسیده است، گفت: در حالی که سدها در بدترین شرایط خود در ۶۰ سال گذشته به سر میبرند، مسئولان از “روز صفر” سخن میگویند؛ روزی که سدها دیگر آبی برای تامین شهر نداشته باشند.
به گفته این مقام مسئول، میزان پرشدگی ۴ سد اصلی تامینکننده آب تهران به ۱۳ درصد رسیده است. این در حالی است که تهران پنجمین سال خشکسالی متوالی را تجربه میکند؛ پدیدهای که در ۵۰ سال گذشته بیسابقه بوده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب تهران ادامه داد: امسال ۱۷۰ میلیون متر مکعب ذخایر سدهای تهران کمتر از سال گذشته است و با توجه به اینکه در فصول گرم ۶۰ درصد آب تهران از منابع سطحی تامین میشود، ناگزیر به برداشت از سدها هستیم. اگر این روند ادامه یابد، به سرعت به روز صفر نزدیک خواهیم شد.
تلاشهای بیوقفه برای تامین آب
اردکانی تاکید کرد: در طول ۴ سال گذشته، تمام اقدامات ممکن برای مدیریت و تامین آب انجام شده است. انتقال آب از ضلع جنوبی البرز، تصفیه و استفاده از ۵۲ رشته قنات (که تنها یک رشته با کیفیت مناسب یافت شد)، از جمله این تلاشها بوده است. با این حال، به دلیل برداشت بیرویه، منابع زیرزمینی نیز دیگر توان جبران کاهش منابع سطحی را ندارند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب تهران گفت: انتقال آبهای زیرزمینی از طریق خط انتقال “حضرت قمر بنی هاشم” (به طول ۱۵۰ کیلومتر) به مناطق مختلف شهر، تلاشی برای توزیع عادلانه منابع بوده است. اما این اقدامات نیز نتوانسته است بحران کمآبی را مهار کند.
راهکار نهایی؛ مدیریت مصرف
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب تهران، گفت: با وجود تمام تلاشها، مسئولان تاکید دارند که تنها راه باقیمانده، مدیریت مصرف آب توسط شهروندان است. هیچ راهی واقعا باقی نمانده است به جز مدیریت مصرف؛ توصیه ما به مدیریت مصرف درست مصرف کردن است، نه کم مصرف کردن!
source