به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا مصباحی مقدم رئیس شورای فقهی بانک مرکزی در سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی با اشاره به تاریخچه بانکداری بدون ربا گفت: قانون عملیات بانکداری بدون ربا از سال ۱۳۶۲ تصویب و در سال بعد از آن اجرا شد، اما مسئول اجرای آن تا سال گذشته تعیین نشده بود حال هم اکنون بانکداری بدون ربا به بانکداری اسلامی تبدیل شده و اجرای آن بر عهده بانک مرکزی است.

 

وی افزود: اجرای بانکداری اسلامی مستلزم اصلاح روش‌ها و نرم‌افزار‌های بانکی است، قانون بانکداری اسلامی آیین نامه‌هایی دارد ولی نرم‌افزار‌های مناسب برای اجرای این قانون تهیه نشده است. به همین خاطر است آن چنان که انتظار می‌رفت، بانکداری بدون ربا ظهور و بروز پیدا نکرد.

مصباحی مقدم گفت: در حال حاضر نرم افزار‌های نظام بانکی متناسب با بانکداری اسلامی نیست، اینها باید توسط بانک مرکزی با استفاده از صاحب نظران و نخبگان تهیه و ابلاغ شود و با اصلاح این نرم افزار‌ها ما شاهد اجرای بانکداری اسلامی باشیم.

رئیس شورای فقهی بانک مرکزی در خصوص اصلاح حسابداری بانکداری گفت: حسابداری بانکی ما مبتنی بر نرخ بهره است و باید سازمان حسابرسی و حسابداری از الگوی بانکداری اسلامی استفاده کرده و استاندارد‌های مربوطه را تهیه کنند.

 

وی در پایان گفت: این الگو را طی سال‌های گذشته موسسه‌ای مستقر در بحرین محاسبه کرده است، در ایران نیز استادانی برای بانکداری اسلامی داریم، باید از آنها دعوت شود که حسابداری بانکداری آنها را بومی کنند و به اجرا در بیاورند.

 

مصباحی‌مقدم گفت: بانکداری اسلامی و بانکداری بدون ربا باید فرهنگ سازی شود و این فرهنگ هم در سیستم بانکی باید اشاعه پیدا کند اما هنوز فرهنگ بانکداری بدون ربا بر ذهن مسئولان و وزیر اقتصاد نفوذ نکرده است.

 

source

توسط chaarcharkh.ir