احتمالاً شما هم ازجمله افرادی باشید که در شبانه‌روز زمان کمی را به خواب خود اختصاص می‌دهید و البته آمار نیز نشان می‌دهد که حدود یک‌سوم آمریکایی‌ها به‌جای هفت تا هشت ساعتِ توصیه‌شده، فقط پنج تا شش ساعت در شب می‌خوابند. بااین‌حال، اکنون در مطالعه جدیدی گفته شده است که حتی یک کم‌خوابی خفیف نیز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.

دانشمندان در بررسی‌های خود که روی هزاران نفر انجام شده است، نشان داده‌اند افرادی که کمبود خواب خفیف اما دائمی را گزارش کرده‌اند نسبت به افرادی که به‌اندازه کافی می‌خوابند، در اواخر عمر خود بیشتر دچار بیماری قلبی می‌شوند. محققان «دانشگاه کلمبیا» در مطالعه خود نشان داده‌اند که وقتی به‌اندازه کافی نمی‌خوابید، چه اتفاقی در بدن شما رخ می‌دهد.

کم‌خوابی چگونه منجر به بیماری قلبی می‌شود؟

براساس داده‌های این مطالعه که در مجله Nature منتشر شده است، تنها پس از شش هفته کاهش خواب، سلول‌هایی که رگ‌های خونی انسان‌ها را پوشانده‌اند، با اکسیدان‌های مضری پر می‌شوند. برخلاف سلول‌های بدنِ افرادی که به‌اندازه کافی استراحت می‌کنند، این سلول‌های پر‌شده از اکسیدان‌های مضر دیگر نمی‌توانند برای ازبین‌بردن مولکول‌های مضر مؤثر باشند.

این امر باعث می‌شود سلول‌های متورم و آسیب‌دیده‌ای شکل بگیرند که اولین گام تشکیل بیماری‌های قلبی-عروقی محسوب می‌شوند.

در این تحقیق نزدیک به 1000 زن به‌عنوان شرکت‌کننده حضور داشته‌اند و گروه دیگری از 35 زن سالم که معمولاً هر شب 7 تا 8 ساعت می‌خوابند نیز برای تحقیق 12 هفته‌ای ثبت‌نام کردند. میزان خواب هر شرکت‌کننده با ردیاب‌های مخصوصی در طول مطالعه بررسی شد.

همان‌طور که دکتر «سانجا جلیک»، رهبر این مطالعه و مدیر مرکز پزشکی خواب دانشگاه کلمبیا، با توجه به یافته‌های خود اشاره می‌کند، این نتایج نشان می‌دهد که کمبود خواب دائمی می‌تواند منجر به بیماری قلبی شود. او می‌گوید:

«اگر افراد حداقل هفت تا هشت ساعت در شب بخوابند، بسیاری از مشکلات را می‌توان حل کرد. افراد جوان و سالم باید بدانند که اگر کمتر از این مقدار بخوابند، خطر بیماری قلبی-عروقی خود را افزایش می‌دهند.»

حالا دانشمندان به‌عنوان مرحله بعدی مطالعه خود قصد دارند بررسی کنند که آیا تغییر زمان خواب نیز بر عملکرد سلول‌های عروقی تأثیر می‌گذارد یا خیر.

source

توسط chaarcharkh.ir