وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای ناترازی در صندوق ها، مباحثی از جمله ناکارآمدی در شرکتها نیز بوده است در همه جای دنیا صندوقهای بازنشستگی به بحران تبدیل شده و به دنبال تامین منابع هستند. حدود ۵۰ درصد کسری بودجه در سال ۱۴۰۳ که باعث تورم ۴۰ درصدی شد به خاطر کمک دولت به صندوقهای بازنشستگی بوده است.
به گزارش خبرگزاری آنا، احمد میدری در نشست مسئولان بسیج دانشجویی پیرامون مسائل اساسی کشور اظهار داشت: احتمال پیدا کردن شغل برای افرادی که دارای مهارت هستند بیشتر است.
وزیر کار افزود: ارتباط صنعت و دانشگاه با نظام فنی و حرفهای تغییر پیدا میکند. سازمان فنی و حرفهای جزو یکی از مجموعههای وزارت کار است که آموزشهای مهارتی ارائه میکند.
وی اظهار داشت: در کشورهای اروپایی مثل آلمان و اتریش نزدیک به ۵۰ تا ۸۰ درصد افراد از همان مقاطع تحصیلی وارد فنی و حرفهای میشوند، اما در ایران شرایط تغییر کرده است و افراد برای مدرک وارد دانشگاه میشوند.
میدری با اشاره به مسائل صندوقهای بازنشستگی در کشور گفت: در مورد صندوقها باید صحبت کنیم پیش از این به دنبال برابری بودیم و کارایی را در صندوقها در نظر نگرفتیم.
میدری بیان داشت: سن بازنشستگی در بسیاری از کشورها باید ۶۰ سال سن با ۴۰ سال کار باشد تا مستمری بالایی دریافت کند، اما در ایران افراد با ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه کار بازنشسته شده اند به گونهای که اکنون ۹۵ بازنشستگان زیر ۶۰ سال سن دارند. میانگین بازنشستگی در صندوق بازنشستگی کشوری ۵۲ سال، در صندوق نیروهای مسلح ۴۵ سال و در صندوق فولاد ۴۰ سال است.
وی اضافه کرد: برای ناترازی در صندوق ها، مباحثی از جمله ناکارآمدی در شرکتها نیز بوده است در همه جای دنیا صندوقهای بازنشستگی به بحران تبدیل شده و به دنبال تامین منابع هستند. حدود ۵۰ درصد کسری بودجه در سال ۱۴۰۳ که باعث تورم ۴۰ درصدی شد به خاطر کمک دولت به صندوقهای بازنشستگی بوده است.
وزیر کار بر ریشهیابی فقر در کشور تاکید کرد و گفت: آمارهای فقر در ایران منتشر شده است باید علت یابی شود، در این زمینه هستههای اندیشه ورز نیاز داریم.
وی تاکید کرد: باید وضعیت معلولان را حل کرد آنان دارای هزینههای کمرشکنی هستند اکنون به یک معلول یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میدهیم که با این رقم زندگی شدنی نیست.
میدری با اشاره به تصویرسازی رسانههای خارجی از فساد و تخلف گفت: چند روز گذشته درباره فساد در سازمانهای تامین اجتماعی صحبت کرده ام، وضعیت صندوقها تنها به خاطر تخلف نیست، بلکه به خاطرتصمیمهای غلط در گذشته است که اکنون به این نتیجه رسیده ایم.
وی تاکید کرد: برای اصلاح، روحیه بسیجی میخواهد تا قواعد نادرستی که در جامعه ایجاد شده است اصلاح شود و گر نه این رویه ادامه پیدا خواهد کرد.
وزیر کار با اشاره به برخورد با فساد گفت: پولدارترین کشورهای دنیا از جمله سوئیس که در آنها فساد نیست از جادهها پول میگیرند تا بتواند کیفیت جادهها را حفظ کند، اما ما تا میخواهیم کاری کنیم میگویند بروید جلوی دزدیها را کم کنیم. جلوی دزدیها باید گرفته شود همه تلاش کردیم و با فساد هم مبارزه کردیم.
وی ادامه داد: باید جادهها را درست کنیم این نیز پول میخواهد، دولت تصمیم گرفت که عوارض را افزایش دهد که افزایش آن تاثیری ندارد ولی در کشور برای تامین جادهها هزینه میشود.
تنها یک معدن زغالسنگ کشور مدرن است
میدری با بیان اینکه از بین ۱۰۱ معدن زغالسنگ کشور، تنها یک معدن مدرن است گفت: بدترین شرایط کاری در جهان و ایران مربوط به معدنکاران زغالسنگ است، جان کارگر در معادن سنتی در خطر است بعد از حادثه طبس معادن زیرزمینی زغالسنگ را بررسی کردیم.
وی عنوان کرد: از ۶۲ مورد معدنی که در کشور زیرزمینی است، دستور تعطیلی ۷ معدن صادر شد، بقیه هم به خاطر شیوه بهره برداری سنتی مشکل دارند، علت وجود این نوع معادن به خاطر این است که یکسری از گروهها فشار آوردند و رفته اند معادن را کوچک گرفته اند در حالی که معادن باید بزرگ مقیاس باشد.
وزیر کار تاکید کرد: برای برونرفت از این وضعیت باید سیستم اداری متحول شود تا زمانی که از تفکر غلط نجات پیدا نکنیم راه حلی وجود نخواهد داشت، سالها به ما گفته اند، باید جراحان اقتصادی پیدا کنیم این در حالی است که مساله اقتصاد ایران نیازمند جراح نیست بلکه به فیزیوتراپ نیاز دارد در بحث معدن طبس همین است یک طرف قدرت چانه زنی بالا ذوب آهن و یک طرف قدرت چانه زنی پایین معدن بود.
قیمت زغالسنگ ایران یک سوم قیمت وارداتی
وی با اشاره به اینکه قیمت زغالسنگ در ایران یک سوم قیمت وارداتی است گفت: ۱۰ سال قبل ۱۳۰ هزار تن وارد میکردیم اکنون ۵۰۰ هزار تن وارد میکردیم.
میدری اضافه کرد: به اتاق بازرگانی و بسیج دانشجویان پیشنهاد میدهیم که پای کار معادن بیایند ضمن اینکه ما بدون شما حرکت کرده ایم، حداقل دستمزدها را در معادن بررسی کرده ایم که براساس ضریب یک هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار محاسبه میشود. تصویب کردیم که ضریب همه دستمزد را چهار هزار مورد محاسبه کنند مگر اینکه معدن دار بگوید ورشکسته میشوم.
وزیر تعاون، تاکید کرد: اکنون میتوانم دستور بدهم که برای حداقل دستمزد به جای هفت میلیون، ۳۷ میلیون تعیین شود، اما بعد از این۵۰ معدن تعطیل میشود و خود همین کارگران اعتراض میکند. تعیین دستمزد از هفت تومان به ۱۷ میلیون تومان به بالا، ظرفیت کارشناسی و بررسی میخواهد.
وی در بخش دیگر سخنان با بیان اینکه عدالت جمع بین برابری و کارایی است گفت: اگر نابرابری را کاهش و تولید را افزایش یابد عدالت محقق میشود اینکه من از جیب فلانی بردارم و جیب خودم بگذارم توزیع درآمد است نه عدالت. پیچیدگی عدالت این است که چکار باید کرد.
source