در گفتوگوی آنا با عضو کمیسیون صنایع مجلس مطرح شد؛
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار کرد: ارز مورد نیاز برای واردات ژنراتور به صنایع متقاضی هنوز تخصیص نیافته است.
سلمان ذاکر در گفتوگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه یکی از بدیهیترین تاثیرات ناترازی انرژی، قطع برق و گاز صنایع کاهش میزان تولید است، گفت: به دنبال قطعی مکرر برق صنایع کمیسیون صنعت مجلس از وزرای مربوطه و صاحبان صنایع دعوتهایی به عمل آورد و تاثیر قطعیهای انرژی بر صنایع مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به آماری که وزیر صمت از کاهش تولید خودرو به دنبال قطعی برق اعلام کرده است، بیان کرد: یکی از نگرانیهای عمده صاحبان صنایع قطع گاز در ماههای پیشرو و تاثیرات نامطلوب آن بر صنایع مرتبط است.
تکلیف قانونی ایجاد نیروگاههای برق در جوار صنایع بزرگ
وی با اشاره به تکلیف قانونی که در مورد ایجاد نیروگاههای برق در جوار صنایع بزرگ و پر مصرف برق وجود دارد، گفت: ساخت نیروگاهها نیازمند تجهیزاتی است که برخی از آنها به واردات وابسته است و به دلیل محدودیتهای ارزی واردات آنها انجام نشده است. وزیر نیرو قول مساعد داده است تا مشکلاتی را که در این زمینه وجود دارد برطرف کند.
ذاکر عنوان کرد: وزیر انرژی و صمت در هفتههای اخیر در نشستهای کمیسیون صنایع مجلس حضور پیدا میکنند تا در مورد کاهش قطعی برق و گاز آنها تدابیری اندیشده شود و آثار زیانبار این قطعیها بر تولید بررسی شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره راهکارهای قابل اجرا در زمینه ناترازی انرژی، خاطرنشان کرد: در قوانین برنامهای به منظور کاهش ناترازی انرژی ساخت نیروگاه برق در جوار صنایع مهم و پرمصرف انرژی پیشبینی شده است. بینیاز شدن صنایع پرمصرف برق از شبکه برق سراسری نقش مهمی در کاهش ناترازی انرژی برای صنایع دارد.
ضرورت استفاده از پنلهای خورشیدی برای تولید بخشی از برق مورد نیاز کشور
وی با اشاره به منابع تامین انرژی از جمله انرژی خورشیدی گفت: با استفاده از پنلهای خورشیدی و سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر میتوان بخش مهمی از مصرف برق را تامین کرد.
سرمایهگذاری برای تولید ۱۰ هزار مگاوات برق
ذاکر تصریح کرد: در دولت قبل برای تولید حدود ۱۰ هزار مگاوات برق سرمایهگذاری شده است که اگر به مرحله بهرهبرداری برسد میتواند بخشی از بحرانهای امروز را حل کند.
عضو کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه حل بحران ناترازی انرژی به عزمی ملی و برنامهریزی دستگاهی و بیندستگاهی نیازمند است، اظهار کرد: قطع گاز نیز آسیبی جدی برای صنایع است و زمینهساز افزایش قیمت تمامشده تولیدات کارخانجات خواهد شد.
وی با بیان اینکه دولت باید تدابیر جدی در موضوع بحران ناترازی اندیشه کند، افزود: قراردادهایی برای صادرات گاز و برق وجود دارد که در مواقع ناترازی باید متوقف شوند.
ارز مورد نیاز صنایع برای ساخت نیروگاه برق برای صنایع تامین نشد
ذاکر درباره الزام صنایع و تعلل در ساخت نیروگاههای برق در جوار صنایع گفت: واقعیت این است که علیرغم تمایل صنایع ارز مورد نیاز برای واردات ژنراتور به صنایع متقاضی تخصیص نیافته است. قطع انرژی میتواند صدها میلیاردتومان خسارت به برخی از صنایع وارد کند، چون فرآیند تولید درآنها به وجود مستمر انرژی وابسته است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس خاطرنشان کرد: دولت باید به قانون در زمینه تامین انرژی عمل کند و در مورد صنایع انرژیبر که الزامهای قانونی برای تامین انرژی آنها با سرمایهگذاریهای لازم پیشبینی شده است نظارت و همکاری جدی داشته باشد.
source