عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با دانشجو:

مردم برای استفاده از وام ساخت مسکن فقط ۴ ماه زمان دارند/ بانک‌ها اشتیاقی به پرداخت وام ۸۰۰ میلیون تومانی مسکن ندارند

 

فتح‌اله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به مشکلات پیش آمده برای ابلاغ تسهیلات وام ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی در سال ۱۴۰۳ گفت: در شورای عالی مسکن، پرداخت وام ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی تصویب شده است و حتی رئیس بانک مرکزی هم یکی از امضاکننده‌های آن بوده. اما امروز، بعد از مراجعه مردم به بانک‌ها برای دریافت وام مسکن، بانک‎ها از پرداخت وام ۸۰۰ میلیون تومانی، خودداری می‎کنند و همان مبلغ ۵۵۰ میلیون سال قبل را به مردم تخصیص می‌دهند.

 

وی ادامه داد: وام ساخت مسکن در شورای عالی مسکن تصویب و ابلاغ شده است و مردم هم از اخبار تخصیص آن خبر دارند. تسهیلات وام مسکن باید از منابع بانک‎‌‌ها و یا از سازمان برنامه و بودجه، پرداخت شود.

 

توسلی در ادامه با بیان اینکه این شرایط در حالی است که بانک‌ها هزاران میلیارد تومان وام‌های کلان به اشخاص خاص و حتی کارکنان خود پرداخت می‏کنند، اما در بحث مسکن، از پرداخت تسهیلات مسکن، امتناع می‎کنند، اضافه کرد: پیگیری عمل به تعهدات بانک‎‌‌ها در مجلس شورای اسلامی مورد توجه است، اخیرا دیوان محاسبات کشوری، گزارشی از عملکرد بانک‏ها به مجلس شورای اسلامی ارائه داد و اعلام کرد که براساس این گزارش، عملکرد بانک‌ها بسیار نگران‌کننده است.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بانک‌‎ها قوانینی را که در مجلس تصویب می‎شود و دولت در قالب آئین‌نامه آنها را ابلاغ می‎کند را هم اجرایی نمی‌کنند، به عنوان مثال، قانون جوانی جمعیت که یک بند آن در زمینه تامین مسکن است و فوریت قانونی دارد را اجرایی نکرده اند. 

 

این نماینده مجلس ادامه داد: مبلغ ۸۰۰ میلیونی وام ساخت مسکن شهری باید هر چه زودتر ابلاغ شود تا مردم بتوانند در مدت زمان اندک باقیمانده از سال مقداری از ساخت و ساز مسکن خود را پیش ببرند.

 

وی با بیان اهمیت و ضرورت برنامه‎‌‌‌‌‍‌‌ ریزی دولت برای حل معضلات مسکن و پرداخت تسهیلات مسکن گفت: با شرایط کنونی، مردم به تنهایی توان تامین مسکن را ندارند و برای داشتن سرپناه، لازم است که دولت‎ها و حکومت‎ها هم به کمک مردم بیایند و مشکلات مسکن را با سیستم بانکی و راهکار‌هایی که در زمینه صنعت مسکن وجود دارد، حل کنند. امروز در تولید مسکن با مشکلات زیادی مواجه هستیم؛ چراکه هزینه ساخت مسکن، به شدت افزایش پیدا کرده است و مردم در تامین مسکن، خرید و رهن، با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند.

 

توسلی افزود: ده‌ها کسب و کار وابسته به مسکن به دلیل مشکلات اقتصادی، تعطیل شده اند و این‎ها می‎تواند به صورت رنجیروار، بر صنعت مسکن تاثیرات منفی بگذارد که دولت با اتخاذ سیاست‎های حمایتی از صنایع و بانک مرکزی با همراهی دولت، می‎تواند مشکلات را رفع کند.

 

وی با بیان این که بانک‎ مرکزی اختصاص تسهیلات را کاهش داده است تا از افزایش نقدینگی و تورم جلوگیری کند، گفت: راه‎ حل بانک مرکزی برای اختصاص ندادن وام به خاطر کنترل نقدینگی و تورم، راهکار درستی نیست، در مقابل این شیوه‌ای که بانک‌ها در پیش گرفته اند شاهدیم که که وام‎های بیش از ده هزار میلیارد تومانی به افراد داده می‎شود، در صورتی که ما در زمینه مسکن مشکل داریم و با پرداخت تسهیلات و رفع نیاز مردم می‌توان به تامین تجهیزات و ساخت مسکن، کمک کرد.

 

این نماینده مجلس دوازدهم در پایان گفت: رئیس بانک مرکزی را رئیس‌جمهور انتخاب می‎کند و لازم است که با رفتار غیرقانونی بانک مرکزی هم برخورد شود. با استفاده از نظر اقتصاددانان منصف، رکود مسکن مدیریت می‎شود و می‌توان بازار ارز و سرمایه را کنترل کرد. دولت با کمک نظر اقتصاددانان می‎تواند بفهمد که این سیاستی که بانک مرکزی در پیش گرفته، درست است و یا این که نه و البته با نظر کارشناسی آنها می‎توان مشکلات را حل کرد.

source

توسط chaarcharkh.ir