این مستند داستان مردی به اسم “جهانگیر بَدوره” است که بخاطر بیماری همسرش، به سراغ پرونده جانبازی‌اش می‌رود ولی متوجه می‌شود در زمان جنگ بیمارستانی که در آن بستری بوده، مورد حمله دشمن قرار گرفته و اسناد پرونده‌اش از بین رفته است.

همسر جهانگیر سال‌هاست درگیر بیماری صرع است و روزانه چندبار دچار تشنج می‌شود ولی جهانگیر بخاطر هزینه‌های بالای درمان و مشکلات مالی تاکنون نتوانسته کاری برایش انجام دهد. او برای تکمیل پرونده جانبازی و ارائه به کمیسیون جهت دریافت درصد ایثارگری برای استفاده از دفترچه خدمات درمانی، می‌بایست حضور و مجروحیت خود در جنگ را اثبات کند.

این مستند موفق شد تندیس طلایی و دیپلم افتخار بخش «شهید آوینی» پانزدهمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت را کسب کند و پس از آن نیز به جشنواره فیلم فجر راه یافت.

سلیمی‌راد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره اتفاقاتی که بعد از ساخت این مستند برای سوژه این فیلم رخ داد گفت: اکران این مستند در جشنواره فیلم فجر چند مهمان ویژه داشت و حضور آنان باعث اتفاقات بسیار مثبتی برای آقا جهانگیز و خانواده‌اش شد. خاطرم هست روز نمایش این مستند آقای دکتر زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و تعدادی دیگر از مسئولین حضور داشتند و به تماشای فیلم نشستند. بعد از پایان فیلم و در همانجا کارگروهی به ریاست آقای دکتر زالی تشکیل شد و در همانجا تصمیمات مهمی گرفتند.

وی اضافه کرد: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مقرر شد که همه هزینه‌های درمان و عمل جراحی و بستری همسر آقا جهانگیر به صورت رایگان باشد. همچنین با دستور آقای نصیری از سازمان بهزیستی همه هزینه‌های اقامت و رفت و برگشت آقا جهانگیر و خانواده‌اش به تهران توسط این نهاد تقبل شد و بنیاد شهید نیز قول داد که پیگیر وضعیت جانبازی او باشد. با همکاری همه نهادها همسر آقا جهانگیر در دور مرحله در بیمارستان تجریش تهران بستری و عمل جراحی روی مغزش انجام شد تا لکه خون اضافی برداشته شود.

این مستندساز خاطرنشان کرد: خوشبختانه اکنون مشکل ایشان حل شده و هیچ مشکلی در صحبت کردن ندارد. همچنین مشکلات او در بیماری صرع نیز بسیار کمتر شده است. برای مثال اگر در گذشته روزی 10-15 بار تشنج می‌کرد اکنون به یک بار در هفته رسیده است و به همین دلیل داروی کمتری نیز مصرف می‌کند. علاوه براین با حمایت سازمان بهزیستی و وامی که به آقا جهانگیر داده شد اکنون مشکلات مربوط به خانه‌اش حل شده و او این روزها مشغول بازسازی همان خانه است. البته پرونده جانبازی او هنوز به نتیجه نرسیده اما پرونده‌اش همچنان در حال بررسی است.

کارگردان مستند «سرباز شماره صفر» با تاکید بر رسالت مستندساز گفت: اعتقاد دارم رسالت مستندساز فقط این نیست که فیلمی بسازد و چیزی را به نمایش عموم بگذارد و تمام؛ بلکه علاوه بر نمایش فیلم باید مشکلی را از کسی یا چیزی حل کند. بنده بارها گفته‌ام که جهانگیر یکی از هزاران هزار جانباز جنگی است که با مشکلات عدیده دست و پنجه نرم می‌کنند. چه بسا همان زمان که تیزر این فیلم پخش می‌شد از استان‌های مختلف به من زنگ می‌زدند و می‌گفتند برای ما هم مشکل مشابهی پیش آمده و اکنون درگیر پرونده جانبازی هستیم. امیدوارم بنیاد شهید کاری انجام بدهد که کسانی مثل جهانگیر مشکلشان حل بشود.

سلیمی‌راد درباره اکران این مستند گفت: فیلم من یکسال است که در صف اکران هنر و تجربه قرار دارد اما هنوز به آن نوبت اکران نداده‌اند که باعث تاسف است. این فیلم در همه جشنواره‌هایی که حضور داشته نظر داروان و مردم را جلب کرده است و عجیب است که برای پخش گسترده آن همکاری صورت نمی‌گیرد. علیرغم پیگیری‌هایی که داشته‌ام اما مدام قول می‌دهند و باز هم خبری نمی‌شود. طبیعتا نمایش فیلم در هنر و تجربه بار مالی برای من ندارد و تنها هدف من دیده شدن بیشتر این مستند است.

وی با تاکید بر اینکه مستند «سرباز شماره صفر» برای اولین بار از تلویزیون پخش می‌شود گفت: خوشحالم که این فیلم در جشنواره تلویزیونی مستند حضور دارد و در شبکه مستند رونمایی می‌شود. درست است که با همکاری سازمان اوج فیلم در پلتفرم‌های نمایش آنلاین حضور دارد اما بازهم خیلی‌‌ها منتظراند که فیلم از رسانه ملی پخش شود.  

این مستندساز در پایان گفت: در آخرین دیداری که با آقا جهانگیر داشتم متوجه شدم که حال او بسیار خوب است و خانواده‌اش نیز شاداند. این اتفاق مهم‌ترین دستاورد برای من در ساخت این فیلم بود.

انتهای پیام/

source

توسط chaarcharkh.ir