مدیر ارشد مسائل خاورمیانه شورای آتلانتیک می‌گوید: «تنها دو راه برای حماس وجود دارد که بتواند طبق شرایط خود در این جنگ موفق شود. نخست اینکه جنگ گسترش یابد. دیگر اینکه حزب‌الله و دیگر نیروهای نیابتی ایران به طور کامل وارد جنگ شوند.»

ویل وکسلر، مدیر ارشد برنامه‌های خاورمیانه اندیشکده شورای آتلانتیک در گفت‌وگو با خبرگزاری اسوشیتدپرس تاکید کرد که حماس از همان ابتدای شروع حمله به اسرائیل شکست خورد، چرا که قدرت نظامی اسرائیل به مراتب بیشتر از حماس است. به گفته او حماس امیدوار است که جنگ در جبهه‌های شرقی و شمالی توسعه یافته و حزب‌الله و دیگر نیروهای نیابتی ایران وارد میدان مبارزه شوند.

او می‌گوید هرگونه حضور حماس بر صندلی مذاکره برای آنها به مثابه پیروزی است.

او در این گفت‌وگو تاکید کرده است: «اسرائیل در حال حاضر بخش‌های شمالی غزه محاصره کرده است. اسرائیل این بخش را از بقیه غزه جدا کرده و خودش برای تهاجم زمینی به شهر [غزه] آماده می‌کند. همزمان بسیاری از مردم غزه، بسیاری از فلسطینی‌ها، تعدادی از آنها هیچ ربطی به حماس ندارند، از خانه‌های خود گریخته یا در حملات هوایی کشته شده‌اند و بسیاری از آنها در مرز جنوبی با مصر هستند و در تلاشند از آنجا خارج شوند.»

حمایت همه‌جانبه ایالات متحده و به‌ویژه شخص بایدن از برنامه اسرائیل

او در ادامه این گفت‌وگو به حمایت برخی رهبران جهان از موضع اسرائیل و تظاهرات مردم معترض به بمباران غزه می‌پردازد و می‌گوید: «در حالی که ما شاهد حمایت همه‌جانبه ایالات متحده و به‌ویژه شخص بایدن از برنامه اسرائیل هستیم و از سوی دیگر شاهد حمایت تعدادی از دولت‌ها در اروپا و جاهای دیگر از اسرائیل بوده‌ایم، خشم عمومی گسترده‌ای علیه کارزار اسرائیل در جهان شکل گرفته است.»

بزرگترین قتل‌عام یهودیان از زمان هولوکاست

به گفته این کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه «آنچه در هفتم اکتبر شاهد آن بودیم یکی از بزرگترین و مخرب ترین حملات تروریستی در تاریخ معاصر و بزرگترین قتل‌عام یهودیان از زمان هولوکاست بود. کارزار کنونی اسرائیل در مقابل حماس با دو هدف انجام می‌شود، نخست برای اینکه بار دیگر حماس بخواهد اسرائیل را تهدید نظامی کند و دیگر تلاش برای جلوگیری از ایفای نقش یک قدرت سیاسی در غزه از سوی حماس.»

همان لحظه‌ای که حماس تصمیم به شروع جنگ با اسرائیل گرفت، شکست خورد

مدیر ارشد برنامه‌های خاورمیانه اندیشکده شورای آتلانتیک هچنین به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته «از منظر صرفا نظامی، حماس در جنگ علیه اسرائیل در همان لحظه‌ای که تصمیم به شروع آن گرفت، شکست خورد. چرا که قدرت نظامی اسرائیل بسیار بیشتر از حماس است. تنها دو راه برای حماس وجود دارد که بتواند طبق شرایط خود در این جنگ موفق شود. نخست اینکه جنگ گسترش یافته و در جبهه شمالی و شرقی توسعه یابد، دیگر اینکه حزب‌الله وارد میدان ‌شود، یا اینکه دیگر نیروهای نیابتی ایران به طور کامل وارد جنگ شوند. ما پیشتر هم نشانه‌هایی مرتبط با این مساله دیده‌‌ایم.»

توقف تلاش‌  اسرائیل برای عادی‌سازی روابط خود در جهان

آقای وکسلر می‌گوید: «راه دیگری که حماس می‌تواند از مسیر آن به اهداف خود دست یابد این است که اسرائیل در موقعیتی قرار بگیرد که توافق بر سر آتش‌بس به مذاکره گذاشته شود. اگر چنین مذاکره‌ای در کار باشد، حماس آن را به عنوان یک پیروزی در نظر می‌گیرد. مهم نیست که چند فلسطینی کشته شده باشند، مهم نیست که چه تعداد از جنگجویان خود را از دست داده باشد. حماس چنین مذاکره‌ای را بر اساس جهان بینی‌اش یک پیروزی تلقی می‌کند.»

او همچنین می‌افزاید: «یکی از دلایل حماس برای حمله به اسرائیل توقف تلاش‌ اسرائیل برای عادی‌سازی روابط خود در جهان بود که با توافق ابراهیم آغاز شد و سپس اسرائیل به دنبال توسعه روابط با عربستان سعودی بود.»

source

توسط chaarcharkh.ir