به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از لاگوس، نیجریه روز دوشنبه (دهم دی) اعلام کرد که پس از یک دهه تعطیلی بخشی از فعالیت‌های پالایشگاه نفت «واری» را از سر گرفته است.

تعطیلی ۱۰ ساله این پالایشگاه یکی از دلایل شکست‌های طولانی‌مدت نیجریه، بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت آفریقا و عضو سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک)، در تأمین سوخت مورد نیاز بازار‌های داخلی بوده است که باعث شد بزرگ‌ترین صادرکننده نفت خام آفریقا بیشتر سوخت مورد نیاز خود را از خارج وارد کند.

دولت نیجریه وعده داده است پالایشگاه‌های رو به اضمحلال خود را که سال‌ها مورد بی‌توجهی، آسیب و سوء‌مدیریت قرار گرفته‌اند، احیا کند.

مله کیاری، مدیرعامل شرکت دولتی نفت (ان‌ان‌پی‌سی) در بازدید از این واحد پالایشی با مقام‌های دولتی، تنظیم‌گران و خبرنگاران گفت: فعالیت این واحد صنعتی از سرگرفته شده، اما هنوز به ظرفیت ۱۰۰ درصدی نرسیده است.

طبق بیانیه بایو اونانوگا، سخنگوی ریاست‌جمهوری، پالایشگاه «واری» با ظرفیت پالایش روزانه ۱۲۵ هزار بشکه‌ای که سال ۲۰۱۵ به‌دلیل خرابی و کمبود نفت تعطیل شده بود اکنون با ۶۰ درصد ظرفیت فعالیتش را از سر گرفته است.

چهار پالایشگاه دولتی با مجموع ظرفیت پالایش روزانه ۴۴۵ هزار بشکه شامل پالایشگاه کادونا با ظرفیت پالایش روزانه ۱۱۰ هزار بشکه در شمال و سه واحد در دلتای نفت‌خیز نیجر از جمله واری، سال‌هاست که تعطیل شده‌اند.

شرکت دولتی نفت نیجریه ماه گذشته میلادی اعلام کرده بود که فعالیت پالایشگاه «پورت هارکورت» با ظرفیت پالایش روزانه ۶۰ هزار بشکه واقع در دلتای نیجر را از سرگرفته است و در نظر دارد هر چهار پالایشگاه دولتی تعطیلی‌شده را احیا کند.

پالایشگاه خصوصی نفت دانگوته با ظرفیت پالایش روزانه ۶۵۰ هزار بشکه که از سوی «علیکو دانگوته»، میلیاردر نیجریه‌ای در لاگوس، پایتخت تجاری نیجریه ساخته شده است، امسال به بهره‌برداری رسمی رسید.

source

توسط chaarcharkh.ir