به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، افزایش تقاضای جهانی برای سوخت به ویژه پس از سرد شدن هوا در نیمکره شمالی و همچنین تاثیر برنامه‌های اقتصادی چین بر بازارها، از جمله دلایل افزایش قابل توجه نفت در روز‌های اخیربوده است.

امروز قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال با کاهش ۳۰ سنت معادل ۰.۳۹ درصد به ۷۶ دلار و ۲۱ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز ۲۷ سنت معادل ۰.۳۷ درصد کاهش یافت و به ۷۳ دلار و ۶۹ سنت در هر بشکه رسید.  

چین که به تازگی اقدام به تقویت محرک‌های مالی برای احیای اقتصاد خود کرده است. این کشور، روز جمعه اعلام کرد که در سال ۲۰۲۵ تأمین مالی از طریق اوراق قرضه بلندمدت را افزایش می‌دهد تا از این طریق سرمایه‌گذاری‌های تجاری را تقویت کند.  همچنین، بانک مرکزی چین اعلام کرد که در صورت نیاز، نرخ ذخیره قانونی بانک‌ها و نرخ بهره را کاهش خواهد داد.

در سال گذشته میلادی، رشد کند اقتصاد چین و تغییرات به سمت سوخت‌های پاک در حمل‌ونقل موجب کاهش واردات نفت خام و تقاضا برای سوخت در این کشور شد، که چین را به بزرگ‌ترین واردکننده نفت و دومین مصرف‌کننده بزرگ جهان تبدیل کرده است.

در بخش عرضه نیز، بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس پیش‌بینی می‌کرد که تولید و صادرات نفت ایران در سه ماهه دوم سال جاری میلادی کاهش یابد. از جمله مهم‌ترین دلایل این موضوع، تغییرات سیاست‌ها و تحریم‌های بیشتر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا است. تحلیلگران این بانک بر این باورند که تولید نفت ایران ممکن است ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یابد و به ۳.۲۵ میلیون بشکه در روز برسد.

source

توسط chaarcharkh.ir