نایب‌رئیس کمیسیون تحول نوآوری اتاق بازرگانی تهران در گفت‌و‌گو با «دانشجو» مطرح کرد:

رضا قربانی، نائب‌رئیس کمیسیون تحول نوآوری اتاق بازرگانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درخصوص مسدودسازی درگاه‌های پرداخت صرافی‌های رمزارز، عنوان کرد: پنجشنبه ۶ دی ماه ساعت ۱۵ بود که بانک مرکزی درگاه پرداخت صرافی‌های رمز ارز را قطع کرد. از آن تاریخ تا به امروز بانک مرکزی بصورت رسمی دلیلی برای اقدام خود اعلام نکرده است. در این مدت جلسات غیر رسمی، صحبت‌های تلفنی یا حتی نامه‌نگاری‌های نهاد‌های صنفی بوده اما بانک مرکزی بصورت رسمی اعلام نکرده که به چه دلیل این مسدودسازی را انجام داده است.

 

قربانی ادامه داد: بصورت غیررسمی، کسب و کار صرافی‌های رمز ارز به پولشویی، دخالت در بازار ارز و بالا و دستکاری بازار به واسطه مبادله تتر متهم می‌شوند. این موضوع درحالی است که این صرافی‌ها درگاه داشتند و زیرنظر سازمان امور مالیاتی و نهاد‌های نظارتی فعالیت می‌کردند و طی این مدت، موقعیتی نبوده که نهاد‌های مختلف از صرافی‌های رمز ارز گزارشی بخواهند و این صرافی‌ها گزارش را در اختیار آنها قرار ندهند.

 

این متخصص حوزه رمزارز افزود: حتی مرکز ملی فضای مجازی و بانک مرکزی اخیرا مستنداتی را جلو می‌بردند که در رابطه با ساماندهی حوزه رمز ارز بوده است. در این مستندات اسم رمزپول آورده شده اما بانک مرکزی معتقد است که رمزپول معادل رمز ارز است و مرکز ملی فضای مجازی نیز سند کلانی را برای این حوزه تصویب کرده است.

 

وی اظهار داشت: این موضوع در شرایطی است که بعد از حدود ۶ سال پیگیری نهاد‌های صنفی، حوزه رمز ارز‌ها بالاخره درحال رسیدن به نقطه خوبی بود؛ به همین خاطر اتفاق عجیبی است که بانک مرکزی به یکباره درگاه صرافی‌ها را قطع می‌کند و حتی مطالبی منتشر می‌شود با این عنوان که صرافی‌ها متخلف هستند. اگر این مسدودسازی به دلیل نوسانات ارز اتفاق افتاده، باید گزارشی منتشر شود مبنی بر اینکه این موضوع چه تاثیری بر نوسانات گذاشته و این تاثیر چقدر بوده است.

 

قربانی درخصوص تاثیر مسدودسازی درگاه‌های پرداخت بر کسب و کار‌ها گفت: این شرایط به ضرر کسب و کار‌ها و اقتصاد کشور است و باعث می‌شود کاربران به سمت پلتفرم‌ها و بازار‌های زیرزمینی و خارجی که به ایرانی‌ها سرویس می‌دهند، کوچ کنند؛ با وجود این شرایط هیچ کنترلی هم در این بازار‌ها وجود ندارد.

 

وی افزود: اگر استدلال بستن درگاه پرداخت صرافی‌های رمز ارز، کنترل نوسانات بوده، استدلال غلطی است و حتی متخلف نامیدن کسب و کار‌های کشور اتفاقی نیست که باعث بهبود شرایط اقتصادی کشور شود.

 

نایب‌رئیس کمیسیون تحول نوآوری اتاق بازرگانی درمورد این موضوع که مسدودسازی تا چه زمانی ادامه دارد عنوان کرد: تاکنون چندین روز از مسدودسازی گذشته و با این حال بانک مرکزی فشاری روی خود جهت بازگشایی درگاه‌ها احساس نمی‌کند، آن هم در شرایطی که به فعالیت‌ها آسیب وارد می‌شود و هیچ استدلال منطقی نیز پشت این کار وجود ندارد.

source

توسط chaarcharkh.ir