«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:








پیش‌بینی بازار خودرو در هفته اول بهمن ۱۴۰۳/ ادامه اثرگذاری شوک ارزی به کجا ختم می‌شود؟


تاثیر تغییر سیاست‌های ارزی در سایه رکود تورمی با شیب ملایمی در حال نمایان شدن است. گرچه بازار خودرو کمتر از گذشته نسبت به محرک‌ها واکنش نشان می‌دهد، اما تاثیر تغییرات ارزی به تدریج‌ در حال اثرگذاری است.




به گزارش تجارت نیوز،

همان‌طور که در هفته گذشته پیش‌بینی شده بود، بازار خودرو در هفته جاری رشدی صعودی با شیبی ملایم را پشت سر گذاشت. تغییرات منشا ارزی خودروسازان از ارز نیمایی به سامانه مبادله‌ای، همچنین افزایش نرخ ارز در سامانه مبادله‌ای در حال اثرگذاری بر قیمت محصولات تولیدی خودروسازان است، اما این تغییرات تا چه حد بر بازار خودرو اثر می‌گذارد؟

مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودرو، در گفت‌و‌گو با تجارت‌نیوز به بررسی و تحلیل وضعیت کنونی بازار خودرو ایران می‌پردازد.

تغییر آپشن‌ها؛ شیوه‌ای برای اصلاح قیمت خودروها

فرزانه افزایش قیمت خودروسازان را این‌طور تصریح کرد: روشی که در گذشته به صورت معمول مورد استفاده خودروسازان قرار می‌گرفت، معرفی مدل جدید از طریق تغییر در آپشن‌های خودرو و استانداردها بود که طی هفته جاری دوباره به سبد یکی از خودروسازان پرتیراژ بازگشته است.

به گفته این کارشناس صنعت خودرو، معرفی و حذف برخی مدل‌ها، تغییرات ساختاری و اصلاح قیمتی از دیگر روش‌هایی هستند که طی هفته جاری منجر به تغییرات قیمتی خودروها  شده‌اند. این روند تغییرات قیمتی در هفته‌های آینده به خودروهای مونتاژی هم سرایت می‌کند. 

نمایان شدن افزایش قیمت‌ها در بازار به توان مصرف‌کننده بستگی دارد

فرزانه با اشاره به تغییر سیاست‌های ارزی گفت: موج افزایش قیمت از سوی خودروسازان آغاز شده و این موج در ادامه راه به واردکنندگان و شرکت‌های مونتاژکننده تسری می‌کند، اما میزان اثرگذاری این تغییرات در بازار آزاد به تحمل تورم بازار بستگی دارد.

وی خاطرنشان کرد: در حالی که اصلاحات قیمتی در جریان است، رکود تورمی بازار همچنان عمیق‌تر می‌شود. رفتار مصرف‌کنندگان نشان می‌دهد که بیشتر آن‌ها در حال رصد بازار هستند و معاملات عمدتاً به خریدهای جزئی محدود شده است.

خودرو همچنان کالایی سرمایه‌ای

فرزانه درباره شیوه عرضه خودروهای وارداتی گفت: سیاست‌گذار با سامانه فروش ثبت‌نام خودروهای وارداتی مشکلات متعددی ایجاد کرده است. بر اساس آمار، حدود 90 هزار نفربرای عرضه 10 هزار خودرووارداتی ثبت‌نام کرده اند که نشان‌دهنده نگاه سرمایه‌ای مصرف‌کنندگان ایرانی به خودرو است. 

 با افزایش نرخ ارز در سامانه مبادله‌ای و اعمال تغییرات قیمتی از سوی خودروسازان، انتظار می‌رود تأثیر این تغییرات در هفته‌های آینده به بخش‌های دیگر بازار نیز سرایت کند. با این حال، بازار خودرو همچنان درگیر رکود تورمی و سردرگمی مصرف‌کنندگان است که ادامه روند صعودی بازار را غیرقابل پیش‌بینی می‌کند. 

برای مطالعه بیشتر صفحه تحلیل بازار خودرو را در تجارت‌نیوز دنبال کنید. 









source

توسط chaarcharkh.ir