مدیرعامل سازمان حسابرسی کشور اعلام کرد؛
مدیرعامل سازمان حسابرسی کشور گفت: بر اساس ارائه گزارش مالی شرکتهای دولتی، در سال جاری ۵٣.۴ درصد گزارشها مقبول، ۴۴ درصد مشروط است که این میزان گزارش مشروط کاملا غیر عادی است و همچنین گزارش ١١ شرکت دولتی مردود بوده که سهم ١.۶ درصدی داشتند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، موسی بزرگ اصل، با بیان اینکه مهمترین ماموریت سازمان حسابرسی در حوزه ایجاد شفافیت برای اتخاذ تصمیمات آگاهانه و فضاسازی برای تامین فعالیت اقتصادی است، اظهار داشت: در گزارش مالی ١٠ نوع گزارش وجود دارد که فراوانی آن مربوط به گزارشهای بازرسی قانونی است که متوجه بنگاه داری در شرکتهای دولتی و خصوصی میشود.
مدیرعامل سازمان حسابرسی کشورگفت: سالانه بیش از ۲هزار و۳۰۰ گزارش شرکتهای دولتی و یا تحت نظر دولت صادر میکنیم و اغلب شرکتهای بزرگ دولتی بازرس دولتی دارند و به گزارشهای مالی شرکتهای خودرویی و تامین اجتماعی در سازمان حسابرسی رسیدگی میشود.
مدیرعامل سازمان حسابرسی کشوردرادامه به نحوه گزارشهای حسابرسی اشاره کردو گفت: این گزارشها به سه دسته، مقبول، مشروط و مردود تقسیم بندی میشوند و ایرادات در گزارش حسابرسی داشته باشد مشروط و قابل استفاده هستند، اما اگر گزارشها قابل قایل تطابق نباشد، به طور کل رد میشوند.
وی تصریح کرد: در سال جاری ۵٣.۴ درصد گزارشها مقبول، ۴۴ درصد مشروط است که این میزان گزارش مشروط کاملا غیر عادی است و همچنین گزارش ١١ شرکت دولتی مردود بوده که سهم ١.۶ درصدی داشتند.
وی با تاکید بر اینکه در سال جاری گزارشهای ۶۷۶ شرکت حسابرسی شده که ۳۱۲ شرکت دولتی و ماهیت بقیه خصوصی و یا وابسته به دولت است، گفت: دراین بین گزارشهای شرکتهای خودروسازی مشروط هستند وبیشترین انحراف شرکتها در ردیفهای مقررات تجارت، قانون تنظیم و بیشترین انحرافات مربوط به قانون تجارت است. مسئولیت حسابرسی دانشگاههای دولتی و شهرداری مربوط به بخش خصوصی سپرده شده است.
موسی بزرگ اصل، با اشاره به اینکه ۲۰هزار همت دارایی در دورههای گذشته حسابرسی شده است و حسابرسی دولتی و عملیاتی استانداردهای لازم بین المللی را دارد، گفت: بر اساس استانداردهای بین المللی ترازنامه برای شرکتهای دولتی آماده و تدوین خواهدشد. نگاه به توسعه پایدار آخرین استاندارد است که از سال آینده به اجرا میرسد و مسائل زیست محیطی هم باید در گزارش گری ورود کند. همچنین در دوره جدید مهمترین برنامه ما این است که فناوری را در حسابرسی توسعه دهیم چراکه عقب ماندگی جدی در این حوزه داریم.
وی گفت: فناوری در حسابرسی کشور توسعه مییابد و کاربرد هوش مصنوعی به عنوان علم جدید در این سازمان باید از ظرفیتهای فناوری در حسابرسی کشور مورد استفاده شود.
source