در گزارش آنا بخوانید؛

حلبی‌های گران؛ چرا مردم به دنبال فروش قوطی‌های شیرخشک هستند!

در زمانی که ایستادگی دلار در کانال ۸۰ هزار تومانی هر روز بیشتر می‌شود، خبر فروش قوطی‌های شیرخشک یکی از اتفاقاتی‌ست که آن را به گرانی شیرخشک و نامساعد بودن وضعیت اقتصادی خانوار نسبت می‌دهند. دلیل ایجاد این پدیده چیست؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ طی چند سال اخیر بازار خرید و فروش کارتن و جعبه های وسایل برقی و خانگی، قوطی های آب میوه خارجی و سایر ضایعات به بهانه تفکیک زباله، بسیار داغ شده است و پای این کسب و کار به ظاهر پیش پا افتاده یک دنیا سرمایه خوابیده است البته در پی هر گرانی،اخبار متعددی در راستای اتفاقات ناگوار بازار‌های اقتصادی منتشر شده که گاه نشان‌دهنده وخامت تنش‌های موجود است.در زمانی که ایستادگی دلار در کانال ۸۰ هزار تومانی هر روز بیشتر می‌شود، خبر فروش قوطی‌های شیرخشک یکی از اتفاقاتیست که آن را به گرانی شیرخشک و نامساعد بودن وضعیت اقتصادی خانوار نسبت می‌دهند. در فضای مجازی از مسئله فروش قوطی شیرخشک به عنوان فاجعه جدید اقتصادی یاد می‌کنند. به عقیده آنها فروش هر قوطی شیرخشک به مبلغ ۵ هزار تومان، اتفاقی ناهنجار و تلخ برای اقتصاد است. فارغ از آنکه کمیابی شیرخشک و افزایش قیمت آن همراستای نرخ دلار، چه زیانی به خانوار به‌ویژه اقشار متوسط و کم درآمد وارد می‌کند، باید دید هدف از این کار چیست و چه افرادی این قوطی‌ها را خریداری می‌کنند که این روز‌ها تب و تاب فروش آن داغ بالا گرفته است.

گرانی به فلزات هم رسید

به دنبال پیدا کردن دلیل خرید و فروش قوطی‌های خالی شیرخشک، خبرنگار اقتصادی آنا در بازار به دنبال خریداران آن گشت. با کمی جست‌و‌جو چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی، خریداران اصلی این قوطی‌ها پیدا شد.

یکی از فعالان بازارضایعات در گفت‌و‌گو با خبرنگار  آنا، ضمن تایید روال خرید قوطی‌های خرید شیرخشک، این اتفاق را تنها محصور به کالای گفته شده ندانست و در این‌باره توضیح داد: مسئله خرید و فروش قوطی‌های خالی شیرخشک صحت دارد، اما باید حتما تعداد بالا باشد تا برای خرید ارزش داشته باشد. تعداد زیاد منظور ۵۰ عدد به بالاست و هرچه تعداد بیشتر باشد، رقمی که در نهایت به هر قوطی تعلق خواهد گرفت بیشتر خواهد بود.

وی تصریح کرد: البته باید گفت که در این روال قوطی دانه‌ای خریداری نمی‌شود و مسئله وزن آن است. اما از آنجاییکه وزن قوطی‌ها تفاوت چندانی با هم ندارند، هر قوطی از ۳ هزار تومان تا نهایتا در تعداد بالا ۱۰ هزار تومان ارزش پیدا می‌کند. اما بیشتر از این ارزش ندارند. قوطی‌ها هم هرچقدر قدیمی‌تر باشند یا در معرض رطوبت قرار گرفته باشند، ارزش کمتری دارند.

خرید و فروش ضایعات، جدید نیست

قوطی‌های شیرخشک

این فعال بازار ضایعات درباره دلیل خریداری قوطی‌های شیرخشک گفت: مسئله فلز آنهاست. با گران شدن دلار و ارزش فلزات در بازار ایران و حتی جهان، هر کالایی که فلزات گران‌بهایی مثل قلع و مس داشته باشد، ارزشمندتر شده است. هر چند باز هم جزو ضایعات محسوب می‌شود، اما به دلیل مرغوبیت فلز به کار رفته در تولید آنها، این قوطی‌ها ارزش مالی بیشتری پیدا کرده‌اند. هر چند این اتفاق تنها مختص چند هفته اخیر نیست؛ از سال‌های گذشته خانواده‌هایی که مصرف شیرخشک بالایی داشتند، اگر قوطی‌ها را دور نمی‌انداختند، در نهایت مجموع آن را می‌فروختند. قبل از این ارقام کمتری در ازای فروش دریافت می‌کردند حالا با گران شدن همه چیز، این قوطی‌ها هم گران‌تر شده‌اند.

درآمد‌های قطره‌ای، دردی را دوا نمی‌کند

به گزارش آنا، در نگاه نخست، می‌توان رویکردی بسیار تیره و تار به اتفاق فروش قوطی‌های خالی شیرخشک انداخت؛ خانواده‌هایی که زیر بار فشار سنگین اقتصادی، دست به کسب درآمد‌های فرعی و جزئی مثل فروش قوطی‌های حلبی می‌کنند، شیرخشک‌هایی که روزبه‌روز از دسترس مردم دورتر می‌شوند و فروش قوطی‌هایشان هم حتی نمی‌تواند دردی را دوا کند و از همه مهم‌تر گرانی سنگین همه چیز که ارز کم‌ارزش‌ترین‌ها، یک کالای قیمتی ساخته! حقیقت، واقعیتی جز این نیست و تنها نگاه روشن، می‌تواند علاقه افراد به تفکیک زباله‌های فلزی ارزشمند از سایرین باشد. هرچند با این رویکرد، باید تمامی زباله‌های فلزی توسط مردم جداسازی می‌شد، اما این روز‌ها قوطی‌های خالی شیرخشک، بیشتر در اذهان مهم شده است.

در این میان برخی از افراد معتقدند در مسئله فروش قوطی‌های شیرخشک، غیر از ارزشمندی فلز آن، بحث استفاده مجدد کارخانه‌ها از آن برای پر کردن و بسته‌بندی محصولات وسط باشد. هنوز هیچ مقام مسئول و یا حتی تولیدکننده داخلی شیرخشک درباره استفاده از این قوطی‌ها اظهارنظری نکرده و می‌توان آن را در حد همان فرضیه، باقی نگه داشت.

source

توسط chaarcharkh.ir