در آنا بخوانید

نگاهی به دلایل ناتمام ماندن مسکن مهر پردیس؛ مشکلات مالی یا مدیریتی؟

پروژه مسکن مهر پردیس، با وجود اینکه امید‌های زیادی را برای تأمین مسکن ارزان و مناسب دربین مردم ایجاد کرده بود، با چالش‌های زیادی مواجه است. این مشکلات می‌طلبد تا مسئولان برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته و اقداماتی مؤثر برای بهبود شرایط زندگی ساکنان به کار گیرند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، مسکن مهر پردیس یک پروژه مسکونی در حومه تهران است که هدف آن تأمین مسکن ارزان‌قیمت برای قشر‌های کم‌درآمد جامعه می‌باشد. این پروژه بخشی از طرح ملی مسکن مهر بود که توسط دولت ایران به اجرا درآمد.پروژه مسکن مهر پردیس به عنوان یکی از بزرگ‌ترین برنامه‌های مسکن‌سازی در ایران، با هدف تأمین مسکن ارزان و مناسب برای قشر‌های کم‌درآمد راه‌اندازی شد. این پروژه در حومه تهران واقع شده و به دلیل نزدیکی به پایتخت، به عنوان یک گزینه مناسب برای افرادی که به دنبال مسکن هستند، شناخته می‌شود.از اهداف اصلی این پروژه ملی می‌توان به ایجاد واحد‌های مسکونی برای اقشار کم‌درآمد، ساخت مراکز آموزشی، درمانی و خدمات عمومی در کنار واحد‌های مسکونی و از همه مهمتر کاهش فشار بر بازار مسکن تهران که با ارائه مسکن در مناطق حومه، به کاهش تقاضا در شهر تهران کمک کند، را اشاره کرد.

اما امروز پس ازسال ها وعده وعید، تاخیر در زمان تحویل مسکن مهر به متقاضیان به یک معضل بزرگ تبدیل شده است.چرا تأخیر به سراغ  ساخت و سازها در پروژه های پردیس آمد؟بسیاری از واحد‌های مسکونی به دلایل مختلف از جمله مسائل مالی، مدیریتی و فنی، با تأخیر‌های قابل توجهی مواجه شده‌اند. این موضوع عدم اطمینان و نگرانی برای متقاضیان را به همراه داشته است.برخی از مناطق با مشکلات جدی در تأمین آب شرب مواجه‌اند وعدم تأمین برق کافی در برخی از واحد‌ها و عدم روشنایی خیابان‌ها و از همه مهمتر عدم توازن در راه‌های دسترسی به محله‌ها و کمبود آسفالت در برخی مناطق از دلایلی است که به عنوان نقض در زیرساخت، توان تسریع در تحویل پروژه ها به مردم را گرفته است.

بسیاری از ساکنان گزارش می‌دهند که از خدمات آموزشی و درمانی مناسب برخوردار نیستندوکمبود فضا‌های سبز و امکانات تفریحی برای ساکنان احساس عدم رضایت و ناامیدی در میان ساکنان به وجود آمده است.تأخیر در پروژه و عدم تحقق وعده‌ها موجب کاهش اعتماد به دولت و نهاد‌های مرتبط شده است.

پروژه مسکن مهر پردیس، با وجود اینکه امید‌های زیادی را برای تأمین مسکن ارزان و مناسب ایجاد کرده بود، با چالش‌های زیادی مواجه است. این مشکلات می‌طلبد تا مسئولان برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته و اقداماتی مؤثر برای بهبود شرایط زندگی ساکنان به کار گیرند.

متولیان پروژه مسکن ملی پردیس از عملکردهایشان چه می‌گویند؟

احمد مرزبان مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پردیس، در بازید خبرنگاران ازپروژه‌های مسکن مهر به تشریح عملکرد این سازمان در طی یکسال گذشته پرداخت و گفت: اززمان پذیرش مسئولیت در شرکت عمران پردیس، به‌همراه اعضای هیئت‌مدیره هدف‌گذاری مشخصی انجام دادیم و با برنامه‌ریزی و زمان‌بندی پروژه‌ها، چشم‌انداز خود را اتمام واحد‌های باقیمانده مسکن مهر تعیین کردیم؛ واحد‌هایی که مردم سال‌هاست در انتظار تحویل آنها هستند.

به گزارش آنا،این درحالی است که بر اساس گزاش های اعلامی از سوی متولیان این بخش، از مجموع ۸۴ هزار و ۱۷۲ واحد مسکن مهر تعهد شده، تاکنون ۷۲ هزار و ۵۴۰ واحد تحویل متقاضیان شده و ۱۱ هزار و ۶۳۲ واحد باقی مانده است والبته این واحد‌ها در فاز‌های مختلف قرار دارند؛ از جمله ۲۳۸۱ واحد در فاز ۹، تعداد ۵۴۷۵ واحد در فاز ۸ و ۳۷۷۶ واحد در فاز ۱۱ قرار دارد.از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون، ۳ هزار ۲۲۰ واحد رفع نقص، تکمیل و تحویل مردم شده که ۲ هزار و ۲۳۴ واحد آن در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ انجام شد. همچنین ۴ هزار و ۳۵۰ فقره قرارداد فروش اقساطی میان شرکت عمران، مردم و بانک تخصصی مسکن منعقد شده و برای ۵ هزار و ۵۷۱ واحد، تجهیزات شیرآلات، فن و روشویی تأمین شده است.

در سال ۱۴۰۳ برای ۲ هزار ۹۵۸ واحد، پکیج، کولر و رادیاتور تأمین شده که هزار و ۶۸۵ مورد آن در نیمه دوم سال بوده است. همچنین حدود ۴ هزار تُن میلگرد به ارزش تقریبی ۱۱۵ میلیارد تومان برای پروژه‌ها خریداری شده است.در سال ۱۴۰۳ در بخش ساخت هزار و ۶۷۹ میلیارد تومان و در بخش آماده‌سازی و محوطه‌سازی ۵۶۱ میلیارد تومان هزینه شده است. از دیگر اقدامات مهم سال گذشته، تحویل ۱۰۱ دستگاه آسانسور برای نصب در بلوک‌های فاقد آسانسور بوده که حدود هزار و ۱۰۰ خانوار از این امکان بهره‌مند شده‌اند.

 تزریق هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان از صندوق ملی مسکن در نیمه دوم ۱۴۰۳ به پروژه‌های پردیس از مهمترین اخباری است که در این خصوص می توان شنید. این منابع موجب اجرای عملیات عمرانی وسیعی شد که از جمله آن می‌توان به انجام ۲۸۸ هزار و ۵۷۶ متر مکعب عملیات خاک‌برداری،۱۹ هزار و ۶۸ متر مکعب زیر اساس، ۱۸ هزار و ۵۲۵ متر مکعب اساس، ۳۹ هزار و ۴۸۰ متر مربع آسفالت، اشاره کرد. همچنین ۱۶۸ هزار کیلوگرم نرده و گاردریل نیز استفاده شده است.در حوزه برق‌رسانی، ۳ هزار ۸۳۰ متر طول شبکه فشار متوسط، ۳ هزار ۸۶۵ متر طول شبکه فشار ضعیف و ۲ هزار و ۲۲۹ متر طول شبکه روشنایی اجرا شده و ۲۹ ایستگاه پست فشار برق نیز احداث شده است.

البته وضعیت گازرسانی به این پروژه‌ها نیز شاید در حال انجام است اما نارضایتی هایی را به وجود آورده است در بخش گازرسانی، هزار و ۹۴۶ متر لوله‌گذاری در فاز‌های مختلف صورت گرفته و در حوزه آب و فاضلاب نیز حدوداً ۳.۵ کیلومتر شبکه اجرا شده و ۱۳ حوضچه و ۳۲ منهول فاضلاب احداث شده است.

چرا برخی فاز‌های پردیس همچنان ناتمام مانده‌اند؟

به گزارش آنا، یکی ازپروژه‌هایی که مورد بازدید خبرنگاران قرار گرفت، بخشی از طرح ۳۳۳۳۵ واحدی مسکن مهر در فاز ۱۱ شهر جدید پردیس است. از این تعداد، ۳۳۳۵ واحد در تعهد شرکت عمران شهر جدید پردیس قرار داشت که تاکنون حدود ۳۲۰۰ واحد از آن باقی مانده و هنوز به مرحله تحویل نرسیده‌اند. سایر واحد‌ها به‌صورت کامل احداث، تکمیل و به متقاضیان تحویل داده شده‌اند.ناگفته نماند وظیفه شرکت عمران شهر جدید پردیس صرفاً ساخت واحد‌های مسکن مهر نیست؛ بلکه این شرکت مأموریت ساخت زیرساخت‌های شهری در شهر‌های جدید را نیز بر عهده دارد. در همین راستا، احداث معابر، مخازن، پروژه‌های زیرساختی، اداری، رفاهی، تجاری و خدماتی نیز در دستور کار قرار گرفته و بخش زیادی از آنها به بهره‌برداری رسیده است.در خصوص شرکت عمرانی کوزو پارس، این شرکت از سال ۱۳۹۱ پس از تحویل زمین، عملیات آماده‌سازی و ساخت پروژه را آغاز کرد و بخشی از بلوک‌ها را نیز تحویل داد. با این حال، به دلیل بدعهدی در اجرای پروژه و مشکلاتی که برای ساکنان به وجود آمد، در اواخر سال ۱۴۰۰ پس از جلسات متعدد و اخذ تعهدات لازم، نهایتاً در ابتدای سال ۱۴۰۲ قرارداد همکاری با این شرکت فسخ شد. در حال حاضر نیز فرآیند دریافت خسارت از این شرکت در جریان است.از مجموع ۵۶۵ بلوک در این پروژه، تاکنون ۵۵۶ بلوک به‌طور کامل احداث شده‌اند.

به گزارش آنا، تکمیل مسکن مهر پردیس نیازمند یک عزم ملی و برنامه‌ریزی دقیق است. با توجه به چالش‌ها و مشکلات موجود، اگر فکری اساسی و مؤثر در این زمینه صورت نگیرد، این پروژه ممکن است فراموش شده و نتواند به اهداف اولیه خود دست یابد. بنابراین، همکاری بین دولت، پیمانکاران، و جامعه محلی ضروری است تا مسکن مهر به یک الگوی موفق تبدیل شود و وظیفه خود را در تأمین مسکن مناسب برای مردم به خوبی انجام دهد.

source

توسط chaarcharkh.ir